ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Одещині майбутніх офіцерів гартують на полігоні

Вишкіл
Прочитаєте за: 2 хв. 9 Серпня 2019, 15:35

Понад 140 майбутніх офіцерів, що цього року успішно склали вступні іспити та поповнили лави одеської Військової академії, проходять інтенсивний курс первинної військово-професійної підготовки на базі Центру забезпечення навчального процесу військового вишу.

Нагадаємо: цього року конкурс, залежно від спеціальності, становив 3–6 особи на місце. Найпопулярнішими стали бойові спеціальності: командири десантних підрозділів, морської піхоти, розвідки, сил спеціального призначення.

Зазначимо, що третина першокурсників — військовослужбовці, більшість з яких має досвід участі в АТО/ООС. Серед цивільної молоді, що брала участь у вступній кампанії, переважно це випускники ліцеїв із підвищеною військово-фізичною підготовкою з усієї України. Разом з юнаками здобуватимуть офіцерські звання понад 40 дівчат.

Під час практичних занять на полігоні хлопці та дівчата опановують ази тактичної, вогневої, розвідувальної, фізичної, стройової, топографічної, інженерної, психологічної підготовки, організації зв’язку, захисту від зброї масового враження, а також вивчають статути ЗС України і основи військової педагогіки та психології.

Головна увага польового виходу зосереджена на наданні курсантам необхідних практичних навичок щодо дій солдата та сержанта в бою. Першокурсники відпрацьовують вправи навчальних стрільб зі стрілецької зброї та метання ручної гранати. Курсантів знайомлять з основами тактичної медицини і прийомами надання першої допомоги.

Особливість табірного збору — проходження випробувань, зокрема обкатка танком із подальшим відпрацюванням елементів боротьби з танками та іншими броньованими об’єктами противника.

— Загалом це практичне тренування включало в себе кілька етапів. Насамперед вивчення теоретичної частини, штатних і нештатних засобів для боротьби з танками та іншими бронемашинами. Далі важливо було навчити курсантів правильних одиничних практичних дій на полі бою та у складі тактичної групи. І, звісно, ключовий момент тренування — метання гранати на влучність і враження броні противника, — розповідає начальник кафедри тактики та загальновійськових дисциплін Військової академії (м. Одеса) полковник Юрій Лісниченко.

За словами офіцера, першокурсники демонструють фізичну витривалість, психологічну стійкість і готовність до дій в екстремальних умовах, наближених до бойових.

Окрім того, з курсантами проведуть заняття на смузі психологічної підготовки, перевірять загальну фізичну готовність під час марш-кидків із повним спорядженням і проведуть інші заходи.

Після польової фази первинної військово-професійної підготовки курсанти продовжать навчання у пункті постійної дислокації, де складуть Військову присягу на вірність Українському народові.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
росіяни навіть не усвідомлювали, що можуть накоїти на Чорнобильській атомній станції — офіцер ЗСУ Андрій

росіяни навіть не усвідомлювали, що можуть накоїти на Чорнобильській атомній станції — офіцер ЗСУ Андрій

26 квітня 1986 — одна з тих дат, що розмежувала світ на «до» і «після». Це дата, коли відбулася аварія на Чорнобильській атомній електростанції з руйнуванням четвертого реактора і викидом радіоактивних речовин назовні.

40 мільйонів доларів на вітер: російська армія продовжує самознищення

40 мільйонів доларів на вітер: російська армія продовжує самознищення

Від лютого цього року наші Сили оборони знищили декілька повітряних цілей противника, які до цього часу наші захисники не мали змоги ліквідувати. Це й ворожий літак Ту-22М3, і ракета Х-22.

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

АрміяInform вже розповідала про снайпера Збройних Сил України, який ліквідував російського офіцера з дистанції 1800 метрів — куля ввійшла просто в серце.

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Інструктор служби авіації та протиповітряної оборони

від 25000 до 70000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Оператор ПТРК

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Начальник лазні

від 22000 до 22000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Кулеметник. Обирай посаду зараз, не чекай поки тебе розподілять!

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область