ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Червоний Хрест і Збройні Сили України об’єднали зусилля у боротьбі з COVID-19

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 15 Квітня 2020, 17:15

Нещодавно в Києві з метою об’єднання зусиль у боротьбі з коронавірусною хворобою COVID-19 Управління цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України та Товариство Червоного Хреста України створили Об’єднаний оперативний штаб з надання допомоги державним органам влади, місцевому самоврядуванню, Збройним Силам України, іншим військовим формуванням, цивільному населенню та координування міжнародної гуманітарної допомоги.

Таке рішення було ухвалене в рамках Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво між Генштабом ЗСУ та Товариством Червоного Хреста України, а також враховуючи досвід країн-партнерів НАТО щодо залучення збройних сил до посилення заходів державних органів влади у протидії поширенню COVID-19.

Основні напрямки роботи новоствореного Об’єднаного оперативного штабу – організація та узагальнення інформації про розповсюдження, можливі наслідки та тенденції перебігу епідемії в Україні, координація надання гуманітарної допомоги медичним закладам, зокрема закладам ЗСУ, а також заходи щодо локалізації джерел епідемії.

Збір інформації про основні потреби цивільного населення відбувається через call-центр. Співробітники Червоного Хреста та представники CIMIC в цілодобовому режимі приймають запити на допомогу, що надходять з усієї території України, а також консультують телефоном, заповнюючи інформаційний вакуум, що формується навколо коронавірусної хвороби.

– Здебільшого запити надходять від найуразливіших на сьогодні верств населення, які не можуть самостійно вийти за продуктами, медикаментами та предметами першої потреби,або ж від тих, хто потребує невідкладного лікування. Особлива увага приділяється областям, де відбуваються бойові дії. На днях запланована передача чергової партії антисептичних засобів для військових, що виконують завдання в районі ООС, – зазначає начальник відділу цивільно-військової взаємодії Управління ЦВС ГШ ЗСУ полковник В’ячеслав Попов.

Варто зазначити, що до діяльності Об’єднаного оперативного штабу залучений і Військовий інститут імені Тараса Шевченка. З метою набуття практичних навичок з організації цивільно-військової взаємодії курсанти також заступають на чергування в інформаційному call-центрі київського офісу Товариства Червоного Хреста.

Довідково: За телефоном 0 800 332 656 кожен може отримати відповідь на питання про роботу Червоного Хреста, зокрема і пов’язану з протидією коронавірусу.

 

Читайте нас в Telegram
На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби (1, 2 кат.), технік

від 20000 до 22000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Стрілець 135 окремого батальйону

від 20000 до 120000 грн

Обухів, Київська область

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Нікополь

Старобільський РТЦК та СП

Водій

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Старший бойовий медик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область