ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Хто представлятиме учасників АТО/ООС у парламенті

Важливо Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 16 Серпня 2019, 14:38

Фото: Вадим Чуприна

У Верховній Раді України IX скликання, за офіційними результатами підрахунку голосів, буде 6 народних депутатів-військовослужбовців — учасників АТО/ООС та тих, хто долучився до захисту Батьківщини як добровольці чи волонтери. Вони пройшли за списками партій «Слуга народу», «Європейська солідарність» і на мажоритарних округах. Вітаємо побратимів з обранням до парламенту й сподіваємося на їхню плідну роботу, спрямовану на захист незалежної України, зміцнення Збройних Сил, законних прав і соціальних гарантій військовослужбовців та членів їхніх сімей.

У складі Верховної Ради України:

Михайло Забродський — український військовий, генерал-лейтенант, командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ. Свого часу — перший заступник керівника Антитерористичного центру при СБУ і керівник Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Михайло Забродський (2015 рік): «Про ворога потрібно знати дві речі — він не дурніший за нас і технічно перевершує. А ще, що він теж вмирає».

Герой України. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Ігор Герасименко — український військовослужбовець, десантник, майор Збройних Сил України, командир військової частини А1493, раніше — командир 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї аеромобільної бригади. Герой України.

З відозв побратимів: «Майор Герасименко — справжній офіцер, ні додати ні відняти. Досвідчений, розумний, добрий організатор, з розвиненим почуттям обов’язку й відповідальності. Він думає не тільки про себе, а й про кожного, хто поруч, готовий захистити, підтримати, підставити плече».

Михайло Бондар — доброволець Національної гвардії, учасник війни на сході. Під час Революції Гідності був сотником 10-ї Сокальської сотні Самооборони Майдану. 19-20 лютого обороняв Майдан.

Після перемоги на Майдані пішов добровольцем у Нацгвардію. 1 липня 2014-го зазнав поранення неподалік Слов’янська. Брав участь у бойових діях у районі АТО біля Дебальцевого і обіймав посаду заступника командира взводу, командир відділення 1-го батальйону оперативного призначення Національної гвардії України імені Кульчицького.

Михайло Бондар у час виборчих перегонів: «Як завжди, робитиму все від мене залежне, щоб допомогти з вирішенням проблем, зокрема й питань, пов’язаних з війною на сході країни».

Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Яна Зінкевич — український доброволець-медик. Начальник медичного управління та реабілітації бійців Української добровольчої армії (раніше Добровольчий український корпус «Правого сектору») під час війни на сході України.

За період активної фази АТО, починаючи з 2014 року, особисто витягла і врятувала більше ніж дві сотні поранених українських солдатів на передовій. Створила й досі керує медичним батальйоном «Госпітальєри».

Яна Зінкевич (2015 рік): «Під час першої хвилі мобілізації довго не роздумувала, одразу поїхала на схід країни. Особливо сумніватися не було часу. Для себе вирішила: хтось повинен це робити, адже адекватних структур, які рятували б життя пораненим, немає».

Після перенесених операцій і реабілітації пересувається в інвалідному візку. Нагороджена орденами «За заслуги» ІІІ ступеня (1 грудня 2015-го), «За спасіння життя» (16 березня 2016 року), «Народний Герой України» (4 червня 2015 року) та пам’ятним знаком «За воїнську доблесть».

Єгор Чернєв — український підприємець у галузі ІТ, учасник російсько-української війни (2014-2015 рр.), експерт HiTech Office Ukraine, член Ради руху Industry 4.0 Ukraine, магістр наук державної політики та менеджменту.

Входив до громадської організації «Автомайдан». З початком конфлікту на Донбасі добровольцем пішов до Національної гвардії України. Повернувшись з фронту 2015 року, знову — в бізнесі.

Єгор Чернєв: «Ми розуміємо, що от ці «феодальні князьки», які засівали гречкою свої округи, йшли туди з однією метою — захистити власний бізнес або розвинути його. Ще один варіант — отримати недоторканість і ще 5 років, щоб їх ніхто не чіпав. У нас інша позиція».

Бізнесмен Юрій Мисягін став волонтером улітку 2014-го, коли з початком російсько-української війни організовував пункт підтримки поранених в аеропорту Дніпра. Масштабно підтримував 93-ю ОМБр. Через два роки волонтер переключився на підтримку 53-ї ОМБр та 54-ї ОМБр, що вели бойові дії на Світлодарській дузі. Він реалізував кілька проєктів з модернізації системи управління артилерійським вогнем і закупівлі безпілотників.

З відгуків друзів: «Мисягін — один з волонтерів-трудівників війни, який за 5 років самоучкою досконально вивчив багато проблем армії завдяки важливій якості — вмінню прекрасно розбиратися в людях, їхній мотивації».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

На Харківщині прикордонники-артилеристи бригади «Сталевий Кордон» зупинили ворожий штурм. За допомогою 100-мм гармати вони влучили у танк, на відео з дрона видно як після підриву два окупанта перейшли у ранг мертвих російських «космонавтів».

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Загальна сума збитків, до яких призвели дії заступника гендиректора «росатому» сягає майже мільярда гривень.

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія ведуть спільну роботу над нарощуванням виробництва дронів.

Пентагон анонсував виділення ще одного пакета допомоги Україні на $1 млрд

Пентагон анонсував виділення ще одного пакета допомоги Україні на $1 млрд

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, що Сполучені Штати виділяють ще один пакет оборонної допомоги Україні в розмірі 1 млрд доларів, який включатиме ракети для HIMARS, снаряди, системи ППО та інше озброєння.

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

військовослужбовець Начальник медичної служби

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Водій

від 21000 до 120000 грн

Запоріжжя

115 окремий батальйон 110 ОБр ТрО

Командир відділення 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Бухгалтер (матеріальний стіл), військовослужбовець

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

25 Окрема повітрянодесантна Січеславська Бригада

Військовослужбовець, водій-заправник

від 20000 до 22000 грн

Київ

Військова частина А2788

Санітарний інструктор, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область