ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Російський бомбардувальник-невидимка: вперед у минуле

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 27 Вересня 2019, 11:40

Американський важкий малопомітний стратегічний бомбардувальник В-2 Spirit

У Росії заявили про початок розроблення нового стратегічного бомбардувальника-ракетоносця із застосуванням стелс-технологій — ПАК ДА (перспективний авіаційний комплекс дальньої авіації). Його планують виконати в аеродинамічній схемі «літаюче крило». Таким чином Кремль вирішив створити чергове «диво техніки», яке за російською традицією «не матиме аналогів у світі й буде унікальним».

Голова Мінпромторгу РФ Денис Мантуров повідомив пресі, що літак проєктує провідне підприємство ПАО «Туполєв». У січні цього року росіяни визначились із зовнішнім виглядом літака та підписали з виконавцем контракти для запуску виробництва. Перший політ заплановано на 2025 рік. Віцепрем’єр РФ Юрій Борисов підкреслив, що цей бомбардувальник здатний нести максимальну кількість зброї, стане непомітним та зможе використовувати будь-які аеродроми. ПАК ДА оснастять ракетами — гіперзвуковими і класу «повітря-повітря». Це, як уважають конструктори, дасть змогу виконувати завдання без прикриття винищувачів. У будівництві літака використовуватимуть композитні матеріали з властивістю стрімкого зменшення поверхні, що поглинає радіохвилі. Встановлять і безфорсажні турбореактивні двоконтурні двигуни з плоскими соплами для ускладнення виявлення теплого реактивного струменя інфрачервоними комплексами.

Довідково: вперше стелс-технології застосували брати Вальтер та Раймар Гортени, вибравши для свого експериментального літака аеродинамічну схему «літаюче крило». 1 березня 1944 року в м. Гетінген (Німеччина) відбувся перший політ створеного братами реактивного літака Gotha Go 229.

Росіяни планують створити «літак-невидимку», простіше кажучи, скопіювати американський малопомітний стратегічний бомбардувальник В-2 Spirit, який уперше піднявся в повітря 30 років тому — 17 липня 1989-го. Американці завершили випуск цього літака у 1999-му, обмежившись серією з 21 машини. Він постійно проходить модернізацію: замінюють радіолокаційні системи, поліпшують керування зброєю тощо. Завдяки цим удосконаленням бомбардувальник має доступ до єдиної бойової інформаційно-керівної системи Пентагону. В історії авіації це найдорожчий у світі літак, вартість однієї машини перевищує 2 млрд доларів. Водночас, коли росіяни намагаються створити літак ХХ століття, який давно перебуває на озброєні армії США і пройшов випробування у військових конфліктах, американці приступили до розроблення літака ХХІ століття В-3. Новинка відповідатиме найсучаснішим вимогам, а саме: матиме штучний інтелект, автономність, малопомітність, взаємодію з усіма родами військ на полі бою. Триває розроблення двох версій — пілотованого варіанта та безпілотного. Пентагон заявив: літак буде готовий до застосування у 2025-му.

Повертаючись до кремлівського проєкту, варто зазначити, що на розроблення російського варіанта В-2 заплановано витратити понад 10 млрд рублів, з яких половину спрямують на створення двигуна. Зрештою, що вийде в росіян, покаже час. Але стиль створювати і копіювати зброю, яку вже давно використовують, для нашого східного сусіда залишається незмінним.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Пілот (оператор) безпілотних літальних апаратів, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО

Інструктор з вогневої підготовки

від 24000 до 49550 грн

Харків, Харківська область

Механік-водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 23000 грн

Данилівка, Київська область

Начальник групи охорони та патрульно-постової служби

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Водій кат. В, С, військовослужбовець

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Інспектор прикордонної служби (Бригада Гвардії наступу “Помста”)

від 25000 до 125000 грн

Черкаси, Черкаська область