ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В ППО вперше застосують мобільний командний пункт «Ореанда»

Навчання та тренування
Прочитаєте за: 2 хв. 4 Жовтня 2019, 16:12

У підрозділах зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України розпочалися підсумкові тактичні навчання з бойовою стрільбою. Перевірять вишкіл розрахунків під час бойових пусків зенітних керованих ракет по повітряних цілях, майстерність володіння тактичними прийомами впродовж ведення протиповітряного бою, мобільність та злагодженість дій особового складу.

– Головною особливістю цьогорічних навчань є те, що наші підрозділи застосовуватимуть сучасний автоматизований мобільний командний пункт «Ореанда», – повідомив АрміяInform начальник зенітних ракетних військ Командування Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Юрій Ставський. – Це перше застосування «Ореанди» зенітним ракетним полком в умовах, максимально наближених до бойових, після надходження його на озброєння. До цього «Ореанда» пройшла успішні заводські випробування та показала свою ефективність на подібних навчаннях минулих років.

Цьогорічні підсумкові навчання проводяться у чотири етапи. Нині триває перший. Він розпочався вчора із повітряного командування «Центр». Сьогодні до навчань підключилось ПвК «Схід». Підрозділи відпрацьовують прикриття важливих державних об’єктів у районах постійної дислокації.

Під час другого етапу основним завданням буде переміщення у визначений район. Дивізіони «Буків» і «трьохсоток» висунуться до району виконання навчально-бойових завдань раптово, зі штатним озброєнням та військовою технікою. Особовий склад відпрацює практичні навички під час організації та здійснення маневрів підрозділами на запасні позиції, маскування стартових позицій, введення противника в оману.

На третьому етапі підрозділи ППО відпрацюють підготовку та ведення протиповітряного бою у новому районі, де відбуватимуться безпосередньо бойові стрільби. Заключний етап – оперативне залишення вогневих позицій і повернення в райони постійної дислокації.

У Командуванні виду зазначають, що цього року розмах навчань буде більшим, ніж минулого. Зокрема, залучається більше озброєння, більше особового складу, проведуть більше пусків ракет. Під час кульмінації навчань відбиватимуть масований повітряний напад ворога та збиватимуть повітряні цілі одночасно два зенітні ракетні полки «С-300П» та «Бук-М1», а також окремі дивізіони «С-125».

– Ми змушені постійно нарощувати бойові спроможності підрозділів зенітних ракетних військ, – говорить генерал-майор Юрій Ставський. – Цього року до підрозділів ЗРВ продовжать надходити відновлені комплекси різних модифікацій типу «С-300», «Бук» та «С-125».

До навчань зенітних ракетних військ також залучаються авіація і РТВ. Винищувачі бригад тактичної авіації імітуватимуть авіаналіт. Радіотехнічні війська здійснюватимуть розвідку та розпізнавання цілей. А роль мішеней виконуватимуть БпЛА ВР-3 «Рейс».

Крім того, фахівці ЗРВ візьмуть участь у випробуваннях нового озброєння та здійснять контрольно-льотні випробування зенітних керованих ракет у рамках науково-дослідних робіт.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник-далекомірник, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Технік із системного адміністрування

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Старший стрілець-оператор

від 26000 до 126000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Технік з виконання ремонтних робіт та технічного обслуговування

від 25000 до 125000 грн

Шепетівка, Хмельницька область

Водій

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Механік

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП