ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як НАТО підтримує Україну та як продовжує тиснути на РФ

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Лютого 2020, 11:01

Напередодні зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО 12-13 лютого брифінги для журналістів провели високопосадовці Альянсу. Зокрема постійна представниця США в НАТО Кей Бейлі Хатчісон розповіла про напрями підтримки України та вимоги, які пред’являють Росії.

Як передає ТСН, дипломатка повідомила, що в НАТО вимагатимуть від РФ припинити зазіхати на суверенітет і територіальну цілісність України й дозволити їй розвиватися в умовах свободи та демократії. Також пані Хатчісон наголосила, що НАТО підтримує Україну як у модернізації Збройних Сил, так і в боротьбі з корупцією.

— Ми вимагатимемо від Росії дати вам свободу, якої ви прагнете. І, гадаю, це матиме підтримку й у НАТО. Ми підтримуємо реформи в українських Збройних Силах. Ми знаємо, що Україна мала проблеми з корупцією, проте ми підтримуємо заходи Президента Зеленського, спрямовані на її подолання. Ми працюватимемо з Україною для того, щоб підтримати демократію та антикорупційні заходи, анонсовані Зеленським, — сказала вона.

Пані Хатчісон запевнила, що США готові бути корисними Україні, а нашій країні потрібно повністю перезапустити відносини з НАТО. Вона відмітила певний поступ: зокрема те, що у Збройних Силах України завершили перший етап реформування щодо виконання спільних директив Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ — були створені нові командування та призначені їхні командувачі. АрміяInform розповідала, як це відбувалося.

Щодо агресивної політики РФ постпред США повідомила: «Ми закликаємо Росію піти з суверенної території України та дозволити українцям об’єднатись і рухатись далі, оскільки вони продемонстрували, що хочуть це робити в умовах свободи та демократії, з дотриманням верховенства права та прав людини», — наголосила Хатчісон.

Вона підкреслила, що цього тижня на міністерській зустрічі у Брюсселі відбудеться зустріч з Міністром оборони України Андрієм Загороднюком. За її словами, на цій зустрічі міністри оборони країн-членів НАТО мають зміцнити зобов’язання щодо відстоювання суверенних кордонів України.

Яку повідомляла АрміяInform, Кей Бейлі Хатчісон також розповіла, як США «попрацюють» з Угорщиною, що блокує Україну на шляху до НАТО.

Читайте нас в Telegram
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Черкаси

Військова частина А3177

Гранатометник

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Інспектор прикордонної служби, кінолог

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін

Комірник складів, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Київ

Військова частина А2788

Моторист-електрик, військовослужбовець

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ