ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Українському курсанту вручили іменну шаблю найкращого закордонного випускника Королівської академії сухопутних військ Великої Британії

Новини Освіта та наука
Прочитаєте за: 2 хв. 14 Травня 2020, 12:16

Курсант третього курсу Військової академії (м. Одеса) Антон Совенко отримав особливу відзнаку — іменну шаблю найкращого закордонного випускника Королівської академії сухопутних військ Великої Британії в Сандгерсті. Нагороду вручив представник командування академії Brigadier James Carr-Smith. Про це повідомляє АрміяInform.

За встановленою традицією два найкращих випускника-іноземця отримують шаблі як нагороду. Перша – справжня, яка надається по закінченню академії всім новоспеченим етнічним англійським офіцерам та вручається іноземному курсанту за поданням командира курсу. Друга, у вигляді ювелірного виробу, за поданням викладацького складу академії. Саме ювелірну копію бойової холодної зброї – офіцерську шаблю, отримав курсант Військової академії (м. Одеса) Антон Савенко. Володарем справжньої шаблі за підсумками 2020 року став іноземний курсант із Республіки Афганістан. Нагадаю, що у 2019 таку ж шаблю вручили  українському курсанту, слухачу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Артему Бараненку. 

Читайте також:
Андрій Таран нагородив відзнакою курсанта ЗС України, який став кращим іноземним випускником Королівської академії Великої Британії

До речі, ювелірна копія шаблі виготовлена у Катарі. Вона прикрашена позолотою та дорогоцінним камінням. На футлярі зроблено гравіювання, де вказано прізвище та ім’я власника шаблі, а також закодоване цифрами найменування курсу підготовки, за яким пройшов навчання іноземний випускник академії.

Наразі  курсант Антон Савенко готується до повернення на Батьківщину, де його з нетерпінням чекають не тільки рідні та друзі, а також товариші з Військової академії (м. Одеса). Слухачам академії дуже цікаво з перших уст дізнатися про особливості навчання в Королівській академії, здобутих нових знаннях і враженнях від перебування в цьому престижному військовому виші. Після повернення в Україну Антон, в зв’язку з карантином, проведе два тижні в обов’язковій ізоляції та нарешті зустрінеться зі своїми однокурсниками, які з нетерпінням чекають свого побратима, який став гордістю не тільки Військової академії (м. Одеса), а всіх Збройних Сил України.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Дякую, воїни: Президент підтвердив удар по аеродрому в Джанкої

Сьогодні Збройні Сили України реалізували правильний удар по окупанту в Джанкої, по аеродрому.

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США обіцяє негайно підписати законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден запевнив, що негайно підпише законопроєкти спікера Палати представників США Майка Джонсона про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню після його схвалення Конгресом.

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Засуджених залучатимуть на службу до ЗСУ лише після згоди командира військової частини

Ухвалений у першому читанні законопроєкт про залучення засуджених до захисту України в лавах ЗСУ передбачає обов’язкову згоду не лише самих засуджених, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спеціальні підрозділи.

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Олександр Павлюк показав, як дрони допомагають закріпити результати роботи інших підрозділів

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк показав ефективну роботу підрозділів Сухопутних військ.

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Олексій Неїжпапа обговорив з представником уряду Естонії посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ

Командувач Військово-Морських Сил ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа зустрівся із заступником генсека з морських і водних справ Міністерства клімату Естонії Каупо Ленеранда, під час якої обговорив посилення технічних можливостей ВМС ЗСУ.

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Понад $60 млрд і ATACMS: з’явився текст законопроєкту про допомогу від США

Спікер Палати представників Майк Джонсон опублікував текст ініціативи фінансування допомоги Україні, який можуть схвалити вже цієї суботи, 20 квітня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Геодезист

Шепетівка

Військова частина А4127

Заступник командира роти, офіцер

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Молодший інспектор прикордонної служби

від 21000 до 21000 грн

Харків

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

Інженер-електромеханік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ

Старший стрілець

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Помічник начальника автомобільної та електрогазової служби

від 28000 до 32000 грн

Васильків, Київська область