ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Уряд схвалив Річну національну програму Україна-НАТО нової якості

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 5 Лютого 2020, 14:06

Уряд схвалив Річну національну програму під егідою Комісії Україна-НАТО на 2020 рік. Програма була розроблена за методологією вимірюваних результатів, ставить у центр уваги безпеку людини, містить механізм моніторингу виконання й побудована за принципами, структурою та змістом планів дій щодо членства в НАТО країн, які вступали в Альянс.

Відповідний документ Кабінет Міністрів України схвалив на засіданні в середу, 5 лютого, з метою подальшого внесення акта на підпис глави держави, повідомляє Урядовий портал.

«Наш Уряд включив до своєї Програми діяльності амбітну ціль: аби за п’ять років Україна відповідала критеріям вступу до НАТО. Якою буде Україна рівня натівських стандартів? Це держава, для якої безпека і добробут громадянина — у центрі уваги. Держава, яка здатна захистити свої людиноцентричні принципи», — заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Цього року документ містить низку нововведень. Уперше в центр уваги під час планування змісту програми поставлені саме права, свободи та законні інтереси людини. Саме такий людиноцентричний підхід сповідує Північноатлантичний альянс.

Крім того, розроблення документа вперше здійснювали за міжнародною методикою Results-Based Management (RBM, «Управління, орієнтоване на результат»). Саме таку методику використовують під час підготовки аналогічних стратегічних документів у державах-членах НАТО, Світовому банку, ООН.

Важливо, що РНП-2020 розробляли одночасно з Державним бюджетом на 2020 рік, тому всі заходи, передбачені у програмі, підкріплені фінансово. Уперше передбачено створення системи незалежного зовнішнього моніторингу виконання РНП. Оскільки перелік реформ, які включені до програми, дуже широкий і стосується приведення багатьох сфер життя країни до стандартів Альянсу, моніторинг виконання програми стане своєрідним аудитом країни за критеріями НАТО.

РНП передбачає як реформи сектору безпеки та оборони, так і демократичні перетворення країни. Серед перших, зокрема, приведення всієї системи управління силами оборони, стратегічного та оперативного (бойового) управління, зв’язку, розвідки та спостереження до стандартів і сумісності з системами НАТО, впровадження демократичного цивільного контролю, забезпечення умов для участі українських підприємств у багатонаціональних проєктах НАТО у сфері розробки та виробництва озброєння та техніки тощо. Серед іншого, зокрема, сформована ринкова економіка, прозора податкова система, ефективне наукове співробітництво між Україною та країнами НАТО і ЄС, система боротьби з тероризмом, яка робить Україну надійним партнером у системі міжнародної безпеки, розвиток системи національної стійкості та захисту критичної інфраструктури тощо.

Річна національна програма максимально наближена за змістом та принципами до Плану дій щодо членства в НАТО, і має таку саму структуру з п’яти розділів, як ПДЧ: I. Політичні та економічні питання; II. Оборона/Військові питання; III. Питання ресурсів; IV. Питання безпеки; V. Правові питання.

РНП є ключовим інструментом інтеграції України до НАТО і дорожньою картою реформ для втілення стандартів і принципів Альянсу. Він був створений Альянсом 2008 року, коли на саміті в Бухаресті союзники визнали, що Україна буде членом НАТО. Цього року виконання РНП спрямоване на досягнення цілі 17.2 Програми діяльності Кабінету Міністрів України «Україна відповідає принципам та критеріям, необхідним для набуття членства в Організації Північноатлантичного договору».

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА в артилерійський підрозділ

від 23600 до 123600 грн

Луцьк, Волинська область

Військовослужбовець (Збройні Сили України) у Заліщики

від 20000 до 75000 грн

Одеса

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Кулеметник

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Санітарний інструктор

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Гранатометник

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ