ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Індивідуальні засоби спостереження та розвідки піхотинця

Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 4 хв. 20 Травня 2020, 17:34
AN/PVS-7D

Прилади оптико-електронних систем широко використовують для підвищення ефективного застосування сил та засобів піхотних підрозділів в умовах обмеженої видимості та інтенсивних постановках перешкод противником. Про прилади нічного бачення, тепловізор, бінокль та тепловізійний бінокуляр, розповідає АрміяInform.

Оптико-електронні системи (ОЕС) дозволяють виявляти, розпізнавати, ідентифікувати та визначати координати цілей незалежно від часу доби та застосування противником засобів маскування видимого діапазону оптичного спектра.  поділяють на прилади нічного бачення (ПНБ), тепловізійні прилади, комбіновані (мають декілька каналів на одній платформі, але з роздільними об’єктивами), а також прилади з сумісними каналами зі спостереженням через загальний об’єктив.

Прилади нічного бачення AN/PVS-7D

У збройних силах США та країн НАТО широко використовують прилад нічного бачення AN/PVS-7D (на першому фото). Завдяки вбудованій інфрачервоній підсвітці він дозволяє виявити ціль на відстані до 300 метрів. За необхідності додатково обладнують об’єктивами зі збільшенням оптичної системи до 3 та 5 крат. Кріпиться на шоломі або голові військовослужбовця з застосуванням спеціальної гарнітури. Живлення − дві батарейки типу АА, вага приладу− 680 грамів. AN/PVS-7D використовують в американському бойовому комплексі піхотинця «Нетт Уорріор».

Французький прилад нічного бачення MINIE-D

MINIE-D

Розроблений MINIE-D французькою компанією «Талес». Французи оснастили прилад OLED-дисплеєм, який забезпечує зображення графічної та відеоінформації з зовнішніх пристроїв (приціл, портативний комп’ютер, безпілотник). Використовують модулі безпровідного зв’язку Wi Fi та Bluetooth.

Користуючись приладом, військовослужбовець завдяки електронній мапі спостерігає за тактичною обстановкою, бачить розташування своїх підрозділів, а також сил противника.

Прилад використовують у різний час доби, а також у складних погодних умовах. Він виявляє людину на відстані до 5 км, танк — до 10 км. Входить прилад до бойового комплексу піхотинця французької армії  Felin. Живлення приладу — від однієї батарейки типу АА, що дозволяє йому працювати до 50 годин.

Тепловізор JIM LR

JIM LR

Тепловізор JIM LR створений французькою компанією Sagem на основі охолодженої матриці з розрізненням 320х240 пікселів. Забезпечує розпізнавання та ідентифікацію цілей на відстані до 9 км. Прилад має кольорову відеокамеру, приймач GPS, цифровий магнітний компас, лазерний відстанемір та цілевказівник. Отриману інформацію (зображення та координати цілей) завдяки безпровідній системі Bluetooth здатен передавати іншим споживачам. Його вага − 2,6 кг.

Бінокль Vectronix Moskito 77

Vectronix Moskito 77

Американська компанія Vectronix AG постачає до армії США бінокль  Vectronix Moskito 77. Прилад має два денних та один тепловізійний канал. Оснащений модулем GPS, цифровим компасом, відеокамерою та лазерним цілевказівником. Живлення здійснюється від трьох батарейок типу АА або акумуляторів.Час безперервної роботи − 24 години, вага − 1,3 кг.  Визначає відстань до цілі від 5 до 10 000 метрів.

Тепловізійний бінокуляр ARCHER TGX-8/75

ARCHER TGX‑8/75

Тепловізійний бінокуляр ARCHER TGX‑8/75 призначений для спостереження та огляду місцевості в умовах обмеженої видимості (відсутність освітлення, дим, туман, об’єкти, приховані рослинністю або ті, що зливаються з підстильною поверхнею). Особливістю бінокуляру ARCHER TGX‑8/75 є інтегрований компактний лазерний далекомір діапазону 1550 нм, що дозволяє точно вимірювати дистанцію до цілі. Бінокуляр ARCHER TGX‑8/75 оснащений пасивним приймачем далекого інфрачервоного (LWIR) діапазону високої роздільної здатності та чутливості в межах 2030 mK.

Прилад має два вбудованих кольорових мінідисплея високої роздільної здатності й окуляри з можливістю діоптрійного коригування та регулювання відстані між очима. Кілька встановлених кольорових схем та налаштувань чутливості дозволяють обирати бажаний варіант зображення  залежно від задач, що  виконують. Живлення − 6 батарейок типу АА, час безперервної роботи − 6 годин. Виявлення цілей − до 2200 метрів, розпізнавання − до 600 метрів.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент США та прем’єр Чехії підтвердили непохитну підтримку України

Президент США та прем’єр Чехії підтвердили непохитну підтримку України

Президент США Джо Байден провів зустріч у Білому домі з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою. Посадовці обговорили низку питань щодо співпраці та допомогу Україні на тлі вторгнення росії.

Прем’єр Чехії розповів, скільки снарядів вдалося законтрактувати для України і коли вони надійдуть

Прем’єр Чехії розповів, скільки снарядів вдалося законтрактувати для України і коли вони надійдуть

У рамках чеської ініціативи щодо постачання артилерійських снарядів для України вже укладені контракти на перші 180 тисяч одиниць.

«Баба Яга» палить окупантів на лівобережжі Херсонщини

«Баба Яга» палить окупантів на лівобережжі Херсонщини

Ударний дрон «Баба Яга» знищив 5 одиниць ворожої техніки в районі українського плацдарму на лівому березі Дніпра.

Посол США відреагувала на обстріл одного із сіл на Харківщині: Кожна мить має значення

Посол США відреагувала на обстріл одного із сіл на Харківщині: Кожна мить має значення

Посол США в Україні Бріджит Брінк прокоментувала російську атаку по селу Лук'янці Харківської області 15 квітня, внаслідок якої загинуло двоє осіб.

Ворог 12 разів обстрілював Чернігівщину та Сумщину

Ворог 12 разів обстрілював Чернігівщину та Сумщину

Усього протягом доби нараховано 12 обстрілів (69 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

військовослужбовець (перемагаймо разом)

від 20100 до 126000 грн

Вінниця, Вінницька область

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Стрілець-зенітник ПЗРК

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Сержант із матеріального забезпечення, військовослужбовець

від 23500 до 58500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Водій кат. D1, D, C1E, CE 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 21000 до 121000 грн

Володимир, Волинська область

Тракторист, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406