ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Смішні гроші» від курсантів ХНУПС

MilitaryArt
Прочитаєте за: 3 хв. 11 Грудня 2019, 17:05

Кажуть, що театр починається з гардероба, але для вихованців театрального гуртка Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба він розпочався із кафедри філософії. Саме там 5 років тому народилась ідея ставити театральні вистави, аби розвивати у курсантів їхні таланти, почуття впевненості.

– Під час занять у літературно-художньому гуртку виникла ідея «замахнутися» на повноцінну театральну виставу, – розповідає художній керівник, доцент кафедри філософії Таїсія Чернишова. – Це була п’єса відомого українського драматурга Миколи Куліша «Мина Мазайло». Задум успішно виконали, і глядачам сподобалось. Тоді й вирішили продовжити цю творчу роботу, назвавши свій колектив «Милі люди».

За час існування гуртка курсанти бралися за твори Миколи Гоголя «Ревізор», Михайла Старицького «За двома зайцями», американського драматурга Кена Людвіга «Примадонни» та інші.

Свій талант «Милі люди» встигли продемонструвати вже й за межами видового вишу. Так, «кожедубівці» декілька разів виступали на Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «Співограй», де отримували нагороди за найкращу виставу фестивалю. П’ятикурсник льотного факультету Владислав Гелуненко був нагороджений за найкращу чоловічу роль, а його товариш по навчанню курсант-авіатор Вероніка Мартинова – за найкращу жіночу роль другого плану.

Крайні три місяці вихованці театрального гуртка разом зі своїми ідейними натхненниками – викладачами української мови кафедри філософії – репетирували п’єсу відомого американського драматурга Рея Куні «Смішні гроші».

– Понад годину часу на сцені розгортається захоплива історія, – розповідає начальник кафедри філософії полковник Ігор Будур. – Головний герой п’єси офісний клерк Генрі Перкінс, випадково знаходить дипломат із величезними грошима, які замість безтурботного життя, принесли йому лише безліч клопоту. На сцені постійно виникали дуже кумедні і заплутані ситуації тощо. Сім курсантів проявили неабияку завзятість і старання, унаслідок чого їхня гра була дуже професійною та емоційною.

Головна роль авантюриста Генрі Перкінса дісталася курсанту Владиславові Гелуненку.

– Я із першого курсу займаюся в гуртку. Намагаюся добре вчитися, щоб мої командири відпускали до клубу ХНУПС на позапланові заняття. На сцені буквально перевтілююся в іншу людину, намагаюся жити й думати інакше. Це зробити зовсім не просто, і в цьому мені допомагають поради викладачів-філологів. Ні, про велику сцену та все, що із нею пов’язане, не мрію. Просто хочу бути всебічно розвинутим і не обмежуватися лише службою. Коли стану лейтенантом, то своїм прагненням пошуку нового й цікавого поділюся зі своїми підлегими, – вважає майбутній офіцер.

Прем’єрний показ у ХНУПС «Смішних грошей» викликав море оплесків з боку сотень захисників України. Після вистави заступник начальника університету полковник Микола Коваленко підійшов до артистів та подякував за талант.

– Я пишаюся, що в нашому славетному виші є такі професійні актори, – сказав він. – Обов’язково рухайтеся далі, до нових творчих висот. Це потрібно і вам, і всім іншим курсантам для зміцнення віри у власні сили. Браво! Бравісимо!

За словами викладачів театрального гуртка Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, нині вони вже готуються до виступу під час чергового Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв «Співограй». Нова вистава буде ще цікавіщою за попередні, а хлопці та дівчата глибше зануряться у свої ролі. Проте, що саме поставлять, наразі вони тримають у таємниці.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Телефоніст, лінійний наглядач

від 23000 до 73000 грн

Болград, Одеська область

Технік із системного адміністрування

від 21000 до 51000 грн

Чернігів

Чернігівський зональний відділ ВСП

Фельдшер

від 17500 до 100000 грн

Харків

АРЗ СП ГУ ДСНС України у Луганській області

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Стрілець – снайпер

від 20000 до 120000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Артилерійський розрахунок (номер обслуги, служба за контрактом в ЗСУ)

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП