ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Проти «вагнерівців» у Лівії воюватиме Ердоган

Blogger pool
Прочитаєте за: 2 хв. 14 Грудня 2019, 12:41

У росіян починає підгорати, адже Туреччина відкрито заявила, що підтримуватиме лівійський Уряд національної Єдності (УНЄ), який визнає більшість країн світу й ООН.

Проти УНЄ воюють сепаратисти з так званої ЛНА – лівійської національної армії генерала Халіфи Хафтара, якого підтримує Москва коштами, озброєнням і навіть бійцями – «їхтамнєтами» з ПВК Вагнера.

Росія заперечує присутність у Лівії головорізів своїх ПВК, на що представники УНЄ Лівії та авторитетні світові ЗМІ готові надати навіть списки прізвищ цих бойовиків, де їх зазначено 600-800 осіб.

Інформація про те, що турецький президент Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи на пресконференції з лівійського питання, не став заперечувати, що Анкара вивчає деталі плану щодо введення військових до цієї північноафриканської країни.

Російські медіа почали заявляти, що подібне рішення турецького президента ухвалене на підставі «відвертих фейків» про присутність в Лівії бойовиків – «вагнерівців». Російський «експерт-міжнародник» Олександр Малькевич, який ще називає себе президентом «Фонду захисту національних цінностей» (!!!) в інтерв’ю російському виданню «Народные новости» заявив: «…нам (Росії. – Авт.) послан очень тревожный сигнал. Уже целый ряд стран, включая Грецию и Египет (брехня, жодних заяв не існує. – Авт.), выразили свое негодование и возмущение по поводу соглашения председателя ПНС Ливии Сарраджа с Эрдоганом. По сути, иностранное государство, которое даже не граничит с Ливией, готово присылать каких-то военных советников и воинские соединения (це саме те, що наразі й коїть у Лівії РФ. – Авт.) Это еще раз показывает, что сегодня не работают никакие международные структуры, включая ООН, – зазначив Малькевич. – Все страшилки про российских хакеров, вмешательство Москвы в различные выборы и российские ЧВК распространяются для того, чтобы с их помощью навязать американское вооружение, программно-технические решения, ЧВК».

Тобто вже підтверджені і доведені російські воєнні злочині РФ продовжує заперечувати. Це відбувається тому, що маючи досвід дій у Сирії, турецькі військові не церемонитимуться з російськими «іхтамнєтами», і конфлікт у північноафриканській країні дуже швидко наблизиться до врегулювання. Тому це дуже невигідно Росії, представники якої воюють на боці генерала Хафтара.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

санітарний інструктор

від 25000 до 130000 грн

Київ, Київська область

Зовнішній пілот, оператор, безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 50000 грн

Житомир

115 ОБр Сил ТрО

Снайпер-розвідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Водій-механік танка

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Кулеметник

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Гранатометник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО