ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ремонт доріг по-бердичівськи: в пріоритеті – вулиці імені загиблих атовців

Новини ООС
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Квітня 2020, 13:56

Бердичів – місто обласного значення у Житомирській області, місто порівняно невелике: навіть у свої кращі часи його населення трохи не дотягувало до 100 тисяч. Звичайно, це більше, ніж у сотнях містечок та селищ, що є районними центрами в різних областях, та все ж – провінція. Відтак і фінансування, і бюджет – провінційні, незначні. Тож на ремонт доріг та асфальтного покриття вулиць коштів виділяється мізерно мало. Ті з водіїв, кому довелося проїжджати зі столиці чи у зворотному напрямку трасою на Одесу через це місто років 7-10 тому, пам’ятають, якими були ці дороги, – не витримували жодної критики. Та згодом за них взялися всерйоз. І, що цікаво, пріоритет у ремонті вулиць надається тим із них, які названі на честь загиблих у АТО/ООС земляків, або ж – де мешкають батьки загиблих Героїв! Про це повідомляє АрміяInform.

Як розповідають у міській раді, свого часу з такою ініціативою виступив міський голова Бердичева Василь Мазур. Ідею підтримали депутати міської ради. Відтоді частину вулиць, перейменованих на честь загиблих на Сході України земляків, заасфальтували, якусь частину покривають поки що щебнем та відсівом.

– Технологія тут наступна: спочатку дорога вирівнюється грейдером, далі наноситься шар крупнозернистого щебня і укочується катком, – говорить заступник міського голови Сергій Онофрійчук. – Наприкінці покриття розклинюють відсівом – засипають і теж укочують. Таке покриття служить надійно й довго – принаймні, у приватному секторі, де немає напливу великогабаритного транспорту. У принципі, на перспективу, така дорога цілком готова до асфальтування.

Наразі триває саме такий ремонт однієї з міських вулиць, яка не зазнала перейменування відповідно до закону про декомунізацію, проте на якій мешкають батьки Миколи Кравчука – капітана Збройних Сил України, який брав участь у бойових діях на Сході країни з перших днів і пішов із життя у 2017-му році.

Взагалі в добу початку декомунізації в Бердичеві нарахували 150 вулиць, що потребували перейменування. Значну частину їх перейменували в 2015−2016 роках. Близько десяти вулиць отримали імена загиблих земляків, Героїв АТО:  Віталія Дульчика, Романа Абрамова,  Євгена Старікова, Олега Реготуна, Сергія Сідлецького,  Олександра Пителя,   Олександра Венгера, Юрія Панасюка,  Олександра Ковальчука,  Валерія Вітківського. Відтепер усі ці вулиці та провулки є живою сучасною історією, вони розповідатимуть нинішньому і прийдешнім поколінням бердичівлян про Героїв, які віддали свої життя за свободу та незалежність України.

На питання, чому ж саме сім’ям загиблих атовців надають перевагу навіть у такій побутовій справі, у міськраді відповідають коротко: близько трьох десятків мешканців міста та району забрала російсько-українська війна, у місті проживають сім’ї багатьох із них, батьки – літні люди, які гідні нормальних умов проживання та життєдіяльності. Вшановуючи пам’ять Героїв, в першу чергу місцева влада піклується про них. Навіть у таких, здавалося б, сторонніх питаннях.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

На фронті за добу 79 боєзіткнень, третина з яких на Авдіївському напрямку

Протягом доби зафіксовано 79 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 25 ракетних та 52 авіаційних удари, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Над Одещиною збили чотири розвідувальні дрони росіян

Сьогодні воїни ПВК «Південь» збили 4 російські розвідувальні БПЛА «Орлан-10».

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Протягом дня ворог бив по Нікопольщині артилерією і дронами-камікадзе

Вранці противник здійснював скиди з БПЛА. Загалом за добу відбулося 20 атак.

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Мільйон артснарядів потрібно нарешті доправити на передову — Президент на засіданні Україна-НАТО

Глава української держави заявив, що ми вже давно говоримо про мільйон артилерійських снарядів для України. За його словами, їх потрібно нарешті доправити на передову.

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Ворог атакував Білопілля з артилерії: є загиблий та поранені

Сьогодні вдень ворог вкотре обстріляв центр міста Білопілля Сумської області з артилерії.

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

У ВМС ЗСУ розповіли, чого бояться російські морські ракетоносії

Речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук заявив, що за півроку є лише 2 підтверджених фактів застосування росіянами морських носіїв крилатих ракет.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Майстер, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

Водій-військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Миколаїв

38 Окрема Бригада Морської Піхоти

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 25000 грн

Черкаси

Державна прикордонна служба України

Стрілець

від 23000 до 123000 грн

Одеса

137 ОБМП

Стрілець-гранатометник (морська піхота)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП