ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Німеччина розкритикувала Трампа за позицію щодо повернення Росії до G7

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Серпня 2019, 12:32
U.S. President Donald Trump attends a signing ceremony for the Interdict Act into law, to provide Customs and Border Protection agents with the latest screening technology on the fight against the opioid crisis, in the Oval Office of the White House in Washington D.C., U.S., January 10, 2018. REUTERS/Carlos Barria

Уряд ФРН критично відреагував на підтримку американським президентом Дональдом Трампом ідеї повернути Росію до клубу найрозвинутіших країн світу, котрий нині збирається у форматі  «Великої сімки» (G7).

Покликати Росію на саміт наступного року запропонував президент Франції Еммануель Макрон. З ним погодився американський лідер Дональд Трамп, який заявив, що доречніше було б бачити Росію у складі «Великої вісімки», так як багато речей, які обговорюються у G7, стосуються її.

Як передає Reuters, речник німецького уряду Штеффен Зайберт повідомив, що країни G7 разом вирішили у 2014 році виключити РФ з клубу через анексію нею українського Криму й підтримку війни на Донбасі. «Досі обидві ситуації зберігаються», — наголосив Зайберт. За інформацією Deutsche Welle, прессекретар уряду ФРН вважає, що лише після зміни цієї ситуації можна говорити про повернення РФ до G8.

Нагадаємо, що після ідеї Макрона та підтримки її Трампом, деякі світові лідери одразу розкритикували цей крок без реакції з боку Росії. Сам президент Франції Еммануель Макрон тут же заявив: повернення Росії до «Великої сімки» було б стратегічною помилкою — спочатку слід вирішити «кризу в Україні».

Макрон додав, що повернення Росії можливе «у перспективі», але запрошення російської сторони в G8 без всяких умов буде ознакою слабкості країн-учасниць. Свого французького колегу і власний уряд підтримала канцлер Німеччини Ангела Меркель. На зустрічі з британським прем’єр-міністром вона заявила, що про реальний прорив у питанні повернення Росії поки говорити не доводиться.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон теж переконаний, що поки рано говорити про повернення Росії до G7 і відновлення «Великої вісімки»: «Я в курсі ідей про реінтеграцію Росії в G7, але … аргументи на користь повернення Росії поки тільки належить знайти», — сказав глава британського уряду.

Нагадаємо: участь Росії у клубі найрозвиненіших країн світу, що до 2014-го збирався у форматі G8, припинили у відповідь на анексію Криму. Відтоді клуб повернувся до попереднього формату — G7. Нині членами «Великої сімки» є США, Японія, ФРН, Велика Британія, Франція, Італія і Канада. Це об’єднання існує з 1975 року. Цього року саміт лідерів G7 відбудеться з 24 по 26 серпня у Франції в Біарріці.

За матеріалами: Deutsche Welle / Фото: Reuters

Читайте нас в Telegram
На війні її рятує… амігурумі: історія жінки — командира

На війні її рятує… амігурумі: історія жінки — командира

Світлана командує одним з підрозділів 22-ї окремої механізованої бригади. Кореспонденту АрміяInform вона розповіла про свій військовий шлях від солдата до офіцера, а також про те, що нині воюють її чоловік і син.

Нагороди від Головнокомандувача ЗСУ: скількох українців вже відзначено

Нагороди від Головнокомандувача ЗСУ: скількох українців вже відзначено

Поштовхом до створення нової моделі нагородної системи українського війська стало впровадження військової форми одягу нового зразка, розробники якої орієнтувалися на досягнення попередніх форм української державності.

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Технік, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій

від 21000 до 50000 грн

Балта

Військова частина А1559

Бойовий медик у Стрий

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847

Майстер, військовослужбовець

від 21000 до 21000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

Старобільський РТЦК та СП

Оператор БПЛА (ЗСУ, МП ВМСУ)

від 51000 до 121000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква