ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

До складу ВМС ЗС України передали патрульні катери типу «Айленд»: «Старобільськ», «Слов’янськ», а також пошуково-рятувальне судно «Олександр Охрименко»

Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 5 хв. 13 Листопада 2019, 15:56

Сьогодні, 13 листопада, в Одесі на головній базі національного військового флоту відбулись урочисті заходи з нагоди передачі до складу ВМС ЗС України патрульних катерів класу «Айленд»: «Старобільськ»,

«Слов’янськ», а також пошуково-рятувального судна «Олександр Охрименко».

У заходах взяли участь заступник міністра оборони України Анатолій Петренко, представники Посольства США в Україні, дипломати й інші іноземні гості, зокрема з країн НАТО, військовослужбовці корабельно-катерного складу флоту, волонтери, духовенство та громадськість.

Отримані від США патрульні катери набули назв міст українського Донбасу — Слов’янськ і Старобільськ. У цих найменуваннях увічнена пам’ять полеглих захисників України, уродженців саме цих міст — матроса Олександра Веремеєнка та старшого матроса Степана Криля із Старобільська, матроса Романа Напрягля, старшого матроса Сергія Майбороди зі Слов’янська. Вони віддали життя за незалежність України та її європейське майбутнє.

За словами Анатолія Петренка, надійний захист національних інтересів у Чорноморсько-Азовському регіоні — це справа честі та стратегічне завдання українського флоту й сил оборони в цілому.

‒ Наша мета амбітна, але досяжна: через послідовне впровадження оборонної реформи за стандартами НАТО активно рухатись шляхом непохитної реалізації стратегічного курсу держави на європейську та

євроатлантичну інтеграцію. Працювати над системним зростанням масштабів і змісту нашого стратегічного партнерства з США в оборонній сфері. Ця подія — переконлива історія успіху наших відносин та демонстрація того, що насправді можливо все, ‒ відзначив Анатолій Петренко.

Про нові кораблі від національного виробника

Вже до кінця цього року, за словами Анатолія Петренка, планується завершити випробування і ввести до складу ВМС ЗС України ще три бойові кораблі від національного виробника. Щонайменше такі ж показники в планах вітчизняного оборонного відомства і на 2020 рік.

‒ Упевнений: наші американські партнери і надалі нас потужно і симетрично підтримуватимуть для якнайшвидшого відновлення корабельного складу ВМС ЗС України. Потрібно спільно працювати над інфраструктурою базування флоту, соціальним захистом військових моряків та членів їхніх сімей. Надалі слід покращувати наші спроможності, що стосуються ситуаційної обізнаності, морської патрульної авіації та високоточних засобів ураження, ‒ підкреслив заступник міністра оборони України.

США передадуть ВМС ЗС України ще три патрульні катери класу

«Айленд»

Про це в Одесі заявив тимчасово повірений у справах США в Україні пан Джозеф Пеннінгтон.

‒ Катери «Старобільськ» і «Слов’янськ» є лише невеликою частиною допомоги у сфері безпеки, яку США вже надали Україні з 2014 року. В рамках нашої підтримки України, я також радий повідомити, що на додачу до цих двох патрульних катерів класу «Айленд», які передаємо сьогодні, Сполучені Штати Америки нададуть ще три додаткові катери цього ж класу. Це катери Берегової охорони США, які в подальшому збільшать військово-морські спроможності ВМС України. США допомагатимуть у сфері безпеки для підтримки України в умовах російської агресії. І не лише надаючи підготовку та техніку, а й залучаючи радників із питань оборонної реформи для розвитку професійних Збройних Сил. Сполучені Штати як стратегічний партнер України, пишаються тим, що надають обладнання і техніку, а також дорадчу допомогу, щоб підтримати в захисті суверенітету і територіальної цілісності. Як і в реалізації своїх прагнень до набуття членства в НАТО. Ми стоятимемо поруч з Україною на кожному кроці цього шляху, — сказав пан Джозеф Пеннінгтон.

Бойові можливості «Айлендів» значно зростуть

У загальній системі бойового застосування національних ВМС патрульні катери «Старобільськ» та «Слов’янськ» залучатимуть до виконання таких завдань як: захист судноплавства, захист портів і морських комунікацій, патрулювання в межах виняткової морської економічної зони, забезпечення розгортання сил (військ), посилення охорони морських ділянок державного кордону, прикриття конвоїв під час забезпечення перевезення вантажів у морі.

Крім того, спроможності цих катерів дозволятимуть залучати їх до операцій із боротьби з проявами піратства, незаконної міграції та контрабанди в акваторії чорноморсько-азовського басейну, участі в пошуково-рятувальних операціях з надання допомоги аварійним об’єктам. Завдяки їхнім морехідним можливостям «Айленди» можна буде застосовувати як у Чорному та Азовському морях, так і в Середземному.

За словами начальника управління кораблебудування Командування ВМС ЗС України капітана 1 рангу Василя Радчука, до кінця 2019 року бойові можливості «Айлендів» значно зростуть за рахунок їхнього доозброєння.

‒ До кінця поточного року на катерах встановлять великокаліберний кулемет калібру 12,7 мм. А 2020-го оснастимо їх автоматичними гарматами з дистанційним керуванням та комплексами радіотехнічного озброєння. Загалом розглядаємо три можливі варіанти дооснащення катерів. Оберемо найоптимальніший. Насамперед слід вивчити можливості катерів під час виконання завдань у морі, подивитися на роботу енергетичних установок тощо,‒ розповів в інтерв’ю кореспондентам АрміяInform капітан 1 рангу Василь Радчук.

Про можливості пошуково-рятувального судна «Олександр

Охрименко»

Пошуково-рятувальне судно «Олександр Охрименко» відповідно до тактико-технічних характеристик і можливостей у складі ВМС ЗСУ залучатиметься до пошуково-рятувального та протимінного забезпечення,

забезпечення проведення водолазних, гідрографічних, науково-дослідних й інших спеціальних робіт. Судно здатне розміщувати на борту аварійно-рятувальну групу з відповідним аварійно-рятувальним і водолазним

обладнанням для робіт на аварійних об’єктах. Також до функціональних спроможностей судна входить організація робіт з підйому затонулих об’єктів, транспортування вантажів, протипожежне забезпечення, проведення робіт з ліквідації наслідків забруднення водної поверхні та виконання зварювання та різання під водою тощо.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Наші дронщики знищили 2 гармати МТ-12 «Рапіра» та бліндаж окупантів

Наші дронщики знищили 2 гармати МТ-12 «Рапіра» та бліндаж окупантів

У приціл сталевих прикордонників потрапили дві російські гармати, бліндаж та жива сила ворога.

Володимир Зеленський заслухав доповіді щодо фронту: завдання — максимально стримувати російські штурми

Володимир Зеленський заслухав доповіді щодо фронту: завдання — максимально стримувати російські штурми

Президент Володимир Зеленський заслухав доповіді Міністра оборони Рустема Умєрова та Головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського щодо щодо ситуації на фронті та визначив головні завдання для ЗСУ.

Президент: Україна зробить запит на засідання Ради Україна — НАТО щодо ППО

Президент: Україна зробить запит на засідання Ради Україна — НАТО щодо ППО

Україна зробить запит на скликання засідання Ради Україна — НАТО, присвяченого протиповітряній обороні.

З листоноші до очільниці «роспошти»: колаборантка-кар’єристка отримала 11 років ув’язнення

З листоноші до очільниці «роспошти»: колаборантка-кар’єристка отримала 11 років ув’язнення

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримала ще одна колаборантка, яка працювала на агресора у період окупації частини Харківщини.

ПАРЄ ухвалила Резолюцію про передачу заморожених активів рф на відбудову України

ПАРЄ ухвалила Резолюцію про передачу заморожених активів рф на відбудову України

Сьогодні, 16 квітня, у стінах ПАРЄ відбувся «український день», під час якого парламентарії ухвалили важливу Резолюцію щодо підтримки відбудови України.

На Львівщині у ЦНАПах рідні військових можуть проконсультуватися з працівниками ТЦК та СП

На Львівщині у ЦНАПах рідні військових можуть проконсультуватися з працівниками ТЦК та СП

На Львівщині у ЦНАПах рідні військовослужбовців можуть звернутися за консультацією до працівників ТЦК та СП. Наразі визначено 16 таких локацій.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Санітарний інструктор у Дрогобич

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079

Оператор взводу радіоелектронної боротьби

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Бойовий медик взводу, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Хмельницький, Хмельницька область

Офіцер групи планування

від 29250 до 75000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Моторист-механік катера, судна, військовослужбовець

від 22000 до 52000 грн

Одеса, Одеська область