ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«До НАТО вступає країна, а не окремо Збройні Сили» – прессекретар Міністра оборони

Важливо Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Березня 2020, 13:34

Як повідомляла АрміяInform, вчора, 11 березня, Міністр оборони України Андрій Таран у зверненні до керівного складу Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ наголосив на недосяжності найближчим часом цілковитої адаптації ЗС України до стандартів НАТО.

У зв’язку з цим на інформаційному майданчику Укрінформу відбувся брифінг прессекретаря Міністра оборони України Світлани Павловської, яка уточнила деякі аспекти цього твердження.

Представниця військового відомства насамперед нагадала, що НАТО – це міжнародна, міжурядова безпекова організація з потужним військовим компонентом, створена для забезпечення стабільності в євроатлантичному регіоні. У 2018 році Україна ухвалила зміни до Конституції, де чітко визначено стратегічний курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

– Міністерство оборони України, слідуючи цьому стратегічному курсу, неухильно забезпечує впровадження механізмів, структур, принципів і підходів, які прийняті в державах-членах НАТО. Цей процес системно відбувається з 1994 року з моменту приєднання України до програми партнерства заради миру, – наголосила Світлана Павловська.

Для досягнення цієї мети та взаємосумісності між силами оборони України і державами-членами НАТО, Україна бере участь у формуванні цілей партнерства, що є підставою для імплементації необхідних документів Альянсу у ЗСУ (Доктрини, Стандарти, Директиви).

Як повідомила під час брифінгу прессекретар очільника оборонного відомства, Міністерство оборони налагодило чіткий процес моніторингу введення стандартів НАТО в діяльність ЗСУ. Для цього при міністерстві створено Управління стандартизації, кодифікації та каталогізації.

– Слід пояснити, що стандартом НАТО є нормативно-правовий акт, еквівалент наших наказів, директив, настанов, що упорядковують ту чи іншу сферу діяльності Збройних Сил. У НАТО це союзні публікації та інші стандартизовані документи. Ще жодна країна з 29 держав-членів Альянсу не імплементувала всі діючи стандарти, – зазначила Павловська.

Так, до прикладу вона навела Німеччину, коли ця країна вводить у дію той чи інший стандарт, часто використовує так звану імплементацію з обмеженням, що пов’язано з необхідністю адаптації стандарту до національних умов та наявністю необхідних сил і засобів для забезпечення виконання стандарту.

Торік у НАТО закінчився черговий цикл процесу планування та оцінки сил. Цього року визначатимуть нові цілі партнерства на 2020–2021 роки. Але через коронавірус приїзд експертів Альянсу перенесено.

– Міністерство оборони України робить все, щоб Збройні Сили були максимально взаємосумісні із силами держав-членів Альянсу під час спільних дій в операціях і місіях під проводом НАТО, – запевнила прессекретар Міністра оборони України і наголосила: – До НАТО вступає країна, а не окремо Збройні Сили, оскільки необхідні зміни торкнуться всієї держави, а не тільки сил оборони.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник групи, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Електрик, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Пілот (оператор) безпілотних літальних апаратів, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Зовнішній пілот, оператор БпЛА

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Головний сержант, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область