ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

 «Градів» у бойовиків було більше, ніж в ЗСУ на момент початку конфлікту – генерал-майор запасу Іван Лісовий

Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 10 Лютого 2020, 19:27

Навчальний семестр для слухачів кафедри військової підготовки Вінницького національного технічного університету розпочався зі спілкування з кавалером ордена Данила Галицького Іваном Лісовим. У 2015-му саме полковник запасу Лісовий, маючи за плечима величезний досвід служби у військах, взяв активну участь у розконсервації та введенні до строю артилерійських систем. За це отримав чергове звання генерал-майора і був призначений начальником ракетних військ і артилерії управління військ берегової оборони командування ВМС ЗСУ.

– У 2004 році я вийшов на пенсію з посади начальника ракетних військ і артилерії Північного ОК, займався військово-патріотичним вихованням молоді, – зазначив Іван Лісовий. – Проте, коли розпочалася війна, звернувся до керівництва Збройних Сил України надати можливість повернутися до війська. Готовий був захищати Батьківщину на будь-якій посаді. От і отримав змогу брати участь у розконсервуванні, відновленні, обслуговуванні й ремонті знятого зі зберігання артилерійського озброєння. За моєю участю введено у стрій приблизно 6 тисяч артилерійських систем.

Окрему увагу у своїй розповіді генерал-майор Лісовий приділив  ставленню офіцерів до воїнів, зауваживши, що командир повинен мати високі фахові знання:

– Ви маєте солдата нагодувати, вдягнути, навчити, виховати. Але найголовніше – повинні показати їм знання і навички, довести, що ви –професіонал. Не можна від молодшого за званням вимагати того, на чому самі не розумієтеся.

Наприкінці бесіди зав’язалася жвава дискусія. Так, на запитання про російський фейк щодо зброї у шахтах, якою користуються проросійські бойовики, Іван Лісовий зазначив:

– На зберіганні в шахтах, і це здебільшого на підконтрольній Україні території, на початок війни було десь 4 млн одиниць зброї. Насамперед, це стрілецька зброя, а не важке озброєння, як розносять російські ЗМІ. Так само зауважу і про «приховані у шахтах «Гради». «Градів» у районі проведення АТО у бойовиків було більше, ніж в усіх Збройних Силах України на момент початку конфлікту.

Такі зустрічі на військовій кафедрі ВНТУ відбуваються постійно. Адже, як зазначив завкафедри, доктор технічних наук, професор Андрій Поляков, саме під час інтерактивного живого спілкування в молоді з’являється мотивація до військової служби.

– Коли студенти спілкуються з освіченими, грамотними офіцерами, тими, хто не з чуток знає про бойові дії, це значно підвищує мотивацію молоді пов’язувати кар’єру з військом, – зауважив кореспонденту АрміяInform Андрій Поляков. – Тому постійно запрошуємо і діючих військових, зокрема частим гостем є командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
росія атакувала Харків КАБами: одна людина загинула, ще дев’ять — поранено

росія атакувала Харків КАБами: одна людина загинула, ще дев’ять — поранено

Унаслідок ворожого обстрілу авіабомбами Харкова одна людина загинула та дев’ять — отримали поранення.

Внаслідок російського удару загорівся зерносклад на Чернігівщині

Внаслідок російського удару загорівся зерносклад на Чернігівщині

Після атаки ворожими безпілотниками сталася пожежа в одному з сіл Новгород-Сіверської громади. російські війська вдарили по зерновому складу.

У Повітряних Силах ЗСУ розповіли, навіщо Україні несправні F-16

У Повітряних Силах ЗСУ розповіли, навіщо Україні несправні F-16

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував питання, чи правда західні партнери можуть передавати Україні, крім іншого, ще й несправні літаки-винищувачі F-16.

В Україні задокументували понад 131 тисячу російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 131 тисячу російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 206 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 131 081 воєнні злочини росії.

Повідомлено про підозру чотирьом російським військовим, які катували мешканців Київщини

Повідомлено про підозру чотирьом російським військовим, які катували мешканців Київщини

Працівники ДБР повідомили про підозру чотирьом російським військовим з Бурятії, які катували мешканців Київщини під час тимчасової окупації Бучанського району.

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію щодо довгострокової підтримки України

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію щодо довгострокової підтримки України

Парламент Ісландії проголосував за резолюцію про довгострокову підтримку України на період 2024-2028 років.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Санітарний інструктор

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343

Сержант із матеріального забезпечення

від 27000 до 127000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Стаpший pозвідник, стрілець-снайпеp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Старший сапер-гранатометник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Старший майстер виробничого відділення

від 21000 до 22000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130