ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Львові відкрили виставку українських прапорів

MilitaryArt Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 22 Серпня 2019, 11:42

У Львові у Будинку офіцерів з нагоди Дня Державного Прапора України та 28-ї річниці Незалежності відкрили виставку українських прапорів сучасної історії Збройних Сил України.

Організатори виставки — 58-й будинок офіцерів та Воєнно-історичний музей цього військового закладу культури. В експозиції представлені прапори трьох категорій.

Перша — бойові прапори з’єднань і військових частин, зокрема перший Бойовий прапор України. Його 1994 року вручили командувачу військами Прикарпатського військового округу, проте він неофіційний, адже тоді у Міністерстві оборони України документів щодо Бойових прапорів ще не було. Другий — Бойовий прапор 81-ї тактичної групи, яка виконувала завдання у Республіці Ірак. Третій експонат — Штандарт командувача Західного оперативного командування. Створений у 2004 році, його демонструють як один з елементів розвитку геральдики у ЗС України.

Друга категорія — демонстраційні прапори. Вони призначені для візуалізації приналежності до того чи іншого військового підрозділу, виду ЗС України тощо. Серед них є прапори Високомобільних десантних військ (нині — Десантно-штурмові війська), інших військових підрозділів. Особливу увагу привертає червоно-чорний прапор танкової роти 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Його цьому підрозділу передали учні 27-ї загальноосвітньої школи міста Львова прямо у район проведення Антитерористичної операції. Танкісти тоді захищали підступи до Маріуполя.

Третю категорію представляють пам’ятні прапори. Ці знамена безпосередньо перебували у районах, де точилися бої із російським агресором. Військовослужбовці, які поверталися з Донбасу, на згадку про часи, коли пліч-о-пліч зі своїми побратимами боронили українську землю, розписували прапори, залишаючи на них побажання, привітання, адреси, телефони. Таким чином вони зберігали зв’язок одне з одним.

Експозицію виставки прикрашає й унікальний прапор, що весь час подій на Майдані провисів над Кабінетом Міністрів України. 27 лютого 2014 року з дозволу Арсенія Яценюка (саме тоді його було призначено Прем’єр-міністром) хлопці з 9-ї сотні Майдану зі Львова зняли його з флагштока і згодом передали до Воєнно-історичного музею 58-го будинку офіцерів. Поруч із ним можна побачити оригінальні речі з часів Майдану: бронежилет, створений героями Революції гідності з підручних матеріалів, балаклава Самооборони Майдану та розписаний шолом, який 9-та сотня відібрала у підполковника спецпідрозділу «Беркут».

Також виставлені яскраві докази російської збройної агресії проти України. Серед них уламки мін, снарядів, боєприпасів від реактивних систем залпового вогню тощо. Окремо виділено бронежилет, у який потрапила ворожа куля, її сліди чітко видно на бронепластині. Він належав Героєві України генерал-майору Андрію Ковальчуку, який у 2014 році, будучи полковником, здійснював прорив до Луганського аеропорту і другою кулею був поранений у плече. Він тоді залишився в строю і завершив бойову операцію.

Виставка працюватиме до 28 серпня.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

ОСУВ «Хортиця» спростувало інформацію про захоплення росіянами заводу у Красногорівці

Оперативно-стратегічне угруповання військ «Хортиця» спростувало інформацію щодо захоплення російськими окупантами вогнетривкого заводу в селі Красногорівка Донецької області.

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Зросла кількість загиблих та поранених внаслідок обстрілу Удачного на Донеччині

Станом 18:00 25 квітня 3 людини загинуло і 4 було поранено.

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Володимир Зеленський провів Ставку: обговорювалося прикриття життєво необхідних для країни об’єктів

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, на якому обговорювалося питання щодо прикриття життєво необхідних для країни об’єктів.

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

В інтерв’ю Fox News Володимир Зеленський розповів чи була Україна близька до поразки через затягування американської допомоги і як варто будувати стійку та тривалу безпеку в Європі.

ДОТ знайшов нового постачальника продуктів харчування для ЗСУ на Харківщині

ДОТ знайшов нового постачальника продуктів харчування для ЗСУ на Харківщині

Державний оператор тилу підписав контракт з новою компанією для виконання заявок у Харківській області — ТОВ «АСІКС ГРУП».

Президент посмертно нагородив орденами й медалями 198 українських воїнів

Президент посмертно нагородив орденами й медалями 198 українських воїнів

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 198 захисників України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Старший бойовий медик

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Радіотелефоніст мінометної батареї, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Інструктор з топографії, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Військова служба за контрактом: Обери свою майбутню професію!

від 21300 до 121200 грн

Сновськ, Чернігівська область

Стpілець-зенітник, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ