ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Мінську домовилися про нову ділянку розведення

Інфографіка Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Лютого 2020, 18:54

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську практично домовилися про нову ділянку розведення сил та засобів на Донбасі — Гнутове. Над погодженням інших ділянок, які пропонувала українська сторона, триває робота, повідомила за підсумками засідання прессекретарка Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook. Цікаво, що засідання Тристоронньої контактної групи відбулося саме 12 лютого у п’яту річницю підписання Мінських угод.

«Практично узгоджена одна з ділянок розведення в районі н. п. Гнутове, яка раніше була запропонована українською стороною, триває робота над узгодженням інших. Акцентовано увагу на необхідності забезпечення повного та всеосяжного режиму припинення вогню, який нині порушується з боку НЗФ ОРДЛО», — написала вона.

Де вже відбулося розведення сил на Донбасі:
• у районі Станиці Луганської;
• у районі Золотого;
• у районі Петрівського.

Результати зустрічі у Мінську
• Окрім Гнутового, українська сторона пропонує розвести сили біля залізничного мосту в Станиці Луганській та біля населеного пункту Новоселівка Друга, що неподалік Авдіївки.
• На засіданні ТКГ вкотре акцентували увагу на необхідності забезпечення повного та всеосяжного режиму припинення вогню. Нині його постійно порушують збройні формування РФ.
• На забезпеченні цілковитої безпеки роботи СММ ОБСЄ наполягала українська сторона. Крім того, співробітники місії повинні мати безперешкодний доступ до всієї території України, як це передбачено її мандатом.
• У гуманітарній підгрупі передали уточнений список людей, яких Україна прагне звільнити. Водночас сторони надали пропозиції щодо методики пошуку зниклих безвісти.
• До наступного засідання ТКГ в Мінську мають розробити проєкт дорожньої карти з відкриття контрольного пункту в’їзду – виїзду в Золотому та Щасті.
• Підгрупа з соціально-економічних питань обговорила питання водозабезпечення всього Донбасу, які є критичними й потребують дієвих кроків усіх учасників Мінського процесу, зокрема із залученням Міжнародного Комітету Червоного Хреста.
• Українська сторона продовжує піднімати проблему повернення української державної та приватної власності на території ОРДЛО. Надано перелік підприємств, власники яких звернулися до правоохоронних органів України щодо втрати свого майна.
• У політичній підгрупі українська сторона акцентувала увагу на необхідності виконання резолюції ПАРЄ від 30 січня 2020 року. Вона містить безпосередні вимоги щодо Росії. Зокрема у документі зазначено важливість повного виконання Мінських угод з боку Кремля. Водночас від Росії вимагають припинити військове вторгнення та підтримання незаконних збройних формувань на Сході нашої країни. Україна заявила, що саме повне припинення вогню, виведення з Донбасу збройних формувань та військової техніки, відновлення контролю над кордоном є базовою передумовою для початку політичного процесу, зокрема щодо виборів.

Читайте нас у Facebook
Українські пілоти готуються до керування винищувачами F-16 у Данії

Українські пілоти готуються до керування винищувачами F-16 у Данії

НАТО показало відео з тренувань українських пілотів-винищувачів на F-16, яке відбувається на авіабазі ВПС в Данії.

Унаслідок ворожого обстрілу села на Харківщині загинула жінка

Унаслідок ворожого обстрілу села на Харківщині загинула жінка

Армія рф сьогодні в обід атакувала село Лелюківка Харківської області, внаслідок обстрілу загинула жінка.

Понад 24 тисячі окупантів, 308 танків та майже 700 ББМ: втрати ворога на сході за квітень

Понад 24 тисячі окупантів, 308 танків та майже 700 ББМ: втрати ворога на сході за квітень

Протягом квітня на східному напрямку російська армія втратила 24 156 осіб, 308 танків, 671 ББМ та 15 945 БПЛА.

Міноборони оголосило конкурс на здобуття премії ім. Богдана Хмельницького

Міноборони оголосило конкурс на здобуття премії ім. Богдана Хмельницького

Міністерство оборони України інформує про початок конкурсу на отримання премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури та мистецтва у 2024 році.

Україна і Канада розширюють співпрацю у сфері гендерної рівності та медичного забезпечення ЗСУ

Україна і Канада розширюють співпрацю у сфері гендерної рівності та медичного забезпечення ЗСУ

Заступник Міністра оборони України Наталія Калмикова на зустрічі з послом Канади у справах жінок, миру та безпеки Жаклін О’Ніл обговорили питання розширення співпраці між країнами по забезпеченню принципів гендерної рівності у військах та медичного забезпечення Збройних Сил України, зокрема, шляхом об’єднання дипломатичних зусиль.

Міноборони працюватиме з однією з найбільших супутникових компаній щодо обмеження зйомки території України

Міноборони працюватиме з однією з найбільших супутникових компаній щодо обмеження зйомки території України

Представники Міноборони зустрілись із представниками компанії, яка, єдина у світі, забезпечує щодобову фотозйомку всієї території планети з роздільною здатністю 3-5 метрів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Психолог в бойову бригаду ( Служба за контрактом ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Водій (військовослужбовець)

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 обр СВ ЗСУ

Стрілець стрілецького відділення

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Технік комплексів АСУ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623