ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Цинізм як головна риса російської політики

Blogger pool
Прочитаєте за: 4 хв. 8 Квітня 2020, 20:50

Як кремлівські «вожді» не намагаються розповідати про недієвість міжнародних санкцій на російську економіку, все ж таки їхні дії поступово, але незворотно відчуває на собі населення РФ. І дедалі частіше телевізор для пересічного росіянина перестає бути альтернативою холодильнику. Тому керівництво РФ  намагається використати для скасування санкцій будь-яку нагоду.

Сьогодні темою № 1 є пандемія коронавірусу. Під цей «шум» дедалі частіше з вуст російських чиновників різних рангів звучать заяви про скасування санкцій начебто для боротьби з COVID-19. На початку квітня російська делегація навіть намагалася «проштовхнути» проєкт резолюції Генеральної Асамблеї ООН, яка передбачала скасування санкцій на тлі боротьби з коронавірусом. Цей «фокус» не вдався, і проєкт резолюції було заблоковано. Проте російську владу це не зупиняє, і  намагання відбілити свій імідж всілякою «допомогою» світу тривають. Мовляв, подивіться, які «ми білі та пухнасті», а ви нас санкціями… Причому ця «допомога» завжди з великою помпою подається російськими ЗМІ, і в очах середньостатистичного росіянина саме РФ є такою собі «єдиною рятівницею світу». Щоправда, росЗМІ скромно замовчують, що від коронавірусу вже потрібно рятувати саму Росію, адже кількість росіян, які заразилися цією хворобою зростає катастрофічно. І якщо раніше росіяни з підозрою дивилися на китайців, як на потенційних носіїв COVID-19, то тепер вже Китай заявляє, що лише 7 квітня половина нових випадків зараження на коронавірус були виявлені в осіб, які прибули з Росії.

Ось вам коні

Проте є одна країна, для мешканців якої коронавірус не є загрозою. Там смертельні недуги «лікують» лише «відданістю режиму в очах». Це – Північна Корея. До речі, Росія так старанно намагається йти шляхом КНДР, що, здається, незабаром пережене цю комуністичну країну. Їх пов’язують не тільки спільне комуністичне коріння, а й тісні торговельні відносини. Наприклад, вчора Россільгоспнагляд повідомив про відправку в КНДР 30 орловських рисаків. «Замовники з КНДР відібрали на різних російських заводах 14 жеребців, одного мерина і 15 кобил. Спочатку тварини пройшли карантин у Суздалі. Потім їх в автовозах доставили на залізничний пункт пропуску «Хасан» в Примор’ї, і звідти вивезли в Північну Корею», – йдеться в повідомленні.

У той час, коли весь світ відчуває гостру потребу в захисних масках, костюмах, медичних препаратах для боротьби з пандемією, на арену виходять «орловські рисаки»… Це такий собі «підгін» північнокорейському лідеру Кім Чен Ину, фотографії якого верхом на білому коні на горі Пектусан торік у жовтні розповсюдило Центральне телеграфне агентство Кореї.

«Відносини між державами повинні бути «очищені від санкцій»

Але залишимо смакувати новину про орловських рисаків російському телеглядачеві і повернемося до спроб РФ відмінити санкції під «коронавірусний шум».

От нещодавно з цього приводу розговорився колишній прем’єр Дмитро Медведєв. Той самий, що «він вам не Дімон» і «грошей немає, але ви тримайтесь». Нагадаю, у січні цього року «царь всєя Кремля» Путін «евакуював» свого давнього соратника на спеціально створену «під нього» посаду заступника голови російського Радбезу. Певно, у Медведєва з’явилося чимало вільного часу і він почав «пописувати» для ТАСС. У своїй колонці він написав, що світ опинився «на порозі важкої глобальної кризи» і в цих умовах країни «особливо повинні прагнути до взаємовиручки і підтримки один одного».

Важко не погодитись… Але далі Медведєв затягнув «стару пісню про головне» – відміну санкцій.

«В умовах пандемії відносини між державами повинні бути «очищені від санкцій» і саме такі відносини дозволять впоратися з поширенням інфекції», – зазначив Дмитро Медведєв.

Медведєв навіть навів приклад підписання Договору про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3), яке відбулося 8 квітня 2010 року між Росією і США. Він зазначив, що угода покращила загальну ситуацію у світі і дозволила привести ядерні арсенали двох країн до стану, в якому вони були до початку масштабних перегонів озброєнь.

«Однак пізніше ситуація змінилася, і «перезавантаження» наших відносин, на яке покладалося стільки надій, обернулося тотальним «перенавантаженням», – вважає Медведєв.

А далі – «вишенька на тортик». Лише оцініть ступінь зашкалювання цинізму.

На думку Медведєва, причиною охолодження відносин США і Росії стали дії американської влади, які «розв’язали безпрецедентну санкційну війну» проти Росії.

Тобто, жила собі така «миролюбна» Росія, чітко виконувала всі норми міжнародного права, і тут… наче грім серед ясного неба – санкції.

Що тут сказати. Цинізм і маніпулювання фактами вже давно стали головними рисами російської політики. Проте вони забувають найголовніше – відносини з Росією будуть «очищені від санкцій», коли від російської «солдатні» будуть очищені окуповані території України.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Литва і оборонний концерн Rheinmetall підписали Меморандум про будівництво заводу з виробництва боєприпасів

Литва і оборонний концерн Rheinmetall підписали Меморандум про будівництво заводу з виробництва боєприпасів

Сьогодні, 16 квітня, Литва підписала меморандум про взаєморозуміння з німецьким оборонним концерном Rheinmetall, який закладає основу будівництва на території країни заводу з виробництва артилерійських боєприпасів.

На Запоріжжі під суд піде дезертир-шпигун

На Запоріжжі під суд піде дезертир-шпигун

Завершене розслідування кримінального провадження щодо військовослужбовця однієї з військових частин у Запоріжжі, який самовільно залишив місце служби та подався шпигувати на користь російського агресора.

Голова парламенту обговорив із Генсеком Ради Європи повернення депортованих українських дітей

Голова парламенту обговорив із Генсеком Ради Європи повернення депортованих українських дітей

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук провів зустрів із Генеральною секретаркою Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич. Сторони обговорили створення офісу Реєстру збитків, повернення незаконно депортованих українських дітей до рф.

У Сухопутних військах ЗСУ повідомили про реорганізацію в одній з механізованих бригад

У Сухопутних військах ЗСУ повідомили про реорганізацію в одній з механізованих бригад

Командування Сухопутних військ Збройних Сил України повідомило про рішення про виокремлення штурмового батальйону 67 окремої механізованої бригади в окрему штурмову військову частину.

У Міноборони презентували Центр досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки: у яких напрямках працюватиме

У Міноборони презентували Центр досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки: у яких напрямках працюватиме

Головними сферами діяльності Центру досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки є застосування дронів і сучасних технологій, використання роботів та геопросторових технологій.

У брянську горіла підстанція ― знеструмлено військові об’єкти агресора

У брянську горіла підстанція ― знеструмлено військові об’єкти агресора

У ніч на 16 квітня 2024 року у російському брянську знеструмлено одразу декілька військових та промислових обʼєктів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Сапер, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Начальник виробничого відділення

від 32000 до 33000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Гранатометник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Системний адміністратор

від 21000 до 81000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Розвідник

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Командир взводу

від 23000 до 28000 грн

Ковель

Військова частина А4825