ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Українські компанії взяли участь у міжнародній виставці Gulf Defence&Aerospace

Інфографіка Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 4 хв. 13 Грудня 2019, 17:34

Українські компанії-спецекспортери, що входять до державного концерну Укроборонпром (ДГЗП «Спецтехноекспорт», ДП СЗТР «Прогрес»), а також ВІК «Девіро» та ТОВ «Укрспецсистемс» взяли участь у 5-й Міжнародній оборонній виставці-конференції Gulf Defense & Aerospace (GDA), яка проходила в м. Ель-Кувейт з 10 по 12 грудня 2019 року.

Безпілотник-камікадзе з України

Міжнародна виставка-конференція озброєння і військової техніки Gulf Defense & Aerospace заснована у 2011 році та проводиться в м. Ель-Кувейт (Кувейт) раз на два роки під патронажем Міністерства оборони Кувейту. Захід присвячений трьом основним сферам: оборона, аерокосмічна галузь та зовнішня і внутрішня безпека. Відвідувачам демонструють найсучасніші технологічні новинки та інновації в аерокосмічній і оборонній галузях. У цьогорічному заході взяли участь 212 компаній з 31 країни.

Український стенд на виставці представляв продукцію вітчизняного ОПК, зокрема різноманітні БПЛА.

Інтерес у відвідувачів викликав український безпілотник-камікадзе RAM UAV, який дозволяє гарантовано знищувати наземні (надводні) цілі за менші витрати, ніж за допомогою керованих ракет, або керованих артилерійських боєприпасів.

Це БПЛА, розроблений ТОВ «Компанія оборонних і радіоелектронних технологій», здатний баражувати над потрібним районом й атакувати у разі виявлення цілі. RAM UAV пройшов випробування в районі проведення операції Об’єднаних сил і показав високі результати протидії ворожим комплексам радіоелектронної боротьби. За словами представників компанії-розробника, широке застосування в конструкції безпілотника композитних матеріалів робить його малопомітним для систем ППО противника.

БПЛА оснащений електричним двигуном, що забезпечує дальність польоту до 30 км на крейсерській швидкості 70 км/год. Запуск здійснюється за допомогою спеціальної катапульти. На розгортання БПЛА необхідно лише 10 хвилин, а максимальний час польоту становить 40 хвилин. Це дає можливість операторам знайти ціль і гарантовано її уразити. Габаритні розміри апарату достатньо компактні. Зокрема, довжина БПЛА – 1,78 метра, розмах крил – 2,3 метра, а максимальна вага – 8 кг, враховуючи вагу бойової головної частини, що може становити до 3 кілограмів – залежно від її типу.

Також на виставці демонстрували багатоцільовий безпілотник PD-1 побудований за модульною системою, яка передбачає використання «швидких замків». Тож БПЛА можна швидко зібрати й розібрати, замінити всі бортові частини, обладнання і корисне навантаження. Це дозволяє, залежно від місії, змінювати його конфігурацію.

Безпілотник обладнано гіростабілізованою платформою двох відеокамер – денної з 30-кратним збільшенням і тепловізійної. Він здатний виконувати політ на висоті близько 3 км. Для PD-1 розроблено спеціальну систему підкрильових контейнерів, яка дозволяє транспортувати в них вантажі або встановлювати в них модуль вертикального зльоту й посадки. Також вона може містити боєприпаси, що значно розширює спектр використання PD-1. Точність застосування осколково-фугасних і кумулятивних боєприпасів з бойовою частиною до 3 кг сягає близько 10 метрів при скиданні з висоти 1 км. Безпілотник має автопілот для автономного польоту запланованим маршрутом навіть за відсутності супутникової навігації. Потужний двигун PD-1 забезпечує політ на відстань до 100 км із корисним навантаженням до 10 кг. Керування відбувається через цифрову систему зв’язку.

Leleka прилетіла до Кувейту

Ще одним представником української експозиції став безпілотний авіаційний комплекс Leleka-100, створений компанією DeViRo. Цей БПЛА являє собою програмно-апаратний комплекс, автономного дистанційно-керованого повітряного апарату для вирішення завдань з аеророзвідки, патрулювання, картографування місцевості з можливістю передачі оперативної інформації та отримання точних географічних координат у режимі реального часу.

Комплекс пристосований для роботи в умовах складної радіоефірної обстановки, у режимі навмисної постановки радіозавад або блокування систем супутникової навігації GPS/GLONASS. Повітряний апарат стійкий до погодних умов і може використовуватися у будь який час доби.

У комплексі реалізовано автоматизоване керування повітряним апаратом протягом усього польоту, що значно спрощує роботу оператора. Існує режим комбінованого керування з частковим втручанням оператора. Керування БпАК відбувається шифрованим цифровим радіоканалом, який дозволяє отримувати дані телеметрії упродовж усього польоту.

Цільове навантаження побудоване за модульною схемою. Це варіанти швидкозмінних пристроїв з єдиним уніфікованим інтерфейсом з’єднання, що дозволяє встановлювати необхідний модуль відповідно до потреб оператора.

Український стенд на виставці відвідував головний гість заходу Начальник Генерального Штабу ЗС Держави Кувейт генерал-лейтенант М. Аль-Хедр, а також керівники і представники генеральних штабів та міністерств оборони ОАЕ, Саудівської Аравії, Єгипту, Йорданії.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник служби захисту інформації в автоматизованих системах, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Снайпер

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Уповноважена особа з закупівель

від 21000 до 51000 грн

Полтава, Полтавська область

Військовослужбовець. Оператор БПЛА

від 20100 до 120100 грн

Київ, Київська область

Такелажник, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080