ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Японія передала медичну апаратуру харківському шпиталю

Новини Реабілітація Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 25 Лютого 2020, 19:46

«Точні й легкі в експлуатації, а головне, що зроблені в Японії»

– Так відізвався Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Такаші Кураі про медичну апаратуру, яку він мав честь передати фахівцям Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, що у Харкові.

Зокрема від народу «країни сонця, що сходить», українському військовому медзакладу передано стаціонарну рентген-систему з дистанційним керуванням DREXZX80/E6 Remotecontrol R/F system CANON ZEXIRA та дві оптоволоконні бронхолітичні системи FUJIFILM F82-120T. Загальна вартість подарунку становить близько 8 мільйонів гривень.

– Із 1991 року моя держава надає всіляку підтримку Українському народові й на цей момент її обсяг уже перевершив 3 мільярди доларів США. Після 2014-го ця співпраця лише активізувалася і значні кошти пішли на забезпечення військових госпіталів. Схиляю голову перед усіма українськими воїнами, які загинули на Сході країни, і висловлю безмежну повагу до роботи армійських лікарів, – наголосив пан Такаші Кураі.

Також почесний гість повідомив, що дана апаратура в Харкові надається в рамках широкої програми надання допомоги Східним регіонам України, які постраждали внаслідок військових дій на Донбасі. Загалом за цим міжнародним проектом японці вже надали Україні підтримку на загальну суму близько 51 млн доларів США.

Він додав, що проекти допомоги Японії реалізуються в Україні у двох напрямках: надання гуманітарної підтримки потерпілим від конфлікту на сході та двостороння співпраця у сфері оборони.

Зі свого боку заступник Міністра оборони України Олексій Марценюк подякував Надзвичайному і Повноважному послу Японії в Україні за таку потужну турботу щодо захисників нашої країни.

Відсьогодні потенціал наших військових медиків значно зріс, – зазначив він. – Тож, урятованих армійців та правоохоронців, які беруть участь у бойових діях на Донбасі чи проходять службу на Сході, стане набагато більше. Госпіталі в Києві, Харкові вже відчули вашу вагому підтримку, а незабаром сучасне медичне обладнання – новітній комп’ютерний томограф, зроблений у Японії, отримає і Львів.

До речі, японська сторона забезпечила доставку апаратури до Харкова, її налаштування, а також оплатила спеціальне двотижневе навчання фахівців Військово-медичного клінічного центру Північного регіону в столиці України!

По завершенню церемонії передачі медичної апаратури, начальник ВМКЦ ПнР полковник медичної служби Юрій Подолян ознайомив гостей із окремими клініками та відділеннями.

– Упродовж 2014 – 2020 років ми прийняли у себе понад 26500 військовослужбовців різних силових відомств та правоохоронців, які брали участь у відновленні суверенітету і територіальної цілісності України. Поступово переобладнують операційні відповідно до сучасних вимог і стандартів, а із 2017-го ми користуємося медичною інформаційною системою типу MІС Smart, – розповів полковник медичної служби Юрій Подолян.

На останок свого візиту до військово-медичної установи пан Такаші Кураі пообіцяв продовжити надавати матеріально-технічну допомогу медзакладам ЗС України та Військово-медичному клінічному центру Північного регіону зокрема.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрозварник експлуатаційно – технічного взводу

від 20000 до 50000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Бойовий медик

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847

Бухгалтер, військовослужбовець

від 20700 до 20700 грн

Баранівка

31 ОМБр

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Оператор безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 100000 грн

Полтава, Полтавська область

Технік комплексів АСУ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623