ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Поранений на Донбасі воїн одружився у військовому госпіталі

Новини Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Травня 2020, 15:08

Вже 11-та шлюбна церемонія відбулася на території Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ» з початку війни на Донбасі. Важке поранення не змінило планів військовослужбовця Збройних Сил України Ігоря Пономарчука та його нареченої Анни. Про це повідомляє АрміяInform.

Познайомилися вони у 2015 році, тоді Ігор воював у складі 40-ї артилерійської бригади. Коли підрозділ перебував поблизу селища Водяне, що неподалік окупованого Донецька, біля місцевого магазину хлопець помітив вродливу дівчину. Ігоря вразила чарівна усмішка Анни… Привітався, познайомився, взяв номер телефону. Далі молодята спілкувалися майже щодня. Ігор каже, що це була любов з першого погляду, і тому, коли звільнився з війська, довго не думав і забрав Анну разом з її 8-річним сином на свою батьківщину – у Первомайськ. 2017 року він знову пішов служити. А 2018-го в них народилася спільна донька.

Офіційно зробити весілля все не вистачало часу. То Ігор був на службі, то побутові проблеми заважали. Нарешті цього року вони запланували весілля на весну, тож 15 квітня Ігор хотів піти у відпустку. Але завадили це зробити дві ворожі кулі, які потрапили в хлопця під час обстрілу.

10 квітня під Опитним, що неподалік прифронтової Авдіївки, майбутній наречений зазнав важкого поранення з ушкодженням печінки, нирки та кишківника. Враховуючи характер ушкоджень, його неможливо було транспортувати на велику відстань, а термінове оперативне втручання було вкрай необхідне.

Командувач Медичних сил Збройних Сил України генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко в той час перебував у відрядженні в районі ООС. Пораненого Ігоря він побачив на операційному столі в Авдіївській лікарні. Йому вже рятували життя військові медики передової групи із 66-го мобільного госпіталю.

– Я особисто оперував пораненого хлопця. Кульові поранення були дуже складними, Ігор перебував у вкрай важкому стані. Операція тривала понад п’ять годин.  Все пройшло успішно. Потім ми його евакуювали в Покровськ, звідти до Харкова, і після стабілізації стану здоров’я – у Київ. Сьогодні Ігор почувається добре і йде на поправку. Але попереду буде реабілітація, яка триватиме декілька місяців, – зазначив генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко.

Коли Анна дізналася про порання свого коханого, то відразу приїхала до нього в Харків. Потім три тижні підтримувала його в київському шпиталі.  А сьогодні закохані стали чоловіком та дружиною.

Попереду в нього ще тривала медична реабілітація, та сповнений оптимізму хлопець каже з усмішкою: «Щиро дякую всім, хто брав участь у моєму порятунку та допомагає і підтримує мене нині. Запевняю, що зроблю ще багато корисного! Сьогодні відбулася тільки урочиста церемонія, а справжнє весілля ми обов’язково відгуляємо на Миколаївщині».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україну повернули 140 полеглих воїнів

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 140 полеглих Оборонців.

У Києві очільниця МЗС Латвії вшанувала пам’ять полеглих за Україну захисників і захисниць

У Києві очільниця МЗС Латвії вшанувала пам’ять полеглих за Україну захисників і захисниць

Міністр закордонних справ Латвії Байба Браже прибула в Україну з робочим візитом. Разом з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою вони поклали квіти до Стіни пам’яті загиблих за Україну, розташованої біля Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Східний напрямок: ЗСУ ліквідували понад 800 окупантів та 6 танків

Східний напрямок: ЗСУ ліквідували понад 800 окупантів та 6 танків

На східному напрямку Сили оборони продовжують завдавати противнику втрат у живій силі та техніці. За минулу добу військові ліквідували 827 окупантів та знищили 6 танків.

росія скинула дві авіабомби на промисловий об’єкт у Сумах

росія скинула дві авіабомби на промисловий об’єкт у Сумах

Сьогодні, 26 квітня, російські війська скинули керовані авіабомби на промисловий об'єкт у Сумах.

Ілля Євлаш про літак Су-57: Це дуже дороге «брязкальце», яке вони бережуть від збиття

Ілля Євлаш про літак Су-57: Це дуже дороге «брязкальце», яке вони бережуть від збиття

російський літак Су-57 окупанти використовують для ударів по Україні, але намагаються тримати на великій відстані, оскільки і його може збити українська ППО.

Окупанти вдарили КАБами по Дергачах на Харківщині

Окупанти вдарили КАБами по Дергачах на Харківщині

Сьогодні, 26 квітня, російська армія обстріляла місто Дергачі Харківського району, внаслідок чого постраждали чотири особи.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Лікар-невропатолог (військова служба)

до 25000 грн

Харків

Державна прикордонна служба України

Бухгалтер (матеріальний стіл), військовослужбовець

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

25 Окрема повітрянодесантна Січеславська Бригада

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Військова частина А4476

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Вінниця та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Михайлівці, Вінницька область

Медик

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади