ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Міжнародні військові навчання «Сі Бриз-2020» цього року пройдуть у новому форматі

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 30 Травня 2020, 15:47

Ювілейні двадцяті навчання «Сі Бриз» обмежаться лише морською фазою із залученням авіації.

Пандемія коронавірусу цього року внесла свої корективи і у міжнародні українсько-американські навчання «Сі Бриз-2020». Про те, у якому форматі пройде ювілейний двадцятий «Сі Бриз», кореспонденту АрміяInform розповів керівник навчань з української сторони капітан 1 рангу Олексій Доскато, повідомляє АрміяInform.

– Від імені командувача ВМС ЗС України ми звернулися до командування 6-го флоту США з пропозицією змінити формат «Сі Бризу» у зв’язку з пандемією коронавірусу. Вони повністю підтримали нашу ініціативу, адже головне – це збереження життя і здоров’я військовослужбовців. Тож на нас цього року очікує так званий безконтактний «Сі Бриз». Що це означає? Мова йде про те, що з плану навчань повністю виключено берегову фазу, щоб військовослужбовці країн-партнерів та учасників «Сі Бризу» не контактували між собою, а також, аби не розгортати багатонаціональний штаб, – пояснює капітан 1 рангу Олексій Доскато. – Отже, змінилася кількість країн-учасниць, які братимуть участь у навчаннях. На сьогодні їх близько 10.

За його словами, міжнародні навчання у 2020 році обмежаться лише морською фазою із залученням авіації. Тобто кораблі зустрічатимуться у визначеній точці рандеву та відпрацьовуватимуть заходи без контакту особового складу. Кораблі країн-партнерів заходитимуть в українські порти виключно за необхідності дозаправки. Звісно, без будь-якого контакту з цивільним населенням.

– Сили та засоби, які були визначені для морської компоненти, наразі залишилися без змін. Також нещодавно підтвердила свою участь у морській фазі «Сі Бризу» постійна група кораблів НАТО, яка в цей час буде знаходитись у Чорному морі. І на сьогодні вже створено розклад навчань, де вона запланована як учасник, – розповідає керівник навчань з української сторони капітан 1 рангу Олексій Доскато.

Також офіцер зазначив, що скоротилась і тривалість міжнародних навчань. Вони проходитимуть у липні лише протягом тижня. Спілкування між керівниками та учасниками – виключно дистанційне. На сьогодні обговорюється можливість проведення DVD-дня, коли всі учасники матимуть змогу поспілкуватися під час конференц-зв’язку.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

Вранці 18 квітня ворог завдав авіаудару по селищу Очеретине Донецької області.

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Зловмисником виявився 59-річний водій шкільного автобуса із селища Козача Лопань, який після захоплення громади запропонував загарбникам свою допомогу у війні проти України.

Ракетна атака по Дніпропетровщині: постраждало двоє осіб, виникли пожежі

Ракетна атака по Дніпропетровщині: постраждало двоє осіб, виникли пожежі

російські окупанти вдень 18 квітня атакували Дніпропетровщину.

МОУ відкрило 13-й рекрутинговий центр

МОУ відкрило 13-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Міноборони завершує оновлення переліку потреб України в нелетальній допомозі та передасть його НАТО

Міноборони завершує оновлення переліку потреб України в нелетальній допомозі та передасть його НАТО

Про це повідомив заступник Міністра оборони України Станіслав Гайдер під час зустрічі із директором Управління оборонного і безпекового співробітництва НАТО Пірсом Казалетом.

У Німеччині затримали двох агентів спецслужб рф, які планували зірвати військову допомогу Україні

У Німеччині затримали двох агентів спецслужб рф, які планували зірвати військову допомогу Україні

Німеччина затримала двох російських агентів німецько-російського походження, які готували диверсійні атаки проти військової інфраструктури, щоб підірвати підтримку України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник медичної служби

від 28000 до 30000 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Кулеметник в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Кулеметник до 189 об ТрО 123 Обр ТрО

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Начальник електросилових пристроїв

від 23000 до 50000 грн

Радісне, Одеська область

Тракторист, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406

Служба в Збройних Силах України

від 20500 до 120000 грн

Київ, Київська область