ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Колективи військових прокуратур проти «непродуманих» реформ

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 7 Серпня 2019, 17:29

Нещодавня заява в інтерв’ю «24 каналу» «Про крісло генпрокурора та зміни у судовій системі» заступника голови Офісу Президента України, претендента на посаду Генерального прокурора України Руслана Рябошапки щодо недоцільності існування військової прокуратури викликала гостру критику з боку колективів військових прокуратур.

Обурені висловлюваннями чиновника, представники колективів військових прокуратур, вважають його уявлення про роботу військової прокуратури «поверхневими» та виступили з відповідною заявою.

У документі працівники звертають увагу «майбутнього Генерального прокурора» на те, що з дня відновлення системи військових прокуратур, яке було обумовлено збройною агресією, яка триває і досі, проведено велику роботу. Так, «військовими слідчими та прокурорами:

– до кримінальної відповідальності за ведення агресивної війни притягнуто 263 особи, серед яких 68 громадян РФ (з них 21 високопосадовець, 18 генералів і адміралів, 18 суддів РФ);

– встановлено 160 місць незаконного утримання полонених (військовослужбовців ЗС України та цивільного населення);

– допитано 1800 потерпілих, яких незаконно утримували та катували військовослужбовці РФ і учасники терористичних організацій ДНР і ЛНР на території тимчасово окупованого Донбасу;

– передано до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду більше 1000 сторінок доказів російської агресії та вчинення її представниками воєнних злочинів;

– у справі щодо захоплення РФ українських військових моряків і суден поблизу Керченської протоки до кримінальної відповідальності притягнуто 15 військовослужбовців РФ. Міністерству юстиції України передано докази протиправних дій РФ для участі у розгляді Міжнародним трибуналом з морського права вказаної справи;

– за результатами представницької діяльності заявлено позовів на суму майже 3,5 млрд грн, задоволено позовів на суму майже 2,5 млрд грн, попереджена незаконна реалізація державних підприємств на суму 52 млн грн, повернуто мобілізаційних резервів на суму 140 млн грн; повернуто 77 тис гектарів земель вартістю 2 млрд грн;

‑ до суду направлено 1300 обвинувальних актів щодо скоєння корупційних злочинів.

Чисельність військових прокурорів становить 6% від загальної кількості прокурорів, при цьому 75% обвинувальних актів щодо злочинів відповідної підслідності направили до суду саме військові прокурори. Щоденно військові прокурори в середньому затримували 2-3 осіб, проводили 8-9 обшуків і 13 «виїмок», допитували 120 осіб, відшкодовували 250 тис. грн, направляли до суду 17 обвинувальних актів. І це далеко неповні показники роботи військових прокурорів», йдеться у заяві.

Працівники колективів військових прокуратур вважають неприйнятними заяви чиновника високого рівня щодо непотрібності військової прокуратури, які обумовлені поверхневим уявленням про її діяльність і сподіваються, що чергові реформи будуть конструктивними та обдуманими.

Читайте нас в Telegram
На півдні ворог активно застосовує дрони проти мирного населення

На півдні ворог активно застосовує дрони проти мирного населення

росіяни застосували 117 FPV-дронів, 4 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 242 осколкові боєприпаси проти мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

У Силах оборони пояснили, чому росіяни рідко ризикують з КАБами на Херсонщині

У Силах оборони пояснили, чому росіяни рідко ризикують з КАБами на Херсонщині

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала ситуацію із запуском російських керованих авіабомб у Херсонській області.

В Україні майже 37 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

В Україні майже 37 тисяч осіб вважаються безвісти зниклими за особливих обставин

Майже 37 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти за особливих обставин через збройну агресію росії проти України. Серед них діти, цивільні та військові.

Єгері знищили танк та БМП ворога

Єгері знищили танк та БМП ворога

росіяни спробували атакувати позиції 71-ї окремої єгерської бригади, але були покарані.

В Україні створено Корпус демінерів

В Україні створено Корпус демінерів

На сьогодні до Корпусу демінерів долучились підрозділи Міністерства оборони та Збройних Сил України, які виконуватимуть завдання на деокупованих територіях.

Окупанти щонайменше 7 разів вдарили по Золотій Балці на Херсонщині

Окупанти щонайменше 7 разів вдарили по Золотій Балці на Херсонщині

Зранку 16 квітня російські війська вдарили по Золотій Балці Херсонської області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Фельдшер 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Розвідник

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Старший механік автомобільної роти

від 21000 до 23000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Зовнішній пілот, оператор БпЛА

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Водій в Збройних Силах України

від 21000 до 130000 грн

Одеса, Одеська область

Зовнішній пілот, оператор БпЛА

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО