ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Парку на честь українських Героїв у Львові — бути

Ветерани АТО та ООС Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Березня 2020, 12:04

Незабаром у Львові може з’явитися парк живої пам’яті Героїв. Цю ініціативу озвучила на сесії Львівської міськради дружина загиблого під час проведення АТО офіцера-десантника, волонтерка та депутатка міськради Олена Пасевич. Колективну пропозицію підтримав міський голова Андрій Садовий і доручив структурним підрозділам мерії визначитись з ділянкою під облаштування майбутнього парку живої пам’яті Героїв.

— Цю ідею слід активно втілювати. Пропоную подати пропозиції, щоб ми спільно з родинами наших героїв затвердили ділянку, яку б могли зробити окрасою міста. Це буде велика спільна справа, — прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

Крім того, незабаром у міськраді мають розглянути ухвалу, яка дасть більший захист і підтримку родинам полеглих героїв. Міський голова Андрій Садовий повідомив, що до проведення наступної сесії ухвалу підготують, і він проситиме депутатів її підтримати.

Зазначимо, у Львові для підтримки воїнів АТО/ООС запровадили чимало соціальних програм. Серед таких — унікальні для України види допомоги:

— По 100 000 гривень для бійців-мешканців Львова (програма «Про захист інтересів учасників антитерористичної інформації»). Цю допомогу вже отримали 3170 учасників бойових дій і на її фінансування загалом передбачено 600 мільйонів — програма діятиме до 2022 року включно.

— По 25 000 гривень мешканцям Львова у разі підписання контракту з бойовою частиною ЗСУ на строк не менше ніж три роки. (За попередніми підрахунками, саме на цю допомогу на початковому етапі можуть претендувати до 500 осіб).

Діє «Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей — мешканців міста Львова». Передбачає надання 20 видів допомоги (зокрема пільг на оплату ЖКП) і соціальних послуг. Упродовж дії програми — з серпня 2014-го й донині — надано допомог та соціальних послуг 17 000 осіб на загальну суму понад 88 мільйонів гривень.

Також у Львові коштом міського бюджету надано 98 квартир учасникам бойових дій та їхніх сімей. З них: 52 квартири – в будинку для бійців на вул. Під Голоском (усі квартири – двокімнатні, їх отримали бійці з-поміж дітей-сиріт або позбавлених батьківської опіки, родини загиблих та особи з інвалідністю І-ІІ групи внаслідок війни на Сході України); 18 квартир – у будинку на вул. Б. Хмельницького (отримали сім’ї військовослужбовців-учасників АТО, які загинули під час проходження військової служби; учасники АТО, які зазнали поранень, контузії, каліцтва під час участі в АТО та є особами з інвалідністю внаслідок війни III групи, а також сім’ї учасників АТО, які виховують 5 і більше дітей). Крім того, у 2015−2016 роках місто придбало житло 28 сім’ям воїнів, які втратили нижні кінцівки.

З травня 2016-го у Львові на вулиці Пекарській, 41 діє Центр надання послуг учасникам бойових дій. Він, окрім надання сервісу, допомагає бійцям у працевлаштуванні, скеровує на оздоровлення, організовує освітні, культурні й розважальні заходи та проєкти. Також приймає документи на міські програми соцзахисту бійців та членів їхніх сімей.

Загалом у Львові мешкає 6 823 учасники АТО/ООС: з них — 459 осіб з інвалідністю. Захищаючи Україну, загинуло 96 львів’ян.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На фронті загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук

На фронті загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук

На фронті 25 квітня внаслідок ракетного обстрілу загинула журналістка й військовослужбовиця Алла Пушкарчук на позивний «Рута».

На півдні сили ППО знищили БПЛА «Орлан-10» та ZALA

На півдні сили ППО знищили БПЛА «Орлан-10» та ZALA

На Одещині та Херсонщині українські сили ППО знищили два розвідувальні БПЛА окупантів.

«Обов’язок усього світу — тиснути на росію так, щоб ЗАЕС була звільнена» — Володимир Зеленський

«Обов’язок усього світу — тиснути на росію так, щоб ЗАЕС була звільнена» — Володимир Зеленський

У річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка трапилася 26 квітня 1986 року, Президент України Володимир Зеленський закликав світ чинити тиск на росію, щоб забезпечити звільнення ЗАЕС від окупантів.

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери

Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери

Для захисту морських шляхів у Чорному морі Естонія в координації з Данією передала Україні два патрульні катери.

У Повітряних Силах розповіли, чим спричинено затишшя в нічних атаках росії

У Повітряних Силах розповіли, чим спричинено затишшя в нічних атаках росії

Протягом останніх кількох днів спостерігається затишшя в нічних атаках російських окупаційних військ по території України. Це може бути пов’язано з підготовкою до більш масштабного обстрілу.

Наводили російські КАБи на позиції ЗСУ під Харковом: затримано двох коригувальників

Наводили російські КАБи на позиції ЗСУ під Харковом: затримано двох коригувальників

З лютого 2024 року двоє ремонтників з Харкова передавали ворогу інформацію, необхідну для здійснення повітряних атак по обласному центру. Обох підозрюваних взято під варту без права внесення застави.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Санітарний інструктор 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Механік відділення технічного обслуговування автомобільної техніки

від 25000 до 45000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Бойовий медик

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

Бойовий медик взводу

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець-снайпер, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Оператор-топогеодезист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ