ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Українського воїна-кулеметника, який підірвався на міні, витримав десятки операцій, у США поставили на ноги

Life story Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 23 Квітня 2020, 14:38

Уже чотири роки заснований українкою в США фонд Revived Soldiers Ukraine надає допомогу військовим і ветеранам, які дістали складні поранення на війні. Завдяки його роботі близько чотирьох десятків бійців успішно пройшли лікування за кордоном, ще сотні – отримали матеріальну допомогу, ліки, необхідне обладнання, реабілітацію та шанс на нормальне, повноцінне життя.

Про нові досягнення та сьогодення фонду кореспонденту АрміяInform розповіла його засновниця Ірина Ващук Дісіпіо.

За словами благодійниці, фонд продовжує свою роботу. Нещодавно за його сприяння двох важкопоранених українських військових прооперували в США.

Один із них, Олег Івахнюк – боєць батальйону «Донбас». Зазнав поранення у липні 2014 року під час боїв за місто Попасна. Відразу три ворожі кулі влучили йому в ліву ногу, нанісши серйозні травми. Боєць переніс вже більше двадцяти операцій. Після однієї з них – його паралізовало від грудей.

– Близько двох місяців Олег проходив реабілітацію в центрі Next Step Ukraine. На жаль, без операції з нарощування кістки стегна та ендопротезування він би не зміг самостійно ходити. Тому наша команда разом із парафією Святого Йосипа обручника на чолі з отцем Миколою Бурядником прийняла рішення привезти військового до США на лікування, – розповідає Ірина. – Перша з трьох запланованих операцій пройшла у Чикаго в шпиталі Swedish Hospital. Операція булла вдалою, лікарі виправили дефект стопи та коліна. Та через спалах коронавірусної інфекції та карантин дві наступні операції довелося відкласти. Чекаємо протез суглоба з Німеччини. Олег почувається добре. Мріє якнайшвидше встати з візка і ходити без милиць.

Також вдалося врятувати від ампутації та поставити на ноги бійця Анатолія Сенища – кулеметника окремої гірсько-штурмової бригади. Військовий зазнав поранення на Сході України в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої.

Анатолій прибув до США наприкінці жовтня 2019 року. П’ять місяців лікувався у Нью-Йоркському шпиталі  Hospital For Special Surgery. До цього в Україні йому зробили більше трьох десятків операцій, які, на жаль, не дали бажаного результату.

– Тут, у США, ми знайшли для нього гарного лікаря – одного з кращих спеціалістів в області травматології і ортопедії. Після чотирьохгодинної операції та місячної реабілітації Анатолій повернувся на Батьківщину на своїх двох – без милиць. Далі на нього чекає тривала реабілітація у нашому центрі в місті Ірпінь. Анатолій вже їздить на велосипеді і навіть подарував мені танець у Філадельфії після одного з наших благодійних концертів, –говорить благодійниця.

Найближчим часом ще два українських захисника із серйозними пораненнями приїдуть на лікування до США. Нині вони чекають на завершення карантину. На їхнє лікування вже зібрали кошти та знайшли клініку в Бостоні, лікарі якої боротимуться за здоров’я хлопців.

Взагалі карантин вніс чимало перешкод та кинув нові виклики волонтерам. Тепер окрім піклування про бійців з інвалідністю, фонд допомагає і українським військовим медикам.

– Через карантин довелося тимчасово припинити роботу нашого реабілітаційного центру в Україні. Зменшилися надходження до фонду допомоги військовим. Багато людей втратили роботу і нині не мають вільних коштів на благодійність, – розповідає засновниця фонду Revived Soldiers Ukraine. – Але ми продовжуємо нашу роботу. Нещодавно надіслали кошти для закупівлі багаторазового захисного одягу для військових медиків Національного військово-медичного клінічного центру «ГВКГ» та Житомирського військового госпіталю.

Збирати необхідні кошти волонтерам допомагають українські музиканти та співаки під час благодійних вечорів. У лютому до цієї благородної справи долучився гурт «Шпилясті кобзарі». За дев’ять концертів вдалося зібрати близько 90 тисяч доларів.

– Благодійні внески дають змогу утримувати наш реабілітаційний центр Next Step Ukraine і паралельно допомагати хлопцям  у США. Також ми оплачуємо медикаменти, обладнання та багато інших речей, необхідних пораненим бійцям в Україні.

Окрім того, фонд допомагає військовим, які потребують складного протезування. Так наприклад снайпер одного з українських підрозділів після протезування у США зміг повернутися на військову службу. Зі зброєю в руках він знову боронить Україну від окупантів.

– Поранення не зламало його дух. Хлопець будь-що хотів повернутися на фронт. Бачив себе тільки військовим. На щастя, ми змогли йому допомогти і наразі він виконує завдання на передовій, – говорить волонтерка.

Далі в планах фонду – відкриття в Україні ще кількох реабілітаційних центрів Next Step. Вони спеціалізуватимуться на відновленні опорно-рухового апарату та неврологічної системи після травмування. Як і вже існуючі центри, їх обладнають найновішими тренажерами та професійним персоналом, який допомагатиме українським захисникам повертатися до повноцінного життя.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Психолог на підприємстві

від 28000 до 128000 грн

Харків

Військова частина А4349 Харків

Водій-санітар 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Водій-гранатометник

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Пілот БПЛА

від 25000 до 125000 грн

Одеса

Рота УБАК (37 ОБрМП)

Водій військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Харків

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Пілот БпЛА (літаюче крило)

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область