ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Суд Києва відмовив Міноборони в поновленні дії наказу про перехід війська на нову систему харчування

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Серпня 2019, 17:06

2 серпня Окружний адміністративний суд Києва відмовив у поновленні дії наказу Міністерства оборони України № 90 від 03.04.2019 «Про перехід військових частин (установ, закладів) Збройних Сил України на систему продовольчого забезпечення із застосування каталогу продуктів харчування в 2019 році». Ухвалу винесла суддя ОАСК Олена Мазур. Та сама суддя, яка раніше (15 липня 2019 року) зупинила дію наказу № 90.

Через непоновлення дії цього документа, у Збройних Силах зупинено перехід на нову систему харчування, яка значно покращує продовольче забезпечення військовослужбовців та є одним із кроків із запровадження в армії стандартів НАТО. Водночас, як прокоментував ситуацію головний спеціаліст Юридичного департаменту МО України Дмитро Кривошея, військові частини, які раніше перейшли на харчування за каталогом, продовжуватимуть харчувати особовий склад за новою системою, адже тоді процес регулював інший наказ.

Причиною судового процесу став позов до оборонного відомства фізичної особи – підприємця (ФОП) Богдан Алли Костянтинівни (неодноразової учасниці продовольчих тендерів МОУ), яка вважає, що наказ № 90 містить ознаки регуляторного акту та регулює адміністративні відносини між Міністерством оборони як органом державної влади та господарюючими суб’єктами. На її думку, він має бути скасований, оскільки прийнятий з порушенням відповідної процедури, прописаної для регуляторних актів.

Під час судового засідання 2 серпня (на яке, до речі, позивачка не з’явилася) представники МО України звернули увагу суду на те, що наказ № 90 має організаційно-розпорядчий характер, дія якого розповсюджується виключно на структурні підрозділи Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ. Однак суд не знайшов процесуальних підстав скасувати своє попереднє рішення, хоча зазначив, що дослухається до доводів юристів МОУ під час розгляду справи по суті (судове засідання призначене на 13 серпня).

– Ухвалу суду про забезпечення адміністративного позову Міністерство оборони оскаржить в апеляційному порядку в межах визначених процесуальних строків, – зазначив АрміїInform Дмитро Кривошея.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець

від 20100 до 120100 грн

Миколаїв

Інгульський РТЦК та СП

Водій (кат. B, C, D), військовослужбовець

від 20500 до 20500 грн

Городок (Житомирська обл.)

Військова частина А2192

Гранатометник

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Штурман БПЛА

від 50000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Військовий капелан

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Електрозварник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область