ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Військово-Морських Силах розпочались масштабні збори з командирами бригад та полків

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 28 Серпня 2019, 11:42

Збори проходять під головуванням командувача Військо-Морських Сил Збройних Сил України адмірала Ігоря Воронченка. Слід зазначити, що у перший день, на одному з полігонів Одеської області, свої можливості продемонстрували фахівці зв’язку, радіотехнічної розвідки, радіоелектронної боротьби, інженери та медики. Військові показали  сучасні вітчизняні та закордонні зразки озброєння та техніки, які надійшли у військові частини протягом останніх років, а також передові методики застосування цієї техніки з урахуванням узагальненого бойового досвіду, як на суші, так і на морі.

– Розпочали збори з командирами бригад, їх заступниками та посадовими особами, які прирівнюються до них, – наголосив адмірал Ігор Воронченко. – Ми хочемо довести до командирів нові вимоги, узагальнений та проаналізований досвід, який ми здобули під час застосування нашого сухопутного компонента протягом ведення бойових дій, а також ті уроки, які ми отримуємо в морі.

На першому учбовому місці учасникам зборів дали можливість детальніше ознайомитися із сучасними системами зв’язку та інформаційною системою висвітлення обстановки, остання, до речі, викликала особливу зацікавленість. Мова йде про спеціальну вітчизняну розробку, яка започатковувалась як волонтерський проєкт, і за декілька років завдяки зусиллям флотських спеціалістів перетворилась у потужну платформу. Ця комп’ютерна програма, що використовує дані GPS трекінгу, нещадно пройшла тестування на сумісність з аналогічними платформами країн НАТО, а це дає українським морякам доступ до баз даних щодо морських цілей у будь-якому районі Світового океану.

Далі про свої «новинки» розповіли військовослужбовці підрозділів радіотехнічної розвідки, інженери показали порядок встановлення вибухових протидесантних загороджень на морському узбережжі, провели показове заняття з мінної безпеки, організацію дій корабельних підривних команд на березі. Як організовувати пункти радіаційного та хімічного спостереження розповіли спеціалісти РХБЗ, а медики продемонстрували майстер-клас із евакуації пораненого з поля бою та наданню першої медичної та першої лікарської допомоги.

– Головною метою проведення зборів є вдосконалення практичних та теоретичних навичок відповідних командирів щодо застосування підрозділів та частин бойового оперативного забезпечення ВМС ЗС України, підготовки та ведення бойових дій, управління відповідними підрозділами та обмін бойовим досвідом, – зазначив ТВО заступника командувача з бойової підготовки капітан 1 рангу Олексій Доскато. – Сьогодні було розглянуто лише перший блок, учасники зборів мали змогу ознайомитися з окремими елементами систем оперативного бойового забезпечення, які застосовуються у ВМС.

Наступним етапом зборів стане проведення низки практичних навчань та тренувань у військово-морській базі «Південь», у північно-західній частині Чорного моря та на полігоні в районі проведення ООС.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
За добу знешкоджено понад 300 вибухонебезпечних предметів — ДСНС

За добу знешкоджено понад 300 вибухонебезпечних предметів — ДСНС

Підрозділами ДСНС протягом доби здійснено 291 виїзд на ліквідацію наслідків обстрілів окупантами населених пунктів та об’єктів інфраструктури, ліквідовано 5 пожеж, надано психологічну допомогу 132 особам.

Армія рф минулої доби атакувала 115 населених пунктів України

Армія рф минулої доби атакувала 115 населених пунктів України

За минулу добу, 25 квітня, російські війська обстріляли територію 9 областей України.

Рада взяла за основу законопроєкт про ветеранську патронатну службу

Рада взяла за основу законопроєкт про ветеранську патронатну службу

Верховна Рада України за основу взяла законопроєкт про державну ветеранську патронатну службу № 9423.

Ворог завдав ударів з різного озброєння по Харківщині, 13 осіб дістали поранення

Ворог завдав ударів з різного озброєння по Харківщині, 13 осіб дістали поранення

За минулу добу, 25 квітня, росія з артилерії та мінометів обстріляла близько 15 населених пунктів Харківщини. Авіаударів зазнали Уди, Липці, Мале Веселе, Плетенівка, Охрімівка, Водяне, Борова.

Глава Пентагону обговорив з міністром оборони Румунії подальшу допомогу Україні

Глава Пентагону обговорив з міністром оборони Румунії подальшу допомогу Україні

Глава Пентагону Ллойд Остін у телефонній розмові з міністром національної оборони Румунії Анхелем Тілваром обговорив вторгнення росії в Україну і подальшу координацію допомоги Україні у сфері безпеки.

Танки десантуватись не бояться: Армія США вперше після появи Abrams почала отримувати нові бронемашини M10 Booker

Танки десантуватись не бояться: Армія США вперше після появи Abrams почала отримувати нові бронемашини M10 Booker

У підрозділи Армії США почали надходити на озброєння нові легкі танки M10 Booker, що поєднують у собі вогневу міць та мобільність для підтримки військ.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, військовий

від 20000 до 120000 грн

Харків

226 окремий батальйон 127 ОБр Сухопутних Військ ОК Північ

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Стрілець/чиня-санітар/ка (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 25000 грн

Подільськ

Державна прикордонна служба України

Стрілець

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

113 окремий батальйон 110 ОБр Сил ТрО