ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Мелодії з Аеропорту, що не звучали 242 дні»

MilitaryArt
Прочитаєте за: 2 хв. 4 Лютого 2020, 14:17

У Сумському аеропорту на честь незламних «кіборгів» стартувала масштабна акція «Мелодії з Аеропорту, що не звучали 242 дні». Заходи триватимуть вісім місяців поспіль, як і оборона летовища, і завершаться наприкінці вересня. Лейтмотив акції — вшановування пам’яті незламних українських воїнів-«кіборгів» виконанням «вічних» урочистих музичних композицій.

Ініціювало акцію керівництво Сумського обласного військкомату та кафедри військової підготовки Сумського державного університету. До заходу долучилися ветерани війни на сході, близькі та родичі загиблих бійців, волонтери, громадські діячі, патріотично налаштована молодь і містяни.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих воїнів та переглянули відеоматеріали про запеклі бої.

Як відомо, оборона Донецького аеропорту, яка стала символом незламності та мужності українських військових, за офіційними даними тривала 242 дні.

— Мужніх захисників ДАПу вшановують у січні, але ми вирішили започаткувати своєрідний флешмоб пам’яті, аби згадувати загиблих «кіборгів» і тих, хто залишився живим, не лише в чергову дату, а постійно, — розповів слухач кафедри військової підготовки Сумського університету Максим Дінець. — На Сумщині живуть люди, які є джерелом правди про цю війну, прикладом героїзму та звитяги.

Заступник військового комісара Сумщини майор Олександр Бондаренко зазначив, що головним завданням акції є посилення військово-патріотичного виховання молоді та підвищення іміджу Збройних Сил України через розкриття подвигу захисників ДАПу на конкретних прикладах і розповідях безпосередніх учасників російсько-української війни. Символічно, що наймолодшим і найстаршим «кіборгами» були саме вихідці з Сумської області. Доброволець, Герой України Сергій Табала «Сєвєр» загинув, коли йому було лише 18 років. А найстарший — Олександр Салов «Тінь», який нині живе у Шостці, став на захист донецького летовища у 69 років.

Перед учасниками акції виступив дідусь Сергія Табали та військові, які захищали аеропорт. А заступник командира взводу військової кафедри Сумського університету Ангеліна Луцик виконала на саксофоні прекрасні мелодії.

Організатори акції сподіваються на підтримку заходу колективами військових частин, закладів та установ у всіх областях України, аби слава героїв-«кіборгів» жила вічно. А завершити його планують 30 вересня у Шостці, де живе 74-річний Олександр Салов. Він був поранений, має низку бойових нагород, серед яких найпочесніша — «За оборону Донецького аеропорту».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Телекомпанія, 5 літаків, будинок і позашляховик: в дохід держави стягнуто майно псевдогубернатора Запорізької області

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мінюсту про стягнення на користь держави арештованого майна, яке належало колишньому народному депутату від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» — псевдогубернатору Запорізької області.

Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про виділення 6 мільярдів доларів на закупку в американських компаніях зброї для України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець-помічник гранатометника

від 20000 до 125000 грн

Нікополь, Дніпропетровська область

Стpілець-зенітник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Військовий кухар

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

Технік, монтажник РЕА

від 21000 до 51000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Начальник привідної радіостанції навчального вузла зв’язку

від 21000 до 121000 грн

Васильків, Київська область

Бойовий медик

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО