ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Сьогодні День Європи в Україні

Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Травня 2020, 8:52

Про співробітництво України та ЄС в оборонній сфері

Військовий сегмент європейської інтеграції України був і залишається важливою частиною співробітництва нашої держави з Європейським Союзом. Про основні напрямки співробітництва Міністерства оборони України та Збройних Сил України з ЄС — в АрміяInform.

Формат воєнно-політичного діалогу розширюють

Одним із основних напрямків співробітництва України зі структурами ЄС є розвиток воєнно-політичного діалогу. В оборонному відомстві на постійній основі відбуваються зустрічі з представниками різних інституцій, що сприяють  залученню України до Європейського Союзу, крім того, щорічно підписують Робочий план співробітництва ЗС України та Секретаріату Ради ЄС у сфері спільної політики безпеки та оборони.

Збройні Сили України залучають до чергування у складі Бойових тактичних груп Європейського Союзу

Починаючи з 2010 року підрозділи визначеним складом залучають до чергування у складі Бойових тактичних груп Європейського Союзу (БТГ ЄС), що стало свідченням відданості України забезпеченню стабільності та безпеки в світі. Це дає змогу українському війську розвивати оперативні спроможності, набувати кращих військових стандартів та підтримувати взаємосумісність з арміями держав-членів ЄС. Так, нині підрозділи ЗСУ перебувають на оперативному чергуванні в БТГ ЄС «Хелброк».

Україна бере участь в багатонаціональних операціях із підтримки миру і безпеки під проводом ЄС

Нині ЄС проводить 17 місій та операцій, з яких 11 − цивільних та 6 − військових. Україна бере активну участь в операціях із підтримки миру і безпеки з перших років своєї незалежності. Зокрема, нині триває опрацювання нормативно-правових актів, необхідних для направлення персоналу Збройних Сил України для участі в операції з підтримки миру і безпеки під проводом ЄС «Алтея» (Боснія і Герцеговина).

Ініціатива ЄС «Східне партнерство»

«Східне партнерство» – це зовнішньополітична ініціатива Європейського Союзу, що поширюється на держави-члени ЄС та її шість східноєвропейських сусідів – Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну. Вона була представлена Польщею за підтримки Швеції у травні 2008 року на Раді ЄС. 7 травня 2009 під час установчого саміту в Празі було прийнято спільну заяву, згідно з якою «Східне партнерство» стало доповненням до двосторонніх договірних відносин між ЄС та кожною з держав-партнерів.

Курсанти українських військових вишів стали учасниками освітньої програми ЄС «Еразмус +»

У період з 2019 по 2020 рік четверо курсантів ВВНЗ пройшли навчання за освітньою програмою ЄС «Еразмус+» у Республіці Болгарія. Ця програма Європейського Союзу підтримує проєкти співпраці, партнерства, заходи й мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту. Україна є однією з країн-партнерів цієї програми разом із 150 країнами світу. Бюджет «Еразмус +» на 2014−2020 роки становить 14,7 млрд євро.

Розвиток співпраці з Європейським оборонним агентством

Європейське оборонне агентство є органом загальної зовнішньої політики й політики безпеки, яке було засновано 12 липня 2004 року. Агентство було створене для підтримки держав-членів у їхніх зусиллях щодо вдосконалення європейського оборонного потенціалу в галузі кризового управління, європейської безпеки та оборонної політики. Усі країни-члени ЄС, за винятком Данії, нині беруть участь у його діяльності.

Відповідно до Адміністративної угоди між Міністерством оборони України та Європейським оборонним агентством нині представники ЗС України залучені за такими напрямами співробітництва: «Стандартизація матеріально-технічних засобів» та «Єдине європейське небо». Окрім цього, на стадії опрацювання питання участі за напрямами «Логістика» та «Тренування».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Робота/Військовослужбовець ЗСУ/Вінниця та Область/Без досвіду

від 20100 до 120000 грн

Михайлівці, Вінницька область

Військовослужбовець на службу за контрактом від 21 до 45 років

від 20000 до 120000 грн

Київ

Святошинський РТЦК та СП

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Водій в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Оператор вузла зв’язку

від 20000 до 50000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП