ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Списком «їхтамнєтів» — у брехливу російську фізію…

Blogger pool
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Грудня 2019, 12:22

Авторитетні світові ЗМІ неодноразово повідомляли про кілька сотень російських «їхтамнєтів» із ПВК «Вагнера», які прибули на територію Лівії і воюють за прихильників армії опозиційного до лівійського уряду генерала Халіфи Хафтара.

На початку липня 2019-го Тhe New York Times, посилаючись на високопоставлених лівійських чиновників і західних дипломатів, які стежать за конфліктом, повідомила, що в останні кілька тижнів до Лівії приїхали близько 200 російських найманців, серед яких є снайпери з ПВК «Вагнера». Проте російські високопосадовці вкотре заявляють, що це неправда і закликають подібним повідомленням просто не вірити. Перший заступник голови комітету Держдуми з оборони Андрій Красов повідомив, що «не варто довіряти повідомленням цих ЗМІ. Такі новини, що виходять з США, не просто слід тричі, а й 10 разів перевіряти знову і знову».

Тобто Росія не лише «затягує звичну пісню під назвою «їх-там-нєт», а й учергове ганьбиться перед світовою спільнотою, висловлюючи недовіру авторитетним медіа. Крім того, ця заява яскраво свідчить, що російські чиновники найвищого рангу переконані: усі ЗМІ дають неправдиву інформацію.

Але представник лівійського Уряду національної згоди (УНЗ) заявив про намір передати Москві список тих росіян-вагнерівців, які воюють на боці Лівійської національної армії (ЛНА) Халіфи Хафтара, повідомляє Associated Press.

«УНЗ має у своєму розпорядженні документи, які свідчать, що в Лівії перебуває від 600 до 800 російських бійців, і нині ми готуємо загальний список для передачі його російській владі», — йдеться в повідомленні агентства з посиланням на главу Верховної державної ради при УНЗ Халіда аль-Мешра.

Після того, як Уряд національної згоди збере докази співпраці росіян із ЛНА, представники його приїдуть до Москви і передадуть ці дані. Аль-Мешра сказав: «Подивимося, що вони (влада РФ) тоді скажуть».

Ще один доказ присутності в Лівії вагнерівців оприлюднив днями еміратській телеканал «Аль-ААН». Він показав відеозапис інтерв’ю, де росіянин розповідає про перебування в Лівії як військового інструктора і найманця ПВК «Вагнера». Арабською мовою голос за кадром зазначає, що людина, яка назвалась Ігор Коліков, відмовилася говорити про подробиці своєї роботи в Лівії і назвала ПВК «Вагнера» торговою компанією. Сам росіянин зазначає, що вважає за краще зберегти інкогніто. З Лівії, де, за його словами, він навчав лівійських бійців «боям у місті», той повернувся кілька місяців тому — до завершення контракту, бо дістав травму. За його словами, він перебував в основному в Бенгазі й трохи під Тріполі.

У Лівії тривалий час зберігається так зване двовладдя: на заході, в столиці Тріполі, базується сформований за підтримки ООН і визнаний міжнародним співтовариством Уряд національної згоди під керівництвом прем’єр-міністра Файєз Сараджа, а на сході країни, в місті Тобрук, діє сепаратистський парламент генерала Хафтара, який підтримує Росія і за який воюють російські найманці.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Пентагон оголосив про $6 млрд на закупку зброї для України

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про виділення 6 мільярдів доларів на закупку в американських компаніях зброї для України.

Президент: Можемо зараз не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед

Президент: Можемо зараз не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед

Про це Володимир Зеленський сказав у своєму зверненні до учасників засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

Служба безпеки України прокоментувала заяву керівника кдб білорусі, який пригрозив про наміри рф здійснити ракетний удар по двох київських лікарнях, одна з яких дитяча.

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

Ворог завдав 1 ракетного та 67 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Обслуговування буде відбуватися в спеціальному центрі у Польщі.

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Наступні вибори до Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби, водій

до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Начальник їдальні

від 21400 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Кухар

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Зовнішній пілот, оператор БпЛА

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Водій, Військова частина А7290

від 20000 до 120000 грн

Лозова

Військова частина А7290