ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ветеран Андрій Сарвіра: «Працювати, працювати й ще раз працювати. Це єдиний секрет успіху»

Life story
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Лютого 2020, 15:19

Історію Андрія Сарвіри знає у Дніпрі чи не кожен. Андрій — вінничанин, ветеран. До лав ЗСУ потрапив не відразу, спочатку був волонтером, згодом добровольцем. Коли демобілізувався у 2016-му, перед хлопцем, який саме переїхав у Дніпро, постала проблема: чим займатися у мирному житті?

Звісно, починати було складно, але повернувшись зі сходу, Андрій вирішив відкрити піцерію. Так у лютому 2017 року відкрилась дніпровська Pizza Veterano.

«Працюючи з Pizza Veterano, вирішив відійти від франшизи. Зробили ребрендинг і відкрили First Wave. Чому піцерія? Я тривалий час жив в Італії та полюбляю італійську кухню, вона мені найбільше до смаку», — ділиться Андрій.

Меню оновленого ресторану First Wave збільшилося втричі й, окрім піци, тепер включає також стейки, рибу, пасту, ризото, великий вибір салатів тощо. На запитання, що б порадили ветеранам, які тільки починають свою справу, Андрій одразу відповідає:

«Працювати, працювати й ще раз працювати. Це єдиний секрет успіху. Якщо людина добре виконує свої обов’язки, працюючи на когось, то, певно, вона зможе відкрити і власний бізнес. Однак мати власний бізнес — це працювати 7 днів на тиждень, 24 години на добу!»

У бізнесі, як і в будь-якій іншій сфері, необхідно постійно розвиватися та займатися самоосвітою, спілкуватися з людьми, які вже досягли чогось у житті.

З розширенням меню закладу Андрію необхідне було нове обладнання для роботи на кухні. Участь у проєкті Міжнародної організації з міграції дала підприємцю змогу суттєво заощадити кошти.

«Круто, що є такі проєкти, адже фінансова складова в бізнесі одна з ключових. Після повернення до мирного життя ветеранам варто соціалізуватися в суспільстві, яке, на жаль, не завжди їх розуміє. Як розповідали тренери під час навчання, завжди треба шукати будь-які альтернативні варіанти розв’язання проблеми. Здавалося б, конкретні звичайні речі, проте часто в повсякденному житті ми їх не робимо. У мене були кризові ситуації, коли я не бачив виходу, однак завжди знаходив людей, готових допомогти. Працювати, навчатися та спілкуватися — цього більш ніж достатньо», — додає Андрій.

Довідково:

Проєкт «Підтримка реінтеграції ветеранів конфлікту на сході України та їхніх сімей» упроваджують у трьох пілотних областях: Київській, Дніпропетровській та Львівській. Його мета — сприяти урядові України в наданні допомоги ветеранам конфлікту на сході України та їхнім родинам задля ефективної реінтеграції до цивільного життя, а також активної участі в соціально-економічному розвитку громад.

Проєкт фінансує Європейський Союз і впроваджує Міжнародна організація з міграції.

Виконавчий партнер проєкту — ГО «Всеукраїнська асоціація керівників бізнесу» (UABL).

Якщо у Вас виникли запитання, можете звернутись на гарячу лінію Міжнародної організації з міграції за телефоном: 0-800-215-025

Ольга Гординська, для АрміяInform

Читайте нас у Facebook
У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

Сухопутні війська Фінляндії на полігоні Ніїнісало розпочинають 26 квітня 2024 року щорічні військові навчання Arrow 24 за участю країн НАТО.

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 140 полеглих Оборонців.

У Києві очільниця МЗС Латвії вшанувала пам’ять полеглих за Україну захисників і захисниць

У Києві очільниця МЗС Латвії вшанувала пам’ять полеглих за Україну захисників і захисниць

Міністр закордонних справ Латвії Байба Браже прибула в Україну з робочим візитом. Разом з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою вони поклали квіти до Стіни пам’яті загиблих за Україну, розташованої біля Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Східний напрямок: ЗСУ ліквідували понад 800 окупантів та 6 танків

Східний напрямок: ЗСУ ліквідували понад 800 окупантів та 6 танків

На східному напрямку Сили оборони продовжують завдавати противнику втрат у живій силі та техніці. За минулу добу військові ліквідували 827 окупантів та знищили 6 танків.

росія скинула дві авіабомби на промисловий об’єкт у Сумах

росія скинула дві авіабомби на промисловий об’єкт у Сумах

Сьогодні, 26 квітня, російські війська скинули керовані авіабомби на промисловий об'єкт у Сумах.

Ілля Євлаш про літак Су-57: Це дуже дороге «брязкальце», яке вони бережуть від збиття

Ілля Євлаш про літак Су-57: Це дуже дороге «брязкальце», яке вони бережуть від збиття

російський літак Су-57 окупанти використовують для ударів по Україні, але намагаються тримати на великій відстані, оскільки і його може збити українська ППО.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій кат. В

від 28000 до 36000 грн

Київ

Військова частина А3628

Молодший інспектор прикордонної служби

від 21000 до 21000 грн

Дніпро

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

водій-електрик висока заробітна плата

від 25000 до 130000 грн

Київ, Київська область

Старший бойовий медик, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Військовослужбовець ЗСУ

від 20000 до 30000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Фельдшер

від 17500 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області