ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Для жінок у війську відкриті нові перспективи

Важливо
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Січня 2020, 13:05

Можливості жінки професійно реалізуватися у сфері безпеки та оборони обговорили у Вінниці представники громадських організацій, державні службовці, військовослужбовці Повітряних Сил та поліції. Зустріч організувало громадське об’єднання Коаліція «Вінниччина 1325», що працює над упровадженням на регіональному рівні резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека».

Щоб зменшити ризик сексуального насильства чи домагань у секторі безпеки та оборони учасники Коаліції «Вінниччина 1325» адаптували до українського законодавства «Політику рівності», яка вже успішно працює в Республіці Литва, та презентували її під час зустрічі. Документ містить визначення таких понять, як «безпечне робоче середовище», «дискримінація», «домагання», «сексуальне домагання», «психологічне насильство» тощо. Розглянуто в ньому і шляхи реалізації політики рівності та прийняття й аналізування скарг працівників щодо знущань, дискримінації чи сексуальних домагань. Рекомендації, викладені в документі, вже взяті до уваги Вінницькою міською радою та опубліковані на її офіційному сайті в розділі «Громада за рівність». Тепер черга — за силовими структурами.

Зацікавленість присутніх викликав виступ представниці Командування Повітряних Сил – начальника групи військово-соціальної роботи УМПЗ КПС підполковника Ангеліни Кушнір. Вона зауважила, що Міністерство оборони розпочало активно просуватися у напрямку забезпечення жінкам перспективи кар’єрного зростання відповідно до рівня їхньої освіти, досвіду та результатів службової діяльності.

— Так, цього року дівчатам дозволили вступати до військових ліцеїв, — зауважила офіцерка. — У Київському ліцеї імені Івана Богуна вже навчаються 20 дівчат, командиром взводу яких є бойовий офіцер молодший лейтенант Юлія Микитенко. Крім того, у кілька разів зросла кількість жінок-офіцерів, які навчаються в Національному університеті оборони імені Черняховського. Жінкам дозволили обіймати бойові посади, на яких ще кілька років тому жінку було навіть важко уявити.

Окрему увагу приділила представниця війська й механізму реагування у Збройних Силах на сексуальні домагання чи випадки психологічного тиску. Ангеліна Кушнір зауважила, що у військових підрозділах працюють психологи, які готові надати допомогу будь-якому військовослужбовцю у разі виникнення загрози психологічного насильства. Також вона розповіла про роботу кол-центрів, які розпочали працювати у Збройних Силах України цього літа.

— Від початку роботи через кол-центр Командування ПС було зафіксовано факт сексуального домагання. За цим фактом було розпочато службове розслідування, за результатами якого офіцер-чоловік отримав стягнення.

Учасники зустрічі домовилися проводити подібні заходи на постійній основі. Адже вони допомагають обмінюватися напрацюваннями та досвідом між представниками різних силових структур і громадського сектору щодо створення безпечного робочого середовища без дискримінації, цькування та іншої небажаної поведінки.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

На Харківщині прикордонники-артилеристи бригади «Сталевий Кордон» зупинили ворожий штурм. За допомогою 100-мм гармати вони влучили у танк, на відео з дрона видно як після підриву два окупанта перейшли у ранг мертвих російських «космонавтів».

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Загальна сума збитків, до яких призвели дії заступника гендиректора «росатому» сягає майже мільярда гривень.

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія ведуть спільну роботу над нарощуванням виробництва дронів.

Пентагон анонсував виділення ще одного пакета допомоги Україні на $1 млрд

Пентагон анонсував виділення ще одного пакета допомоги Україні на $1 млрд

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, що Сполучені Штати виділяють ще один пакет оборонної допомоги Україні в розмірі 1 млрд доларів, який включатиме ракети для HIMARS, снаряди, системи ППО та інше озброєння.

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Стрілець(снайпер, номер обслуги, помічник гранатометника)

від 22000 до 120000 грн

Луцьк, Волинська область

Начальник електpостанції, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Інспектор прикордонної служби (1, 2 кат.), технік

від 20000 до 22000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

розвідник, висока заробітна плата

від 25000 до 130000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Бойовий медик взводу

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО