ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Барський МХАТ презентує 9 травня аудіоконцерт «Звитяга та жертовність»

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 3 хв. 8 Травня 2020, 11:20

Три роки тому в містечку Бар на Вінниччині за ініціативи місцевої влади з’явилася традиція – проведення 9 травня концерту «Звитяга та жертовність». На центральному майдані збиралися мешканці міста та району, зокрема і родини військовослужбовців, які проходять службу в Центрі інженерного забезпечення Командування Сил підтримки ЗС України, щоб вшанувати подвиг учасників Другої світової війни. 2020-й вніс свої корективи. Через заборону проведення масових заходів міська культура почала шукати нові форми роботи, які дають змогу зберегти комунікацію з глядачем та зробити творчість доступною попри карантинні обмеження.

– Культура не може мовчати, особливо у важкі часи таких потрясінь, як війна та епідемія, – прокоментував АрміяInform Роман Григор’єв, спеціаліст з питань культури Барської міської ради. – Окрім того, ми не могли оминути стороною тему 75-річчя Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, що має особливий відбиток у душі кожного українця. Так виникла ідея створити аудіоконцерт «Звитяга та жертовність».

До створення проєкту долучилися режисерка міських культурно-мистецьких заходів та очільниця Барського міського художнього аматорського театру Ірина Дєдова, звукорежисер Олександр Дєдов. Відеомонтаж концерту виконав Олександр Миханько.

Під час аудіоконцерту постійні учасники міських свят і фестивалів, зокрема Юлія Залевська, Євгена Кузнєцова-Рибак, Марія Рибак, Анжела Франчук, В’ячеслав Крупський виконали відомі вокальні композиції, як-от: «Запалю свічу», «Згадаймо», «Скасуйте війну», «Чорна квітка», «Перемога». Також у концерті прозвучали вірші Бориса Олійника, Світлани Травневої, Ганни Світличної, Анатолія Загравенка, Віктора Соколова, Наталії Погребняк, Вікторії Невідомської у виконанні Ірини Дєдової та Романа Григор’єва.

– Усіх учасників аудіоконцерту ми записували на місцевій студії звукозапису BarD Studio, – розповів Роман Григор’єв. – Дотримувалися усіх необхідних заходів безпеки: записи відбувалися впродовж двох тижнів, кожен учасник мав свій окремий день і час. У кімнаті звукозапису перебувало одночасно не більше ніж дві особи, після кожного відвідувача проводили прибирання з використанням дезрозчину та обробку обладнання.

У майбутньому, коли карантинні обмеження будуть зняті, барські митці планують зберегти практику аудіоконцертів у своїй роботі. Взагалі карантин, як вважає Роман Григор’єв, став викликом, з якого культура може вийти або переможеною, або переможницею, з новим досвідом і зміною традиційних уявлень про мистецький продукт.

– Так, до Дня матері ми підготували онлайн-виставку світлин «Мама і я», напрацьовуємо ідеї до Дня вишиванки та Дня сім’ї. Ще однією вагомою перевагою аудіоконцертів і заходів онлайн є доступність для людей з інвалідністю, серед яких багато ветеранів. Цю категорію глядачів ми постійно раді бачити на наших мистецьких подіях, однак це не завжди можливо. А тепер наш культурний продукт стане для людей іще доступнішим.

Варто нагадати, що Барський МХАТ торік поставив виставу «Сто тисяч», ролі в якій виконали учасники бойових дій, члени їхніх родин і волонтери. Цей проєкт змогли побачити мешканці Бару, Вінниці, Маріуполя, Слов’янська, Сєвєродонецька та Косова.

А наразі барчани запрошують усіх о 12:00 9 травня послухати аудіоконцерт «Звитяга та жертовність», який стане доступним на youtube-каналі «Барський МХАТ», а також транслюватиметься на Барському районному радіо.

 

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили ППО знищили ракету на Криворіжжі

Сили ППО знищили ракету на Криворіжжі

Над Криворізьким районом Дніпропетровської області 12 травня 2024 року сили протиповітряної оборони знищили російську ракету.

146 бойових зіткнень за добу: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

146 бойових зіткнень за добу: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Генеральний штаб ЗСУ надав оперативну інформація станом на 18:00 12 травня 2024 року щодо російського вторгнення: триває вісімсот дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Внаслідок ворожих ударів по Харківщині травмовано трьох мирних жителів

Внаслідок ворожих ударів по Харківщині травмовано трьох мирних жителів

Прокуратура розпочала провадження у зв’язку з ударами російських окупантів по Харківщині, коли було травмовано трьох мирних жителів.

Держдеп США прокоментував бойове загострення на Харківщині

Держдеп США прокоментував бойове загострення на Харківщині

Державний секретар США Ентоні Блінкен прокоментував бойове загострення в Харківській області.

Володимир Зеленський приділив особливу увагу боям на Харківщині

Володимир Зеленський приділив особливу увагу боям на Харківщині

Президент України Володимир Зеленський прокоментував бойову обстановку в Харківській області.

Сили ППО на Харківщині знищили БПЛА-розвідник противника

Сили ППО на Харківщині знищили БПЛА-розвідник противника

В Харківській області підрозділ Повітряного командування «Схід» знищив БПЛА-розвідник противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Медична сестра, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Водій, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Заряджаючий, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Офіцер групи контролю бойового стресу

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039