ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Українська «Книга добра» їде до Нідерландів

MilitaryArt
Прочитаєте за: 3 хв. 29 Серпня 2019, 12:11

У рамках проєкту «Книга добра» сьогодні із Івано-Франківська до Гааги вирушає група дітей з України. П’ятеро дітей, двоє із яких діти учасників бойових дій, у цій поїздці представлятимуть Вінниччину.

– Ми їдемо до Нідерландів, – розповіла АрміїInform 10-річна Маргарита, її батько – доброволець, який у 2014-му в складі батальйону територіальної оборони захищав незалежність України на Сході держави. – Там подаруємо «Книгу добра» родинам тих дітей і дорослих, які загинули, коли було збито літак (йдеться про «Боїнг» авіарейсу МН-17, який 17 липня 2014 року російські терористи збили  поблизу Тореза Донецької області). Я уперше їду за кордон, тим більше без батьків. Але зовсім не боюся. Там буде багато дітей, ми відвідаємо різні міста. Думаю, буде дуже цікаво.

Як розповів Анатолій Слівінський, голова правління ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» (м. Вінниця), в останні вихідні серпня в Нідерландах пройдуть дні України. У такий спосіб представники Посольства України в цій країні вирішили відзначити День незалежності. У Національному парку Нідерландів Україну презентуватимуть вокальні ансамблі, танцювальні колективи, буде проведено низку майстер-класів із вишивання, виготовлення букетів, Петриківського розпису тощо.

— Окрім цих заходів, обдаровані діти, зокрема і діти учасників бойових дій, презентують «Книгу добра», – зазначив Анатолій Михайлович. – Це збірка унікальних історій про добрі вчинки, які написали діти з усієї України. Кожна розповідь супроводжується ілюстраціями. Із книгою діти вже були у Ватикані, Туреччині, Литві, Латвії, Естонії, а також вручили її принцесі Румунії. Загалом планується об’їхати п’ятдесят країн світу, а також завезти книгу до бібліотек США.

Під час поїздки юні українці відвідають різноманітні екскурсії під час перебування в Німеччині, Словаччині, Нідерландах.

Довідково: «Книга добра» – це масштабний міжнародний соціальний проєкт, що мандрує світом, започаткований Любомиром Гузаром, лауреаткою Шевченківської премії в галузі літератури Марією Матіос та Міністерством закордонних справ України. Він покликаний стати джерелом інформації про людяність, щирість та добро у повсякденному житті, вселяти віру в мирне майбутнє, надихати на перемоги у добрих починаннях та показати всьому світу Україну з її великим чистим серцем і добрими людьми. Організаторами  є «Благодійний Фонд  «Чисті Серцем», Центр української культури у м. Таллінн  (Естонія) та Державне самоврядування українців Угорщини.

Ексклюзивні екземпляри книги надруковані на незвичайному черпаному папері. Його виготовляють з бавовни і трав, зібраних у тих регіонах, звідки надійшли історії про добро. Такий  папір зберігається понад  тисячу років. На кожну сторінку створено окреме кліше, ретельно виведене каліграфічним почерком. Дерев’яно-шкіряна палітурка книги  зроблена з 150-річних колотих дощок та пришитого стародавнім способом за допомогою пергаменту до неї  книжкового блоку. Також надруковані звичайні примірники.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині показали меморіал на честь українських захисників

На Херсонщині при в’їзді у Надеждівку Білозерської громади встановили меморіал на честь визволителів села.

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Ідентифіковано окупанта, який вбив капітана буксира на Херсонщині

Прокурорам вдалося ідентифікувати військовослужбовця рф, причетного до вбивства капітана судна у Голій Пристані на Херсонщині.

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Володимир Зеленський подякував Австралії за новий пакет допомоги для України

Президент України Володимир Зеленський подякував Австралії за оголошений новий пакет підтримки для нашої держави і людей.

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

Відновленню не підлягає: наші дронщики показали розправу над транспортом окупантів

На Бахмутському напрямку українські прикордонники знищили два мотоцикли загарбників.

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Президент: Україні треба щонайменше 7 систем Patriot

Українці пройшли сьогодні ще один масований ракетний удар — 34 російські ракети різних типів. Основна мішень — це енергетика, різні об’єкти галузі: і електроенергетика, і об’єкти для транзиту газу. Саме ті газові об’єкти, від яких залежить, зокрема, безпека постачання в Євросоюз.

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Українська авіація 16 разів завдала ударів по військах рф

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 16 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Бухгалтер

до 20700 грн

Баранівка

31 окрема механізована бригада

Офіцер штабу, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Оператор протитанкового ракетного комплексу

від 25000 до 125000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського