ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Польоти «кримської» бригади на Волині

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Лютого 2020, 16:45

«Це пілот 204-ї севастопольської бригади. Він тільки-но повернувся з навчально-бойового завдання — на висоті декількох кілометрів, над хмарами, разом із інструктором льотчик виконував складний пілотаж», — такими словами розпочинається репортаж волинського «12 каналу», який розповідає, як живуть та тренуються колишні «кримські» пілоти на Волині.

Пілот, обличчя якого приховане з міркувань безпеки, розповідає, що служить у бригаді лиш перший рік, але вже має за плечима понад 200 годин нальоту.

— Я взагалі місцевий. Спочатку, коли вступав до університету, бригада була в Криму. Навіть не міг подумати, що після навчання служитиму в себе на батьківщині, — говорить льотчик.

Так, 204-та Севастопольська бригада тактичної авіації імені Олександра Покришкіна справді «переїхала» до Луцька лише в серпні 2018-го, раніше вона базувалася в Севастополі. Переїжджати довелося у 2014 році через російську окупацію Криму.

Прикро, але частина солдатів та офіцерів зрадила присягу і залишилася на півострові служити окупанту, але все ж чимало військових вирішили зостатися з Україною. Серед них — авіаційний інженер Андрій Кравченко.

— Я складав присягу. Навіть і мови не було, щоби там залишатися, — говорить офіцер, який нині є заступником командира авіаескадрильї з інженерно-авіаційної служби.

Андрій Кравченко дивується: «Як би на мене дивилися там? Як би на мене дивилися тут? Тобто, це не питання взагалі, якщо ти справжній офіцер!»

Загалом військові авіатори запевняють: в Луцьку їм добре — до міста і свого нового базування вже звикли. Кажуть, що для ефективної роботи є всі умови, і вони ними користуються.

— З аеродромів, які досі не використовувалися, Луцький аеродром є одним із найкращих, — говорить  виконувач обов’язків заступника комбрига Андрій Тюренков.

Капітан зауважує, що злітно-посадкова смуга аеродрому — понад 2,5 тис. метрів. Отже, вона здатна приймати майже всі типи літаків.

На кадрах «12 каналу» видно лише зльоти й посадки літаків, але пілоти запевняють журналістів, що найцікавіше відбувається над хмарами. Саме там, на висоті кількох кілометрів, льотчики відпрацьовують складні завдання.

Капітан Тюренков запевняє: під час навчань авіатори якісно відточують майстерність і нині здатні захистити повітряні кордони держави.

‒ Спершу перед тренуваннями летить так званий розвідник, який перевіряє, чи погода «підходить». Якщо все гаразд, тренування можна розпочинати, — розповідає журналістка Тетяна Бугаєнко і зазначає, що такі польоти проводять один-два рази на тиждень.

Регулярність — запорука успіху авіаторів, підтверджують льотчики: «Чим більше літаємо, тим більше звикаємо до польоту, краще, наприклад, переносимо навантаження».

— Для льотчика що основне? Це — літати, літати постійно, — говорить пілот 24-ї БрТА.

Наприкінці репортажу автори сюжету попросили лучан із розумінням ставитися до гулу двигунів: краще, коли над містом літають наші, а не їхні. Адже це означає: українська авіація розвивається і може виконувати своє головне завдання — захищати.

Відеосюжет «12 каналу» (оператор Олександр Садовник)

Читайте нас у Facebook
ГУР: ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі у москві

ГУР: ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі у москві

У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «остафьєво» міністерства оборони рф у місті москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів уразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

У МОУ спрогнозували долучення нових країн до «Рамштайну»

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін анонсував долучення до засідань Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») нових країн, які готові допомогти Україні у захисті від російського агресора.

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Дві людини загинуло внаслідок обстрілу Білопілля на Сумщині

Одна місцева мешканка загинула на місці, друга померла у швидкій дорогою до лікарні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стpілець-зенітник, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Психолог батальйону

від 30000 до 60000 грн

Слов'янськ

Військова частина 3035 НГУ

Стрілець-санітар

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Командир відділення

від 23000 до 23000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Водій

від 20000 до 130000 грн

Київ

67 ОМБр ДУК

Інженер автомобільної та бронетанкової служби, діловод

від 10000 до 15000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130