ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На курсах лідерства триває польовий вихід молодших сержантів

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 14 Лютого 2020, 12:14

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного триває польовий вихід молодший сержантів — слухачів Курсів лідерства офіцерського складу тактичного рівня.

Як повідомляє пресслужба Національної академії СВ ЗСУ, підготовка сержантів складається з чотирьох модулів. Перший передбачає індивідуальну підготовку, на другому – слухачів навчають управляти бойовими групами. На третьому та четвертому – військовослужбовці здобувають кваліфікацію командирів відділення та взводу.

«Основна тематика нинішнього польового виходу — дії механізованого підрозділу під час оборони та штурму населеного пункту», йдеться в повідомленні. Так, на одному із занять військовослужбовці відпрацьовували дії під час штурмових дій.

– Це, зокрема, дії групи вогневої підтримки, яка блокує противника і підтримує вогнем штурмову групу, дії самих штурмових груп та групи забезпечення, яка відповідає за постачання боєприпасів та здійснює евакуацію поранених тощо, — розповів один із керівників заняття професор кафедри тактики полковник запасу Сергій Похнатюк.

Як повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ, пліч-о-пліч із хлопцями опановують військову науку й дівчата. За словами викладачів та кураторів, вони демонструють відмінні результати.

— Я була в першій двійці «альфа», мала завдання слідкувати за другим поверхом будівлі й прикривати підхід наступної групи, — поділилася враженнями слухач курсів молодший сержант Леся Шемберко. — Завдяки правильним та узгодженим діям нам удалося виконати поставлене завдання.

Для Національної академії сухопутних військ це вже другий набір слухачів на Курси лідерства офіцерського складу тактичного рівня. Вперше набір на них проводився за двома спеціалізаціями, де відбувалась підготовка командирів механізованих та артилерійських підрозділів. За результатами пілотного проєкту було ухвалено рішення збільшити набір слухачів та розширити перелік спеціалізацій, а також розпочати підготовку офіцерів за цією програмою й на базі інших військово-навчальних закладів.

Читайте нас в Telegram
Найбільше ворог атакує на Авдіївському напрямку — за добу відбито 29 атак

Найбільше ворог атакує на Авдіївському напрямку — за добу відбито 29 атак

Протягом минулої доби відбулося 94 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 12 ракетних та 76 авіаційних ударів, здійснив 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

По Запорізькій області — понад пів тисячі ударів за добу: ворог застосував авіацію, ракети, РСЗВ та артилерію

По Запорізькій області — понад пів тисячі ударів за добу: ворог застосував авіацію, ракети, РСЗВ та артилерію

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області. Під ворожим вогнем перебували 11 населених пунктів.

Польща двічі за ніч піднімала бойові літаки через ракетні удари рф по Україні

Польща двічі за ніч піднімала бойові літаки через ракетні удари рф по Україні

У ніч проти 27 квітня Польща та країни-союзники вже вдруге підняли у повітря військову авіацію через нову хвилю ракетних ударів росії по території України.

На війні її рятує… амігурумі: історія жінки — командира

На війні її рятує… амігурумі: історія жінки — командира

Світлана командує одним з підрозділів 22-ї окремої механізованої бригади. Кореспонденту АрміяInform вона розповіла про свій військовий шлях від солдата до офіцера, а також про те, що нині воюють її чоловік і син.

Нагороди від Головнокомандувача ЗСУ: скількох українців вже відзначено

Нагороди від Головнокомандувача ЗСУ: скількох українців вже відзначено

Поштовхом до створення нової моделі нагородної системи українського війська стало впровадження військової форми одягу нового зразка, розробники якої орієнтувалися на досягнення попередніх форм української державності.

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Біла Церква

Старобільський РТЦК та СП

Кравець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Тракторист, військовослужбовець

від 20460 до 22100 грн

Ніжин, Чернігівська область

Стрілець-зенітник (128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада)

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь