ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Карантин у ВІТІ: як живуть курсанти-зв’язківці

Новини Репортаж
Прочитаєте за: 4 хв. 24 Березня 2020, 10:59

АрміяInform вже повідомляла читачів про те, як у деяких вищих військових навчальних закладах країни триває освітній процес курсантів і яких додаткових заходів вжили у вишах на період карантину. Сьогодні розповімо про столичний Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Навчальний процес: плановий режим із певними обмеженнями

– Для упорядкування освітньої діяльності під час ізоляції внесено низку змін до навчальних планів, – говорить заступник начальника інституту з навчальної роботи полковник Олексій Сілко. – Ми не проводимо лекції у великих потоках, відтепер лише групові й практичні заняття для певної кількості  осіб – не більше десятьох в аудиторії.

Також полковник Сілко повідомив про призупинення курсів перепідготовки й підвищення кваліфікації для військовослужбовців і працівників ЗСУ. У військовому виші відбулися й зміни в навчальному зборі з курсантами заочної форми навчання, які здобувають цивільну освіту – військовики-контрактники наразі навчаються дистанційно.

Стосовно занять з фізичної підготовки, їх проводять, але в полегшеному режимі. Наприклад, замість кросу, бігових і комплексних силових вправ, курсанти займаються розвиваючими та ігровими видами спорту.

Усі загальні шикування – скасовані

– У військовому інституті ввели обмеження на пересування особового складу територією. Нині переміщення здійснюється винятково маленькими групами – до десяти курсантів у кожній. Також керівництво скасувало всі загальні шикування, аби уникнути масового скупчення людей, – розповідає заступник начальника факультету з морально-психологічного забезпечення капітан Андрій Рижков.

Офіцер говорить, що для вихованців інституту щодня додатково проводять роз’яснювальну роботу стосовно дотримання всіх умов і правил поводження в умовах карантину.

– Періодично публікуємо оновлену інформацію про життєдіяльність військового інституту в соцмережах, де батьки зможуть доступно з нею ознайомитися, – додав капітан Рижков.

Дезінфекція рук – нова «перепустка» на КПП і до їдальні

– Аби потрапити на територію інституту, всі офіцери, працівники ЗС України й відвідувачі повинні пройти певні етапи перевірки на контрольно-пропускному пункті. Чергові та їхні помічники нагадують кожному про обов’язкову дезінфекцію рук спеціальними противірусними розчинами. Черговий медик проводить опитування про стан здоров’я й вимірює температуру внутрішньовушним пірометром, – розповідає фельдшер лазарета військового інституту сержант медичної служби Зайцев.

Санінструктор-дезінфектор медсанчастини солдат медичної служби Марина Походяща також стежить за дотриманням правил особистої гігієни курсантів у їдальні. Вона контролює ретельність і правильність миття рук та обробляння їх антисептиками й засобами дезінфекції.

В інституті посилено контроль за організацією харчування

Начальник продовольчої служби майор Дмитро Коншин говорить, що з упровадженням карантину в інституті посилено контроль за організацією харчування військовослужбовців. У раціоні збільшено кількість продуктів з великим вмістом вітаміну С (апельсини, цибуля тощо). Поки що є проблеми лише з постачанням лимонів. Тричі на тиждень індивідуально видають питну воду.

– Також хочемо змінити асортимент холодних страв – включити у меню різноманітні вітамінізовані салати й овочеву консервацію, – зазначив офіцер.

В інституті змінився графік приймання їжі. Наприклад, час обіду розділено на два етапи: перший – о 12:20, другий – за дві години. До їдальні заходять по 20–30 курсантів. Окрім цього, офіцери зробили перестановку, збільшивши при цьому відстань між столами.

Майор Дмитро Коншин запевнив, що приміщення їдальні дезінфікують щоранку. Також щодня відбувається медогляд працівників кухні, весь персонал забезпечений засобами захисту. Приготування і роздачу їжі здійснюють відповідно до встановлених правил.

Читайте також:

  1. Харківський гарнізон: 10-й день профілактики коронавірусу COVID-19
  2. Карантин науці не завада
  3. Як одеські курсанти навчаються в умовах карантину
  4. Як навчаються фахівці зі зв’язку на Полтавщині в умовах карантину
  5. Операція «stop коронавірус», або Як у Національній академії сухопутних військ запобігають поширенню СОVID-19

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Стала відома дата нової зустрічі у форматі «Рамштайн»

Стала відома дата нової зустрічі у форматі «Рамштайн»

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що наступне засідання Контактної групи з питань оборони України відбудеться у п’ятницю, 26 квітня.

Десантники «приземлили» безпілотник Supercam окупантів

Десантники «приземлили» безпілотник Supercam окупантів

Десантники зенітної ракетної батареї 77-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України знешкодили безпілотник Supercam.

Армія рф за добу обстріляла 118 об’єктів інфраструктури

Армія рф за добу обстріляла 118 об’єктів інфраструктури

За минулу добу, 22 квітня, російські війська обстріляли територію 11 областей України.

Президент США та очільниця Єврокомісії обговорили необхідність постійної міжнародної підтримки України

Президент США та очільниця Єврокомісії обговорили необхідність постійної міжнародної підтримки України

Президент США Джо Байден обговорив з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн підтримку України в боротьбі проти агресії росії та нагальні потреби ЗСУ.

росія атакувала Одесу ударними дронами, постраждало четверо дітей, зокрема двоє немовлят

росія атакувала Одесу ударними дронами, постраждало четверо дітей, зокрема двоє немовлят

Унаслідок атаки ударними безпілотниками в Одесі пошкоджено житлові будинки, сталося займання. Рятувальникам вдалося врятувати 34 особи.

Зірка європейського ППО — Aster 30: які ракети Франція передає Україні

Зірка європейського ППО — Aster 30: які ракети Франція передає Україні

У межах чергового пакета військової допомоги Франція передасть Україні, з-поміж іншого озброєння, і ракети Aster 30.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик у Стрий

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847

Водій-електрик, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Фельдшер

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Командир взводу спеціальних робіт, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Майстер з ремонту та обслуговуванню безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь