ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Президент Сербії визнав поставки зброї на Донбас

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Листопада 2019, 18:05

Президент Сербії Александар Вучич не виключає, що сербські мінометні снаряди могли потрапити на Донбас шляхом перепродажу. Однак він відкинув прямий імпорт, повідомляє сайт UA.NEWS.

Хоч законодавчої заборони на постачання зброї Україні із Сербії немає, продажі мін Києву можуть підірвати відносини з РФ, пише портал  N1info.

«Вони (опозиція) звинуватили нас у вбивстві російських дітей в Донецьку і Луганську, тому що ми продаємо зброю в Україну. Вони хочуть погіршення відносин між нашою країною і Росією. Вони показали документ, який повинен продемонструвати провину Сербії», – прокоментував ситуацію Вучич.

Згідно з матеріалами, опублікованими депутатом від опозиції Марінікою Тепіч, міни виробництва заводу «Крушік» купила сербська компанія «Техноремонт». Далі озброєння опинилось в Україні шляхом реекспорту через польську компанію Nattan. Представником цієї фірми був українець Віталій Дементьєв. Крім того, у поставках фігурує кіпрська фірма PetraLink Limited, яка засвітилася у розслідуванні ГПУ про розтрату грошей Міністерства оборони України.

«Про що змовчав Вучич: 1) завод «Крушік» домовлявся безпосередньо з «іноземним партнером з України»; 2) що це кіпрська фірма Petralink, якою володіє син українського генерала Володимира Петенка, засудженого за торгівлю зброєю; 3) що на це дали згоду МВС, Агентство інформаційної безпеки, Міноборони та Міністерство торгівлі», – написала депутат у соцмережах.

Раніше президент Сербії підтримав територіальну цілісність України, оскільки Україна підтримує територіальну цілісність Сербії.

Нагадаємо, РФ акредитувала сербського снайпера «ДНР» як іноземного кореспондента. Про прибуття на Донбас групи сербських найманців-снайперів на чолі з ватажком Деяном Беричем (позивний «Декі») штаб АТО повідомляв ще в 2017.

Читайте нас в Telegram
За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер штабу, старший лейтенант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

DevOps engineer

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Військовослужбовець

від 20000 до 100000 грн

Київ

Печерський РТЦК та СП

Військовослужбовець, водій-заправник

від 20000 до 22000 грн

Київ

Військова частина А2788

Оператор ПК, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Дрогобич

Військова частина А1546