ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Усі розмови про зрив призову-2020 – нісенітниця»

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 8 Квітня 2020, 12:55

За словами військового комісара Одещини полковника Євгена Борисова, ніхто не скасовував призову до війська – як на строкову службу, так і на контрактну. З огляду на поширення пандемії коронавірусу, до Указу Президента України від 16 січня 2020 року № 13 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році» внесені зміни щодо строків проведення призову. Вони змінені з квітня-червня на травень-липень.

– Робота щодо формування команд з призовників, які плануємо направляти до навчальних центрів на первинну військову підготовку, триває. Наразі ж відбувається дистанційне вивчення кандидатів, тобто призовнику можуть подзвонити з територіального центру комплектування (ТЦК), щоб уточнити сімейний стан, місце навчання чи роботи. Це дає змогу максимально спростити майбутню роботу. Наголошую: наразі не йдеться про виклик юнаків до призовних дільниць, що у нинішніх умовах пандемії може поставити під загрозу їхнє здоров’я. Такі заходи проводитимемо тільки після окремого розпорядження МОУ, – розповів полковник Євген Борисов. – Практика перенесення відправлення строковиків у нас уже була, ситуація нині контрольована. І всі розмови про зрив призову-2020 на цьому етапі є нісенітницею.

У контексті цієї теми важливо наголосити про зміни деяких підходів у роботі центру комплектування. Наразі у ТЦК відмовилися від особистих зустрічей з потенційними кандидатами на службу. Інформування громадськості відбувається дистанційно з допомогою Call-центрів Генерального штабу Збройних Сил України та його Головного управління персоналу.

 

Одещина продовжує поповнювати контрактниками лави Збройних Сил України

Навіть в умовах карантину в Одеському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки продовжується призов на військову службу за контрактом. Звісно, з деякими обмеженнями. Ретельніше відбуваються вивчення та медичне обстеження призовного ресурсу області, враховуючи хвилю мігрантів, які повернулися до країни у зв’язку з пандемією.

– Нещодавно ми комплектували одну з бригад Оперативного командування для бойового злагодження й направлення у визначені місця для виконання завдань. Місцеве територіальне управління КЕЧ видало необхідні засоби захисту та дезінфекційні засоби, а представники ВСП супроводжували контрактників до місця дислокації й стежили за тим, щоб усі дотримувалися правил карантину. Робота щодо призову на військову службу за контрактом у нас триває відповідно до планових завдань, поставлених Генеральним штабом та командуванням Сухопутних військ. Важливо, що нам завжди йдуть назустріч місцеві медичні заклади. Словом, Одещина продовжує поповнювати контрактниками лави Збройних Сил України, бо виконання бойових завдань ніхто не скасовував і війна на сході нашої держави триває, – говорить полковник Євген Борисов.

Як медична реформа в Україні вплинула на роботу з призовниками

За словами військового комісара, у медичній реформі не враховано питання фінансування організації проходження медогляду призовників у військкоматах. З 1 квітня перестали централізовано фінансувати лікарів-спеціалістів, які були сформовані зі стаціонарних медзакладів тих районів міста, де розташований ТЦК. Зважаючи на таку ситуацію, голова одеської обласної ради підписав рішення про те, що в Одесі та області цих медпрацівників фінансуватимуть протягом року.

– Зрозуміло, що призовнику зручніше пройти медогляд безпосередньо у військкоматі, ніж у 3-х чи 4-х лікарнях, де треба сидіти в чергах і гаяти чимало часу. Тож у рамках призовної кампанії-2020 медичний огляд призовників буде проведений у військкоматах. Поки що це тимчасове рішення, – зазначає військовий комісар.

Насамкінець полковник Євген Борисов розповів, що всі районні ТЦК закриті на карантин і лише в окремих випадках для військовозобов’язаних роблять винятки, звісно, дотримуючись усіх вимог карантину. Крім того, начальник медслужби перевірив усі підпорядковані підрозділи на наявність усіх необхідних засобів захисту й щоденно зранку та ввечері він інформує військового комісара щодо стану здоров’я підлеглих. Головне – зберегти здоров’я особового складу, не допустити поширення як небезпечного вірусу, так і паніки, а також забезпечити ефективну роботу всіх відділів центру комплектування.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

У Дніпрі відомо про двох загиблих і 15 поранених внаслідок ворожої атаки

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що наразі у Дніпрі відомо про 2 загиблих і 15 поранених внаслідок ранкової ракетної атаки.

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Мінус 870 окупантів, 17 ББМ та 21 артсистема: втрати армії рф за добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно становлять:

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні відбудеться засідання Ради Україна-НАТО у віртуальному форматі

Сьогодні, 19 квітня, відбудеться засідання Ради Україна-НАТО, скликання якого ініціював Президент України Володимир Зеленський для обговорення захисту українського неба й постачання засобів ППО.

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Українська авіація завдала 9 ударів по ворожих позиціях

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 9 районах зосередження особового складу противника.

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Ситуація на фронті: 86 боєзіткнень за добу, найбільше ворог атакує на Бахмутському напрямку

Протягом минулої доби на фронті відбулося 86 бойових зіткнень.

Головнокомандувач ЗСУ: Ми робимо все можливе, щоб повернутись у наш Крим

Головнокомандувач ЗСУ: Ми робимо все можливе, щоб повернутись у наш Крим

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що ЗСУ роблять все можливе, щоб повернутись в тимчасово окупований російськими загарбниками український Крим.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик служба по контракту ЗСУ

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Медсестра/медбрат

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Водій-заправник

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Водій-військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Миколаїв

38 Окрема Бригада Морської Піхоти

Військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Новомосковськ

Новомосковський РТЦК та СП

Командир відділення 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область