ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Незабаром у Вінниці з’явиться Veteran Hub

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 7 Травня 2020, 11:30

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомили організатори проєкту.  Окрім Вінниці, ветеранський простір функціонуватиме в Дніпрі  та Києві. Нині триває робота з підготовки до відкриття: пошук приміщення, знайомство з партнерами, набір команди тощо.

 

 

Як розповіла кореспонденту АрміяInform керівниця організації Veteran Hub Івона Костина, ветеранський простір створений для централізованого надання послуг ветеранам, працівникам сектору безпеки, їхнім рідним та близьким, а також підтримки процесу їхньої інтеграції в цивільне життя. Від початку роботи проєкту в 2018 році його відвідали вже близько 26 тисяч осіб, з них понад 4000 отримали персональні послуги. А відомими у всій Україні резидентами проєкту є, зокрема,  Юридична сотня та Veterano Group.

– Veteran Hub – це, насамперед, майданчик для співпраці різних людей та організацій, які готові підтримувати ветеранів. Але ми не працюємо як об’єднання різних організацій, ми працюємо як платформа, яка розробляє стандарти. І, відповідно, всі ті, хто працює разом із нами на цій платформі, мають відповідати цим стандартам. Вимоги є обов’язковими й доволі високими як для України. До прикладу, це чіткі стандарти надання психологічних послуг: у яких умовах має проходити консультація, яку кваліфікацію повинен мати працівник, що її надає, якими протоколами він керується тощо. Це етичні стандарти: як клієнт має почуватися і які права він має в просторі, що надає йому послуги. Це саме стосується всіх послуг, − зазначила Івона Костина.

Основна мета  роботи  Veteran Hub  регіонах – надати доступ не просто до послуг, адже ветерани так чи інакше його мають на всіх рівнях навіть у віддалених районах, а до якісних послуг.

 

– Ми прагнемо зробити так, щоб по всій країні був рівномірний рівень надання якісних юридичних, освітніх та інших  послуг для людей, які пройшли бойові дії, та для їхніх родин, − говорить керівниця організації Veteran Hub. −   І робитимемо, щоб цей рівень постійно зростав у всій країні. Для цього ми і виходимо в регіони, щоб залучити якомога більше ветеранів і організацій, які мають менше доступу до того самого фінансування через віддаленість від донорських офісів, які переважно розміщені в Києві, та до отримання різних послуг. Розпочинаємо з Вінниці та Дніпра, проте зупинятися на цьому не плануємо.

Відбір міст, у яких мав відкритися ветеранський простір, тривав кілька місяців і базувався на декількох критеріях. Зокрема, були проаналізовані дані щодо кількості ветеранів та співвідношення із загальною кількістю мешканців у кожному регіоні України,  опрацьовані дані про чисельність військових частин, середньої заробітної платні та рівень безробіття.

– Ми спиралися на такі показники регіону як кількість ветеранів на душу населення, аби зрозуміти, наскільки сильним є вплив ветеранської спільноти в певному регіоні, – розповіла Роксолана Процко, регіональна менеджера Veteran Hubу Вінниці. – Також під час вибору міста для нас був важливий такий показник, як розміщення військових підрозділів на території регіону, адже військовослужбовці – це також наші потенційні отримувачі послуг, наша цільова аудиторія.

Важливим чинником під час відбору стала наявність у регіоні активних громадських ветеранських організацій. Наразі в дистанційному режимі працівники організації проводять ретельний аналіз потенційних надавачів послуг у Вінниці, вивчають місцеву ситуацію з послугами, попередню історію роботи організацій, зокрема хто яку має репутацію, відгуки тощо.

Окрім того, розпочинається відбір працівників у команду ветеранського простору із місцевих мешканців. Перевага надається ветеранам. Працівників готуватимуть за певними процедурами та тренувальними програмами. Аби долучитися до команди ветеранського простору у Вінниці, можна звернутися на сторінку Veteran Hub у Фейсбук.

Як підсумовує Івона Костина, лише з’явиться можливість вільно пересуватися країною, регіональний представник Роксолана Процко відвідає Вінницю для живого спілкування з тими організаціями та кандидатами в команду Veteran Hub, які привернуть увагу організації.

Читайте нас у Facebook
На Бахмутському напрямку українські військові відбили 25 атак ворога

На Бахмутському напрямку українські військові відбили 25 атак ворога

Протягом доби зафіксовано 91 бойове зіткнення. Загалом ворог завдав 14 ракетних та 48 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Литва передала Україні штурмовик L-39

Литва передала Україні штурмовик L-39

Сьогодні, 20 квітня, Литва оголосила про передачу Україні нового пакета військової допомоги.

росіяни обстріляли Нікопольщину з артилерії та дронами

росіяни обстріляли Нікопольщину з артилерії та дронами

Сьогодні, 20 квітня, російські війська вдарили по Нікопольщині Дніпропетровської області дронами-камікадзе і артилерією.

У Львові завідувачка відділення лікарні за хабарі підробляла інвалідність військовозобов’язаним

У Львові завідувачка відділення лікарні за хабарі підробляла інвалідність військовозобов’язаним

Затримаго завідувачку відділення Львівської багатопрофільної лікарні, яка за 7 тисяч доларів обіцяла встановити групи інвалідності для військовозобов’язаного.

Війська росії примушують студентів робити окопні свічки

Війська росії примушують студентів робити окопні свічки

На тимчасово окупованих територіях України військові армії рф примушують місцеве населення працювати на їхнє військо.

Наслідки російського удару по Одесі: поранено дві людини, зокрема 3-річну дитину

Наслідки російського удару по Одесі: поранено дві людини, зокрема 3-річну дитину

Сьогодні, 20 квітня, російські війська вдарили по приватному сектору Одеси. Поранення отримали 2 особи, постраждала й трирічна дитина.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 20500 до 20500 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Бойовий медик

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби

до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Стрілець-санітар 155 батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівське, Сумська область

Снайпер

від 21000 до 121000 грн

Слов'янськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Офіцер групи контролю бойового стресу

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039