ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У чому сила української «Вільхи»

Інфографіка Озброєння та техніка Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Лютого 2020, 16:16

Реактивна система залпового вогню (РСЗВ) — основний та найефективніший тип артилерійських сил будь-якої країни. Він призначений для ураження на далеких відстанях живої сили противника, легкоброньованої техніки і бронетранспортерів, командних пунктів, складів та інших об’єктів військово-промислової структури.

Особливість РСЗВ – швидке знищення ворога на відносно великій площі території, а також оперативне змінення позиції, що дає змогу виконувати бойове завдання з мінімальним ризиком для особового складу. РСЗВ різних країн схожі між собою за принципом наведення ракет, системою стабілізації, калібром і дальністю ураження, але, звісно, мають відмінності.

Лідером серед виробників РСЗВ є США зі своїм комплексом М142 HIMARS ( High Mobility Artillery Rocket System – «Високомобільна система ракетної артилерії»). Особливість цієї системи – «пакетне заряджання», що зменшує паузи між залпами, а також – малі габарити, що надають системі змогу транспортування літаком, і сучасні ракети з дальністю пострілу до 300 км.

У РСЗВ України («Вільха») та РСЗВ Росії («Торнадо-С») є спільний попередник – «Смерч». На відміну від російських, українські інженери відмовились від автомобільної бази МАЗ-79111 на користь вітчизняної, удосконаленої, мобільнішої КрАЗ-7634НЕ. Застарілу систему наведення замінено інерціально-супутниковою системою керування за допомогою аеродинамічних рулів. РСЗВ «Вільха» забезпечує формування індивідуального польотного завдання для кожної ракети, що дає змогу одним залпом уразити кілька цілей. Окрему увагу приділяють постійній модернізації ракет, підвищенню дальності польоту та точності ураження.

На нещодавньому засіданні РНБОУ схвалено основні показники державного оборонного замовлення на 2020 та 2021, 2022 роки. Зокрема, Державним оборонним замовленням передбачено продовження розробки і закупівлі за найважливішими проєктами зі створення ракетної техніки. Відповідно до роз’яснень Міноборони щодо ДОЗ-2020, «Закупівля ракет «Вільха» запланована відповідно до програмних показників, у межах виділеного фінансового ресурсу».

 

Читайте нас в Telegram
Президент: Зрив будь-яких спроб російських наступальних дій — це нагальний пріоритет

Президент: Зрив будь-яких спроб російських наступальних дій — це нагальний пріоритет

Володимир Зеленський заслухав 8 травня доповідь Міністра оборони Рустема Умєрова та звіт Головкома ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

На Сумщині ворога звинувачують у спробах зриву мобілізації

На Сумщині ворога звинувачують у спробах зриву мобілізації

У регіоні, спецслужби рф через спеціальні телеграм-канали впливають на свідомість молоді, яка виконує за винагороду відповідні завдання щодо дискредитації влади та зриву процесу мобілізації.

Українські вибухотехніки отримали 20 позашляховиків від німецького уряду

Українські вибухотехніки отримали 20 позашляховиків від німецького уряду

Передача 20 позашляховиків від Уряду Німеччини для вибухотехнічних підрозділів Національної поліції України відбулася 8 травня.

Президент провів розмову з прем’єром Саудівської Аравії

Президент провів розмову з прем’єром Саудівської Аравії

Володимир Зеленський провів 8 травня телефонну розмову зі спадкоємним принцом, прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

На Київщині затримали наркоторговців, які постачали речовини військовослужбовцям

На Київщині затримали наркоторговців, які постачали речовини військовослужбовцям

В Київській області викрили наркоділків, які налагоджували розповсюдження особливо небезпечних наркотичних речовин серед місцевих жителів та військовослужбовців Сил оборони України.

Генсек Ради Європи підтвердила участь у Глобальному саміті миру

Генсек Ради Європи підтвердила участь у Глобальному саміті миру

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич підтвердила свою участь у Глобальному саміті миру, який відбудеться у Швейцарії 15–16 червня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Оператор-наведення, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Начальник медичної служби

від 28000 до 30000 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Інструктор з топографії, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Зовнішній пілот, оператор ударних БПЛА

від 30000 до 90000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Старший бойовий медик

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область