ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Пірати Чорного моря – надводний флот РФ

Blogger pool Інфографіка Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Січня 2020, 14:00

Значення Чорного моря для процвітання країн, які розташовані на його берегах, має колосальне значення. Щоб захищати свої порти, морські транспортні маршрути, цивільні кораблі, необхідно мати власний боєздатний військовий флот.

Чорноморський регіон останніми роками став місцем, де Росія демонструє повне ігнорування міжнародних норм права і зневагу інтересів інших держав. Російський флот став найнебезпечнішим у регіоні. Його дії нагадують флібустьєрів, адже не всі країни регіону мають військові флоти, наприклад, Грузія.

Україна, хоч і має залишки свого флоту (що суттєво зменшився після «братньої» анексії Криму), ще не вдалася до справді рішучих кроків для відновлення суднобудування й осучаснення бойового корабельного складу. Брати до уваги катери, побудовані на «Ленінській кузні», через їхню низьку бойову цінність не слід.

Найдинамічніше розвивається військовий флот Туреччини. Він постійно поповнюється новими бойовими кораблями не тільки з Європи, а й за рахунок власної програми розвитку суднобудування, яка дає поштовх розвиненню великої кількості різних підприємств, наукових установ, створює нове покоління суднобудівників. ВМС Болгарії та Румунії нечисленні й суттєвого впливу на ситуацію в акваторії моря не мають.

Один український громадський діяч, не маючи жодного стосунку до армії, явно не від великого розуму, в одному з інтерв’ю зазначив, що в Росії взагалі немає надводного флоту, а реальна загроза надходить лише від субмарин.

Реальна ж картина така, що, якщо до уваги брати тільки надводну компоненту, на Чорному морі Росія має надводний флот, який активно поповнюється новими кораблями, зокрема, оснащеними крилатими ракетами «Калібр», здатними прострілювати наскрізь територію будь-якої чорноморської країни.

З 2016 року росіяни почали активно поповнювати 30-ту дивізію надводних кораблів ЧФ новими фрегатами проєкту 11356 (головний корабель серії «Адмірал Григорович»). Фрегати на озброєнні мають по 8 протикорабельних і протичовнових ракет, але основна зброя – ударно-тактичні ракети «Калібр-НК».

Основне завдання цих кораблів – оборона й наступальні операції на Чорному морі та прилеглих акваторіях. Тільки три фрегати «Адмірал Есен», «Адмірал Григорович», «Адмірал Макаров» здатні зробити залп 24-ма ракетами типу «Калібр», які можуть оснащувати ядерними боєголовками. Росіяни мають у складі флоту найновіші малі ракетні кораблі проєкту 21631 (шифр «Буян-М») і ракетно-артилерійські катери проєкту 12300 (шифр «Скорпіон»), оснащені новими ракетами.

Для переозброєння флоту РФ розпочала у 2006-му будівництво серії з 10-ти багатоцільових фрегатів дальньої морської зони проєкту 22350. Два кораблі вже збудовано, кожен несе на борту по 16 крилатих ракет «Калібр».

За останні кілька років Росія створила в Чорному морі зони блокування, що є неприкритим викликом відверто ослабленому військовому флоту не тільки України, а й Туреччини та державам НАТО загалом.

Сучасний військовий флот повинен не лише мати спроможності, щоб знищити флот противника й порти, перерізати морські артерії, а й завдавати високоточних ударів по об’єктах у глибокому тилу. Можливість маневрування, долання великих відстаней, сильне озброєння в поєднанні із серйозними системами РЕБ роблять військові кораблі зброєю, яку береговими батареями не замінити…

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

На березі річки затримали волинян, які намагалися переправити ухилянтів до Польщі на човні

Оперативники Волинського прикордонного загону у взаємодії з польськими колегами викрили протиправну діяльність з незаконного переправлення осіб через кордон.

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін прокоментував можливість вручення представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки повісток українським військовозобов’язаним чоловікам за кордоном.

росіяни вдарили КАБом по Сумах

росіяни вдарили КАБом по Сумах

Вдень 25 квітня ворог застосував керовану авіаційну бомбу, вдаривши по інфраструктурі міста Суми.

У застосунку Signal запущено інформативний чат-бот для військовослужбовців та членів їхніх родин

У застосунку Signal запущено інформативний чат-бот для військовослужбовців та членів їхніх родин

Запущено інформативний чат-бот у застосунку Signal для військовослужбовців та членів їхніх родин за номером +380631087206. Застосунок наразі працює в тестовому режимі.

У МОУ спрогнозували строки запуску електронного кабінету військовозобов’язаного

У МОУ спрогнозували строки запуску електронного кабінету військовозобов’язаного

Речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін припускає, що електронний кабінет військовозобов’язаного зможе вже запрацювати в червні 2024 року.

Двоє людей було поранено внаслідок обстрілу Нікополя

Двоє людей було поранено внаслідок обстрілу Нікополя

74-річна місцева жителька перебуває у важкому стані, у неї осколкові поранення та травматичний шок.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бухгалтер (2 кат.)

від 21000 до 25000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Київ

Старобільський РТЦК та СП

Старший стрілець

від 21000 до 22000 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Санітарний інструктор

від 20000 до 23000 грн

Лубни

Військова частина 3052 НГУ

Оператор-гранатометник | Військова частина А0528

від 22000 до 120000 грн

Одеса, Одеська область

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Луцьк

Старобільський РТЦК та СП