ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Благодійна акція небайдужих стоматологів

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Березня 2020, 13:49

2 березня на базі Центральної стоматологічної поліклініки Міністерства оборони проведено акцію з надання складної стоматологічної допомоги з використанням імплантатів, складного протезування, кісткової пластики важкопораненим учасникам АТО/ООС та військовослужбовцям, звільненим із полону.

Цю стоматологічну допомогу мали надати фахівці з Південної Кореї, але через розповсюдження у світі епідемії коронавірусу корейські колеги не змогли прибути до України.

– Відкласти цей захід і залишити наших поранених захисників з їхніми проблемами наодинці ми вважали неприйнятним, – розповів один із організаторів акції президент Національної спілки стоматологів України Мирон Угрин. – Тому керівник військової стоматології полковник медичної служби Михайло Лищишин звернувся до колег із приватних клінік, щоб здійснити задумане і провести цю акцію зі стоматологічної реабілітації. І те, що лікарі зголосилися безкоштовно виконати комплекс стоматологічних послуг, говорить про існування єдиного медичного простору, де першу скрипку грає його величність милосердя, а гроші відходять на другий план.

До львівської команди Мирона Угрина і військових стоматологів доєднались й фахівці столичної клініки Тараса Здоровяка. Взагалі участь в акції взяли близько 20 небайдужих стоматологів, які встановлювали імплантати вітчизняного виробництва, що не поступаються якістю іноземним.

Зустрічала пацієнтів і налаштовувала на зустріч із стоматологами ординатор пересувного стоматологічного кабінету капітан медичної служби Тетяна Херсонська, яка свого часу у складі бригади ПСК надавала допомогу військовим у районі бойових дій під Щастям. Перед тим, як зайти до кабінету, останні настанови від Тетяни отримав і львів’янин Роман Максимець.

На війні Роман із самого початку, воював у складі батальйону «Донбас-Україна». У 2016 році під час артилерійського обстрілу під Мар’їнкою сапер втратив обидві нижні кінцівки і руку, частково – слух.

– Після тривалого лікування, протезування пройшов курс реабілітації, а нещодавно запропонували ще й поставити імплантати, – розповів Роман. – Дякую стоматологам, що з розумінням ставляться до таких, як я.

Упродовж дня три бригади стоматологів прийняли 15 пацієнтів і встановили 48 імплантатів. Одному з поранених проведено кісткову пластику.

На переконання Мирона Угрина, імплантація має увійти в гарантований мінімум надання допомоги військовослужбовцям. Бо імплантація не є естетикою, а поверненням функцій та покращенням якості життя.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін анонсував долучення до засідань Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») нових країн, які готові допомогти Україні у захисті від російського агресора.

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Одна місцева мешканка загинула на місці, друга померла у швидкій дорогою до лікарні.

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

На Львівщині викрили групу лікарів, яка торгувала інвалідністю

Організована група лікарів заробляла на документах, необхідних для отримання інвалідності.

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

Сухопутні війська Фінляндії на полігоні Ніїнісало розпочинають 26 квітня 2024 року щорічні військові навчання Arrow 24 за участю країн НАТО.

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 140 полеглих Оборонців.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 50000 до 120000 грн

Київ

Військова частина А7039

Медична сестpа-анестезист, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військова служба за контрактом

від 20000 до 22000 грн

Надвірна

Надвірнянський РТЦК та СП

Старший оператор відділення комунікацій, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Бухгалтер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Майстер БПЛА в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область