ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Якщо «Берест» прийде, ворог не пройде

Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Серпня 2019, 13:30

Підприємство «Шепетівський ремонтний завод», що входить до концерну «Укроборонпром», за власний кошт розробило проєкт реактивної системи залпового вогню, яка отримала позначення БМ-21УМ і назву «Берест».

Проєкт – глибока модернізація існуючого комплексу БМ-21 «Град». Її суть – у заміні існуючих агрегатів, а також у застосуванні нових пристроїв. Всі комплектуючі − українського виробництва, що значно знижує вартість виробу й виключає імпортозалежність. «Берест» здатний замінити у військах морально й фізично застарілі ще радянські «Гради».

Проєкт «Берест» передбачає збереження основних особливостей базового зразка і декількох його агрегатів. Водночас тут замінять найрізноманітніші вузли та встановлять сучасні пристрої. За даними розробників, це дозволяє оптимізувати виробництво, підвищити технічні характеристики й поліпшити бойові якості комплексу.

Встановлення додаткових десяти пускових труб збільшує мобільність і потужність «Бересту» для враження цілей з різних позицій, без додаткової перезарядки боєкомплекту.

Розробники проєкту відмовилися від базового шасі застарілого «УРАЛу». Тепер використовується шасі КрАЗ-5401НЕ. Це потужна вантажівка з повнопривідним двохосьовою базою з комфортною і зручною для розрахунку чотиридверною кабіною. Екіпаж на марші й під час стрільби може перебувати в кабіні з дворядним розташуванням сидінь. Наявність деяких нових приладів дозволяє йому здійснювати підготовку до стрільби і вести вогонь, не покидаючи кабіни. Робочі місця екіпажу оснащено всім необхідним обладнанням – пультом управління, пусковою установкою, навігаційною системою і засобами зв’язку. Планується встановлення бортового комп’ютера, який дає змогу в режимі онлайн приймати координати та розвіддані для ураження цілей.

          − Під час проєктування «Береста» тісно співпрацювали саме з тими, хто обслуговує в умовах бойової обстановки ракетні системи залпового вогню − військовими артилерійських підрозділів. Врахували їхні поради й побажання, − зазначив головний інженер заводу Станіслав Войтенко.

          Нещодавно проведено успішні ходові випробування «Береста»,   вирішено замінити шини на потужніші, для збільшення прохідності авто на місцевості.

Нині «Берест» готують до виставки «Зброя і безпека», що відбудеться у жовтні в Києві. Колектив Шепетівського ремонтного заводу має величезні сподівання, що їхній проєкт зацікавить передусім представників Збройних Сил України, і що цей косплекс значно посилить бойові спроможності артилерійських підрозділів українського війська.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Україна відреагувала на делімітацію кордону між Азербайджаном і Вірменією

Україна відреагувала на делімітацію кордону між Азербайджаном і Вірменією

Міністерство закордонних справ України привітало досягнуті домовленості між Азербайджаном та Вірменією щодо делімітації міждержавного кордону на підставі Алма-Атинської декларації 1991 року.

Україна та Італія обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Україна та Італія обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у телефонній розмові з головою Єпископської конференції Італії кардиналом Маттео Дзуппі обговорили проблему повернення з держави-агресорки депортованих дітей і військовополонених, зокрема бойових медиків.

Продавали автівки, які завозили для потреб Сил оборони: викрито ділків

Продавали автівки, які завозили для потреб Сил оборони: викрито ділків

Сім автомобілів, ввезених в Україну як гуманітарна допомога військовим, спритні ділки намагалися незаконно реалізувати на території Київської області.

Президент відзначив державними нагородами 271 військових. 51 з них — посмертно

Президент відзначив державними нагородами 271 військових. 51 з них — посмертно

Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 271 захисника України, 51 із них — посмертно.

Норвегія виділить додаткові 600 млн доларів на підтримку України

Норвегія виділить додаткові 600 млн доларів на підтримку України

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Норвегія вирішила виділити додаткові 600 млн доларів на підтримку України.

Розмінування України: уряд дозволив ДСНС надавати платні послуги

Розмінування України: уряд дозволив ДСНС надавати платні послуги

Кабінет Міністрів дозволив підрозділам Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) надавати платні послуги для оцінки відповідності у сфері цивільного захисту.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення

від 27000 до 31000 грн

Ковель

Військова частина А4825

Військова служба за контрактом: Обери свою майбутню професію!

від 21300 до 121200 грн

Сновськ, Чернігівська область

Водій-заправник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Головний сержант взводу

від 23000 до 23000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Навідник-оператор, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Одеса

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Механік-водій (БМП)

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь