ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Травень 1945 року не приніс свободи для всієї Європи

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Травня 2020, 13:53

Міністри закордонних справ Центральної Європи та США підписали спільну декларацію з нагоди 75-ї річниці перемоги над нацизмом. Під документом поставили підписи очільники МЗС Болгарії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Угорщини, Чехії, Естонії, Словаччини та США.

Як зазначено в документі, «у 2020 р. ми відзначаємо 75-ту річницю завершення Другої світової війни, віддаючи шану її жертвам та солдатам, котрі боролися проти нацистської Німеччини і поклали край Голокосту».

Центр та схід Європи залишились під керівництвом комуністичного режиму протягом майже 50 років, зазначили очільники дипломатичних відомств.

«У травні 1945 р. в Європі завершилася Друга світова війна, але це не означає, що уся Європа стала вільною, – йдеться в декларації. – Близько 50 років центральна та східна частини нашого континенту були під правліннями комуністичних режимів. Балтійські держави нелегально окуповано й анексовано, а інші поневолені народи опинилися в залізному зашморгу Радянського Союзу, котрий змушував до послуху, використовуючи військову силу, застосовуючи репресії та методи ідеологічного контролю».

Голови дипломатії нагадали, що «упродовж довгих десятиріч багато мешканців Центральної та Східної Європи віддали своє життя у боротьбі за свободу, а мільйони людей було позбавлено прав та основних свобод, їх піддавали тортурам і примусовим переселенням». «Суспільства, які опинилися за залізною завісою, розпачливо шукали шляху до демократії та незалежності», – написано в заяві.

Країни закликали будувати майбутнє «засноване на історичних фактах і справедливості до жертв тоталітарних режимів». Вони застерегли від маніпуляцій історією і фальсифікацій історичних фактів.

«Нині ми будуємо спільну і сильну Європу, в якій найважливішими є права людини, демократія і верховенство права. Майбутнє потрібно будувати на історичних фактах і справедливості, на яку заслуговують жертви тоталітарних режимів. Ми готові вести діалог з усіма, хто готовий дотримуватися цих принципів. Маніпуляція історичними подіями, які призвели до вибуху Другої світової війни, і як наслідок, до поділу Європи, – це сумна спроба фальшування історії», − йдеться у спільній декларації.

Підписанти нагадують «усім членам міжнародної спільноти, що стійка безпека, стабільність та мир у світі вимагають постійного дотримання міжнародних стандартів і прав, зокрема суверенності й територіальної цілісності усіх держав».

Зрозуміло, що таке формулювання викликало хвилю обурень в країні, яка вважає себе правонаступницею Радянського Союзу − Російській Федерації. Тут немає чому дивуватися, адже останнім часом ця «хвороба» особливо загострилася, адже всі заяви щодо СРСР російські можновладці сприймають на власний рахунок. І, звісно, ображаються (певно на всяк випадок).

І замайоріли на російських ресурсах заголовки на кшталт: «Це намагання дискредитувати Росію», «Росію не принизити», «Історію не переписати»… Дійсно, історію не переписати. Хто-хто, а росіяни мають добре зрозуміти цей факт, адже попри зусилля, які роками докладали господарі Кремля різних років щодо фальсифікування історичних фактів, правда все ж таки залишається Правдою.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Окупанти щонайменше 7 разів вдарили по Золотій Балці на Херсонщині

Окупанти щонайменше 7 разів вдарили по Золотій Балці на Херсонщині

Зранку 16 квітня російські війська вдарили по Золотій Балці Херсонської області.

В брянській області знищили РЛС за $100 млн, яка допомагала скидати КАБи на Україну

В брянській області знищили РЛС за $100 млн, яка допомагала скидати КАБи на Україну

Комплекс «Небо-У» контролював небо на 700 кілометрів в глиб України, допомагав ворогу виявляти українські засоби ураження та підтримував бомбардувальники, які скидають КАБи на українське прикордоння.

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипільську ТЕС

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипільську ТЕС

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю американському мовнику PBS розповів, що росіяни змогли знищити Трипільську ТЕС тільки після того, як в України закінчилися ракети для систем ППО.

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, щоб обговорити продовження підтримки України на тлі вторгнення росії.

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Лісовою дорогою неквапливо рухався позашляховик. Сяяло сонце. Ліс, який щойно прокинувся від зимової сплячки, був наповнений пташиним щебетанням, і все дихало тишею і покоєм.

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

Агент рф наводив російські дрони на локації Сил оборони та керівництва Херсонської обласної військової адміністрації.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Служба в ТрО Харківщини

від 20100 до 120000 грн

Степова, Харківська область

Військовослужбовець, Комірник (начальник) складів

від 20000 до 24000 грн

Київ, Київська область

Бойовий медик

Київ

67 ОМБр ДУК

Зв’язківець, військовослужбовець

від 20000 до 125000 грн

Нікополь, Дніпропетровська область

Заступник командира роти

від 27000 до 31000 грн

Ковель

Військова частина А4825

Стpілець-регулювальник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ