ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як навчаються курсанти-юристи в умовах карантину

Вишкіл
Прочитаєте за: 4 хв. 3 Квітня 2020, 16:24

«Через карантин змінено лише форму навчання курсантів-юристів, а не його освітній зміст» – такими словами заспокоює батьків і різних скептиків начальник Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету України імені Ярослава Мудрого полковник юстиції Сергій Мельник.

За його словами, через уведення в інституті заходів протидії коронавірусу, кількість годин і обсяги навчального процесу не змінилися. Тому рівень професійних знань майбутніх офіцерів не постраждає.

За словами командування інституту, з боку командирів усіх рівнів посилено контроль за дотриманням заходів індивідуальної гігієни підлеглими, утримання в належному стані всіх приміщень, навчальних класів і робочих кабінетів. А особовому складу, який перебуває за межами розташування, рекомендовано уникати місць масового скупчення людей і посилити увагу за станом свого здоров’я.

Замість викладача – відеопроєктор чи монітор комп’ютера

Зважаючи на складність ситуації, для викладачів кафедр розробили спеціальну методику аудиторних занять з використанням елементів дистанційного навчання, а курсантів поділили на маленькі групи. Складено спеціальні графіки занять у спеціалізованих класах, відвідування спортивних майданчиків і приймання їжі.

– Замість викладача – відеопроєктор чи монітор комп’ютера. Такі реалії сьогодення. Проте розслаблятися курсантам не доводиться, бо кожен юнак чи дівчина щодня мають індивідуальні завдання, виконання яких під суворим контролем. До речі, дистанційне навчання дозволяє викладачу читати лекції водночас у кількох аудиторіях. Також можемо залучати до виховання майбутніх офіцерів і найкращих фахівців, які перебувають далеко від Харкова, – розповів полковник юстиції Сергій Мельник.

Приміром, останнє групове заняття з п’ятикурсниками провела директор Центру міжнародного гуманітарного права і перехідного правосуддя, кандидат юридичних наук Оксана Сенаторова. У режимі онлайн вона ділилася професійними знаннями, розповіла про реформи в юриспруденції й відповіла на запитання курсантів з міжнародного гуманітарного права.

Курсанти теж позитивної думки про дистанційне навчання і бачать у цьому чимало переваг.

– Відтепер у нас є можливість приділяти більше часу тим дисципліни, з яких у нас є прогалини, – вважає п’ятикурсниця Анна Зайцева. – До того ж відчуваємо відповідальність за самостійну роботу. Тому стараємося не підводити викладачів, робити всі завдання своєчасно і якісно.

Такий ритм навчання не вплинув і на заняття із загальновійськових дисциплін. Особливо прискіпливо там ставляться до навиків випускників під час занять з вогневої підготовки чи тактики.

У вільний від навчання час курсанти плетуть маскувальні сітки

У майбутніх юристів не виникає труднощів із вільним часом. У їх розпорядженні кілька спортивних містечок та тренажерних комплексів, басейн, електронний тир, бібліотеки університету. У них є й інші варіанти, як із користю для себе та країни провести вільну годинку-другу.

Ще минулого літа група хлопців і дівчат з різних курсів подружилися з армійськими волонтерами. Разом вирішили допомагати населенню Донбасу та захисникам України, які борються з російськими окупантами.

Так, протягом останніх місяців офіцери й курсанти зібрали кілька посилок з іграшками та різними необхідними для життя речами. А ще задля кращої правової обізнаності військовослужбовців ЗСУ в інституті розробили і направили на Схід пам’ятки із роз’ясненнями про права та порядок реалізації соціальних пільг.

Та, напевно, чи не найвагомішою допомогою бійцям стало те, що курсанти за пів року сплели понад 20 маскувальних сіток великих розмірів. Необхідними матеріалами їх забезпечили волонтери, а каркас вони зробили самі.

Після завершення занять чи у вихідні курсанти збираються разом, щоб під цікаві розмови чи сучасну музику нав’язати тисячі вузликів із камуфльованих стрічок.

– На одну сітку йде тиждень, а нині – під час карантину – лише три дні. Цим захистом можна вкрити БМП чи передню частину вантажівки. Та головне – з кожним вузликом ми на краплинку посилюємо захист наших воїнів і наближаємо перемогу, – зауважила курсантка Анна Зайцева.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник 135 окремого батальйону

від 20000 до 120000 грн

Обухів, Київська область

Радіо-телефоніст

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Стрілець – помічник гранатометника

від 20000 до 120000 грн

Львів

Червоноградський РТЦК та СП

Технік з виконання ремонтних робіт та технічного обслуговування

від 25000 до 125000 грн

Шепетівка, Хмельницька область

Розвідник-навідник 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Водолаз-військовослужбовець

від 22000 до 50000 грн

Одеса, Одеська область