ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Із «кіборгів» – у засновники піцерії

Life story
Прочитаєте за: 4 хв. 11 Лютого 2020, 14:01

‒ У суспільстві побутує стереотип, що колишні АТОвці ‒ небезпечні люди. Я хочу власним прикладом показати, що це не так. Це люди, які вміють створювати та, крім іншого, готувати смачну їжу», ‒ говорить, засновник піццерії Pizza Veterano в місті Борисполі – «кіборг» із позивним «Гарік», який боронив Донецький аеропорт у складі 79-ї бригади Збройних Сил України, ексначальник патрульної поліції міста Віталій Горкун.

На війну Віталій Горкун пішов добровільно. До цього працював на реєстрації авіарейсів в аеропорту «Київ». Під час подій взимку 2014 року багато часу проводив на Майдані. 8 березня, до того як Росія анексувала Крим, прийшов до Бориспільського військкомату, 10-го йому зателефонували та повідомили про від’їзд.

Спочатку потрапив у військову частину на Київщині, до зв’язківців. Але хлопцеві все там було незрозуміле, тому перевівся у 79-ту бригаду в Миколаїв, оскільки під час строкової служби в 2004‒2005 роках служив десантником у Житомирі.

У Донецькому аеропорту був дві ротації по 10 днів. Після демобілізації поїхав до Маріуполя. Рік працював у патрульній поліції. Потім одружився та повернувся додому в Бориспіль.

Під час роботи в патрульній поліції Маріуполя Віталій познайомився із засновником Veterano Pizza Mariupol Богданом Чабаном. Часто бував у їхньому закладі, робив «підвіси» (підвішена піца – відвідувач платить за піцу, яку працівники доставляють на передові позиції чи в госпіталі). Одного разу під час розмови з Богданом сказав, що такого закладу в Борисполі немає. А він відповів, «якщо ти за це візьмешся, то буде». І це наштовхнуло Віталія на думку про створення ветеранського закладу в його рідному місті.

До запуску Veterano Pizza Віталій Горкун готувався рік. Спочатку розробляв бізнес-план, довго не міг знайти приміщення для майбутньої піцерії. Ціна оренди в Борисполі на рівні Києва. Якщо платити за неї космічні гроші, то скільки ж тоді повинна коштувати піца? Сумнівався, чи є резон починати справу, але вирішив ще піти до мера міста Анатолія Федорчука. ‒ ‒ ‒ Вислухавши мої пропозиції, міський голова та депутати міської ради допомогли втілити проєкт Veterano Pizza-Бориспіль в реальність. Найскладніше було з ремонтом — психологічно важко, коли щодня бачиш, ніби візуально нічого не змінюється, а кредит вже закінчується. Я поки що новачок у цій сфері, добре, що хлопці з проєкту Veterano Pizza в усьому допомагали, ‒ говорить Віталій.

Поки тривали ремонтні роботи, майбутній бізнесмен вчився бути на «ти» з кухонним обладнанням та власноруч випікати піцу.

Відкриття закладу відбулося 21 вересня 2019 року, на День міста Борисполя.

Нині в меню ‒ 16 видів піци, сети з декількох піц і лимонадів для вечірки. Найбільшою популярністю серед гостей закладу користуються піци Salmon, «Українська», «Прованс»,  «Одуванчик», «Для Буслаєва».

Крім того, кухарі готують кілька видів салатів, брускети з різноманітними начинками, десерти. Карта напоїв включає еспресо, американо, капучіно, лате, какао,чорний, зелений, фруктовий, трав’яний чай а також пиво та сидр.

Коли є здорова конкуренція — це круто, тоді якість тримається на гідному рівні. На самому початку Віталій зрозумів, що треба робити акцент на якості та вчасній доставці, бо в Борисполі сервіс дещо кульгає. Звичайно, можна замовити додому будь-яку їжу, але доводиться чекати годину. Працівники Veterano Pizza від замовлення по телефону до доставки ціци  додому вкладаються в 30-40 хвилин.

У піцерії діє система знижок і бонусів для учасників бойових дій. 10% прибутку йде на подарунки дітям, батьки яких загинули у районі проведення АТО. Щонеділі у Veterano Pizza проводяться майстер-класи з приготування піци для дітей. На замовлення проводяться безкоштовні заняття для дітей із особливими потребами. Є майстер-класи для дітей загиблих бійців.

Як і у всіх Veterano Pizza, в Борисполі можна піцу «підвісити» – оплатити піцу, яку працівники закладу доставляють в подарунок у госпіталь до бійців ЗСУ.

Попри те, що заклад працює всього кілька місяців, він уже має своїх шанувальників. Часті гості тут як місцеві жителі – молодь, військові, ветерани АТО, так і волонтери та іноземці, котрі приїздять до міста.

Сьогодні у планах бізнесмена – розширювати асортимент меню, розвивати перспективні напрями бізнесу і допомагати в працевлаштуванні ветеранів АТО.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

На цю годину рятувальники дістали з-під завалів будинку в Дніпрі тіло жінки. Ще одну людину шукають.

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

Гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари військ росії по Дніпру та інших містах області.

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Армія рф обстріляла з артилерії Куцурбську громаду Миколаївської області.

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) мають намір посилити протиповітряну оборону України, аби врятувати життя життя наших громадян і захистити критично важливу інфраструктуру.

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулося прощання з активістом, сержантом 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Павлом Петриченком.

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Обстріл Дніпропетровщини: посол США відреагувала на ракетний удар рф

Посол США Бріджит Брінк прокоментувала ранкову ракетну атаку рф по Дніпропетровщині, через яку загинули 8 осіб.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Вогнеметник

від 20000 до 20000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО

.Net engineer, військовослужбовець

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Офіцер відділення організації охорони та розшуку

від 30000 до 60000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Радіотелефоніст-зв’язківець

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Діловод

від 25000 до 130000 грн

Запоріжжя

75 батальйон 102 бригада