ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Німеччина виділила 1,5 млн євро на сучасне медичне обладнання для українських військових

Військова медицина Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 20 Грудня 2019, 14:33

У Національному військово-медичному клінічному центрі «Головний військовий клінічний госпіталь» відбулася презентація встановленого сучасного медичного обладнання, придбаного коштом Федеративної Республіки Німеччини. За угодою, підписаною між Бундесвером і Міністерством оборони України, німецька сторона надала фінансовий грант розміром 1,5 мільйона євро. За ці кошти закупили ультрасучасний ангіограф Alphenix (аналогів якого немає в Україні) та мобільні рентгенівські апарати для чотирьох реанімаційних відділень і клініки травматології.

— Порівняно зі старим ангіографом, який ми демонтували, в нового апарата значно ширші можливості, — зазначив у розмові з кореспондентом АрміяInform начальник відділення кардіоваскулярної хірургії полковник медичної служби Ігор Гангал. — Старий апарат був адаптований лише для кардіологічних пацієнтів для виконання оперативних утручань на серці. Новий дає змогу виконувати операції на всіх судинних басейнах: головного мозку, на серці, периферичних артеріях і нижніх кінцівок. Звичайно, робота на цьому найсучаснішому апараті потребує навчання, яке буде організовано представниками компанії у відділенні вже наступного тижня.

Не менш важливими для головної медичної установи оборонного відомства є й мобільні або палатні рентгенівські апарати. Вони незамінні в тих випадках, коли важкопораненому або хворому необхідно терміново зробити рентген і при цьому його не бажано транспортувати. Все відбувається безпосередньо в реанімаційній палаті.

— Київські військові медики отримують найсучасніші цифрові рентгенапарати італійського виробництва останньої моделі, які вироблені в жовтні цього року, — розповів заступник директора ТОВ «Протек Солюшнз Україна» Олександр Єзерський. — Ці апарати підібрані нами для госпіталю під вимоги військових лікарів. Вони обладнані потужним генератором, що дає змогу зробити якісні зображення навіть пацієнтові вагою понад 120 кілограмів. Апарати мають убудований акумулятор і пересуваються за допомогою вмонтованого двигуна. Рентгенівські зображення теж виконуються, використовуючи енергію акумулятора. Цей апарат у кінці робочого дня заряджають так само, як і мобільний телефон.

Під час презентації обладнання Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні пані Анка Фельдгузен зазначила, що особисто пишається тим, що її країна може зробити свій значний внесок у благородну справу лікування поранених захисників України.

—  Хочу завірити українців, що Німеччина підтримує і підтримуватиме Україну в її боротьбі за збереження суверенітету, — наголосила Анка Фельдгузен. — Німецька сторона й надалі надаватиме допомогу, щоб ваші поранені військовослужбовці отримували якісне лікування. Мені також приємно, що, реформуючись, військова медицина України взяла за основу німецьку модель. Бажаю вам успіхів на шляху реформування.

Пані Анка Фельдгузен мала бесіду з заступником Міністра оборони України Аліною Фроловою та начальником Головного військово-медичного управління Збройних Сил України генерал-майором медичної служби Ігорем Хоменком, під час якої було висловлено обопільне задоволення розвитком співпраці між медичними службами оборонних відомств країн.

— Ми щиро вдячні Федеративній Республіці Німеччини за регулярну допомогу нашій країні і в організації лікування українських поранених, і в придбанні сучасного діагностично-лікувального обладнання, — зазначила під час презентаційного заходу Аліна Фролова. — Українські військові лікарі набули чималого практичного досвіду в лікуванні наших військовослужбовців, в проведенні складних оперативних утручань. І цим досвідом вони готові поділитися зі своїми німецькими колегами.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

У Києві відбувся Міжнародний академічний форум «Воєнні інновації в сучасних війнах»

Учасники Міжнародного академічного форуму «Воєнні інновації в сучасних війнах» розглянули тенденції війни дронів, вектори розвитку Збройних Сил та інноваційні соціальні рішення.

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

Найближчим часом Україна може підписати безпекові угоди з країнами Балтії, Північної Європи і США

У травні-червні Україна може наблизитися до підписання безпекових угод із країнами Балтії, Північної Європи і США.

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш розповів, як зміниться обстановка в українському небі після збиття російських літаків А-50, Ту-22М3.

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста Вовчанськ Харківської області загинуло двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення.

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

водій (служба в Збройних Силах України)

від 20100 до 123000 грн

Кам'янське, Дніпропетровська область

Оператор безпілотних авіаційних комплексів

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

113 окремий батальйон територіальної оборони

Стрілець

від 22000 до 50000 грн

Шостка

Військова частина 3022 НГУ

Водій, військовослужбовець

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Бойовий медик

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Військовослужбовець, водій-заправник

від 20000 до 22000 грн

Київ

Військова частина А2788