ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Святий Миколай по-львівськи

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 19 Грудня 2019, 9:51

Мій святенький Миколаю,

Приходи скоріш, благаю.

Я до тебе помолюся

І тихенько пригорнуся.

Усмішка дитини-сироти – усмішка люблячого серця

Почувши такі слова, щедрий і добрий Святий Миколай відгукнувся раніше своїх іменин і напередодні довгоочікуваного, без перебільшення, всіма – і дорослими, і  дітьми – свята завітав спочатку до вихованців Львівського комунального будинку дитини № 1 для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки. Вже більше десяти років ним опікується колектив Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Ось і цього разу військовослужбовці та курсанти Академії завітали до дітей-сиріт, аби влаштувати їм справжнє свято з подарунками від улюбленого Святого Миколая.

Офіцери та курсанти видового навчального закладу принесли дітям чимало гостинців, а також необхідних у побуті речей. Підготувалися до візиту своїх гостей у військових одностроях і діти. Вони жваво танцювали і співали, розповідали вірші та горнулися до своїх друзів, а ще невпинно усміхалися. Усмішка – це головне, що цього дня вирізняло всіх, особливо малечу. Малята просто сяяли від щастя!

– Ми вже давно допомагаємо нашим сусідам – діточкам із цього сиротинця, – розповів начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук. – Ця співпраця триває безупинно, але сьогодні, напередодні Дня Святого Миколая, нам особливо приємно привітати наших маленьких підопічних зі святом.

Зі свого боку директор Будинку дитини Галина Качановська зауважила, що співпраця і шефство військових над установою триває вже понад десять років.

– Щиро дякую вам за співпрацю, турботу та підтримку наших дітей! За те, що й сьогодні ви влаштували для наших діточок справжнє свято. Приємно, що ми завжди можемо розраховувати на вашу допомогу та опіку! – зауважила вона.

Cтроковики теж… діти

…А під вечір Святий Миколай дійшов і до строковиків 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. У Княжому храмі Св. Миколая Чудотворця – в одному з найстаріших храмів Львова, після Святкового Всенічного Богослужіння, святі отці та громада міста привітали своїх захисників зі святом і подарували їм солодкі подарунки.

– Чесно кажучи, не очікував, що у війську отримаю подарунок від Святого Миколая. Торік до цього дійства долучилися мої батьки Василь Євгенович та Альбіна Мілігалімівна, які, гадаю, на прохання Святого Миколая підклали мені цукерки. Дуже неочікувано, зворушливо і приємно! – поділився солдат Євгеній Коломієць із Кіровоградщини.

Як розповів отець Андрій Дуда (військовий капелан та священнослужитель Княжого Храму Святого Миколая), до проєкту  «Святий Миколай для львівських десантників» долучилися священники однойменного храму та святі отці Свято-Покровського храму мікрорайону «Рясне-2», а також колектив 58-го будинку офіцерів. На кошти, які зібрали парафіяни та громада міста Львова,  було закуплено 300 подарункових наборів.

– Частину з них ми підготували власне для військовослужбовців строкової служби. Решту – роздамо дітям десантників у День Святого Миколая, зокрема дітям загиблих Героїв, – зазначив отець Андрій Дуда.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Підтримка з боку USAID зміцнила стійкість України до російських обстрілів — Бріджит Брінк

Підтримка з боку USAID зміцнила стійкість України до російських обстрілів — Бріджит Брінк

До Києва прибула заступниця адміністратора Агентства Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID) Ізабель Коулман.

ГУР повідомило кількість у росії ракет «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69

ГУР повідомило кількість у росії ракет «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило орієнтовні запаси в росії ракет типу «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69, а також динамку їх виробництва.

Колаборанти розпродують Азовське узбережжя так званим російським інвесторам

Колаборанти розпродують Азовське узбережжя так званим російським інвесторам

Окупанти пропонують «інвесторам» з росії незаконно привласнені землі вздовж Азовського узбережжя, зокрема пансіонати, бази відпочинку й рекреаційні зони.

У Нікополі внаслідок артобстрілу та удару дроном-камікадзе постраждали четверо осіб

У Нікополі внаслідок артобстрілу та удару дроном-камікадзе постраждали четверо осіб

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу поранення дістали четверо людей. росармія атакувала місто з артилерії та ударним дроном.

Рустем Умєров закликав ірландського колегу до інвестицій в українські оборонні компанії

Рустем Умєров закликав ірландського колегу до інвестицій в українські оборонні компанії

Міністр оборони Рустем Умєров у телефонній розмові з віцепрем’єр-міністром, міністром оборони та міністром закордонних справ Ірландії Міхалом Мартіном подякував йому за постійну політичну і практичну підтримку України у відбитті російської агресії.

На Вінниччині затримали на гарячому організатора схеми для ухилянтів

На Вінниччині затримали на гарячому організатора схеми для ухилянтів

У межах кримінальної справи оперативники Могилів-Подільського прикордонного загону спільно з представниками Нацполіції викрили чоловіка, який організував схему незаконного переправлення осіб через державний кордон.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Снайпер, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Головний сержант, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Оператор БПЛА в артилерійський підрозділ

від 23600 до 123600 грн

Луцьк, Волинська область

Стрілець

від 20100 до 120000 грн

Дніпро

108 ОБр Сил ТрО